به گزارش ایمنا، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز -پنجشنبه ۲۷ خردادماه- در مراسم بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت بهداشتدرمان و آموزش پزشکی و شهرداری تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: در هیچ برههای در تاریخ ایران چنین تحولی در بخش سلامت از نظر مکان، بیمارستان، تخت و تجهیزات، بهسازی و نوسازی در مجموع ایجاد نشده است.
وی با بیان اینکه در طول یک سال گذشته ۱۴ هزار تخت بیمارستانی به بهرهبرداری رسیده است، افزود: این موضوع در تاریخ کشور بیسابقه است. این موضوع کار بسیار بزرگ و عظیمی است و از همه دستاندرکاران تشکر کرده و به آنها خسته نباشید میگویم.
رئیس جمهور تاکید کرد: به همه دستاندرکاران میگویم که از تبلیغات ناروا نرنجند و از حرفهای بیاساس نگران نباشند؛ دروغها را باد میبرد ولی بیمارستان، تخت، پزشک و درمان میماند و مردم در طول سالهای آینده شاهد آثار این هشت سال خواهند بود.
روحانی ادامه داد: هیچ وقت دروغگو به نتیجه نمیرسد و من از خدمات بخش سلامت به ویژه در طول یک سال و چند ماه اخیر که درگیر ویروس کوید -۱۹ بودهایم، خوشحال هستم.
انقلاب در سلامت از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم است
وی یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم را انقلاب در سلامت دانست و اظهار کرد: هیچکس نمیتواند این واقعیت را منکر شود حتی بیانصافترین انسان هم نمیتواند در بخش سلامت چشمانش را ببندد و این همه بیمارستان و تختهای بیمارستانی، تجهیزات، پزشک، پرستار و دستگاههای تشخیص در سراسر کشور را نبیند و بگوید در سلامت کاری انجام نشده است.
رئیس جمهور افزود: این از آن حرفهای بیمعنا و پوچ و از آن حرفهایی است که برای مردم ما زجرآور است و گوشی که این حرفها را بشنود در روحیهاش حتماً تنفر و زجری از بد اخلاقیها در جامعه ایجاد میکند.
روحانی خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت از سال ۹۳ آغاز شد و تا آخر دولت ما ادامه دارد و حتماً امیدوارم که دولت سیزدهم همین مسیر را ادامه دهد چون مسئله سلامت از مسائل زیربنایی کشور است که بخشهای مختلفی دارد.
وی ادامه داد: البته بخش اولیه سلامت، نیروی انسانی فداکار است که در کشور داریم و به وجود آن افتخار میکنیم. به وجود آنانی که در دوران کرونا برای حفظ سلامت مردم حتی با جان خود دفاع و ایستادگی کردهاند، افتخار میکنیم و این افتخار بزرگی در دوران کرونا بود که باید از مدافعان سلامت در این روزها بسیار تشکر میشد اما به آن کمتر توجه شد.
رئیس جمهور اضافه کرد: این افراد در این ۱۶ ماه شبانه روز تلاش کردند و دولت و شرکتهای دانشبنیان هم در کنار مدافعان سلامت همه توان خود را به کار گرفتند.
روحانی با اشاره به آمار وزیر بهداشت در آغاز جلسه، گفت: اینکه ۵۵۰۰ دستگاه کمک به بیمارستانهای کشور و ۴۷۲ دستگاه اکسیژن ساز اضافه شده است، بسیار مهم است. اوایل شیوع کرونا ۲ آزمایشگاه تشخیص مولکولی داشتهایم و امروز به ۴۰۰ تا یعنی ۲۰۰ برابر رسیده است. حتی تختهای ویژه و آی سی یو در این مدت بیش از دو برابر افزایش یافته و کار بسیار بزرگی انجام شده است که قدردان کادر درمان سلامت هستم و در برابر عظمت آنان خم میشوم و تواضع میکنم.
وی افزود: بیش از یک هزار تخت بیمارستانی در کشور افتتاح و در یک سال ۱۴۰۰ تخت به بیمارستانهای کشور اضافه شده است که در تاریخ کشور ما بی نظیر بود است و حتی در تاریخ کشورهای دنیا این همه تجهیزات، نمونه فراوانی ندارد.
رئیس جمهور ادامه داد: بخش بیمارستان مجموعه بسیار مهم در بهداشت، درمان و آموزش است که در این بخش کار بزرگی در این مدت انجام شده است اما مهم است که این مجموعه با استاندارد کافی و دقیق، و مهندسی ساختمانها و حتی رنگ آمیزی و تجهیزات خوب ساخته شود و حتی پیگیر بودن فضای بیمارستان هم مهم است.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع مهم انتخابات اشاره کرد و خطاب به مردم ایران گفت: فردا روز ۲۸ خرداد روز بسیار مهمی است و مجدداً از مردم خواهش میکنم در انتخابات حاضر شوند. به خاطر تجربه ۸ سالهای که خودم داشتهام و به این جایگاه ریاست جمهوری واقف و آگاه هستم میگویم، رئیسجمهور برای اینکه بتواند برای حل معضلات و مشکلات داخلی و همچنین مسائل بینالمللی با قدرت و توان بیشتر کار و فعالیت کند، آرای مردم و حضور آنان بسیار تأثیرگذار است.
وی افزود: اینکه مردم در جمعیت پایینی پای صندوقهای آرا باشند یا اینکه در جمعیت بالا شرکت کنند، بسیار مهم است. همه فردا باید به وظیفه خود عمل کنیم و پای صندوقهای آرا برویم.
رئیس جمهور ادامه داد: ممکن است گلههایی در ذهنها باشد اما برای فردا نباید این گلهها را مدنظر قرار دهیم. اینکه بگوییم فلان کس مد نظر ما بود و در لیست نیست ممکن است. اما کسی که به فرد مورد نظر نزدیکتر بود و در این لیست در جلوی صندوقها هست را انتخاب کنیم و رأی بدهیم.
روحانی با بیان اینکه رفتن پای صندوقها امر مهمی است، گفت: نباید کار یک جمعیت یا نهاد ما را از این وظیفه بزرگ ملی و قانونیمان باز دارد و همه باید جبران کنیم. اگر هفتههای گذشته کمی فضای انتخابات سرد بود و شرایطی که وجود داشت نتوانست فضای گرمی به وجود بیاورد مردم خودشان میتوانند جبران کنند.
وی ادامه داد: از مردم عزیز میخواهم امروز و امشب تصمیم بگیرند و امشب را شب قدر خود بدانند و فردا پای صندوقهای رأی بروند و فردا در سراسر کشور ببینیم که جمعیت زیادی در پای صندوقها هستند.
رئیس جمهور افزود: از مردم میخواهم فردا فضا را گرم کنیم چون بسیاری از دشمنان و بدخواهان ما در سراسر دنیا مایلند صفهای انتخابات خلوت باشد. نگذاریم آرزوی آنها تحقق یابد و امیدوارم که بتوانیم انتخاباتی شکوهمند برگزار کنیم و ۲۸ خرداد با زیبایی به عنوان یک ورق زرین دیگر در اوراق تاریخی و تاریخ انقلاب ما ثبت شود و همه به وظیفه خود عمل کنیم.
روحانی با مهم خواندن آفتابگیر و نورگیر بودن فضای بیمارستان و اینکه آفتاب وارد بیمارستان شود و همچنین چشمانداز بیمارستان گفت: درمان بیمار صرفاً تجهیزات پزشکی، دارو و عمل نیست. فضای مناسب باید در کنار دارو و درمان باشد. یک فضای خوب، پزشک و پرستار خوش اخلاق به روحیه بیمار کمک میکند و شفای خدا چاقوی جراحی و دارو نیست بلکه اینها هم است و همه باهم مؤثر هستند. از آشپزی که در بیمارستان کار میکند و نوع غذایی که به بیمار میدهد تا لبخندی که پزشک و پرستار روی بیمار دارد تا رنگ آمیزی بیمارستان و نوع ساختمان دست به دست هم میدهند.
وی با بیان افتتاح بیمارستانهای خوبی در این دولت، ابراز امیدواری کرد در یک ماه باقی مانده باز هم شاهد افتتاح تختهای بیمارستانی دیگری برای سراسر کشور باشیم و این جز وظایف بزرگ ما است.
رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت مترو، گفت: زمانی بود هر ایرانی که به شهرهای پیشرفته کشورهای آمریکا ژاپن و اروپا میرفت و متروها را میدید آرزو میکرد در تهران و سایر شهرها هم شاهد مترو باشیم که خوشبختانه امروز این خدمت بسیار خوب در اختیار مردم قرار گرفته است و تلاشهای خوبی در دولتهای مختلف انجام شد تا مردم بتوانند از این وسیله استفاده کنند.
روحانی افزود: یادم نمیرود از شروع مجلس دوم و تلاش نمایندگان مجلس دوم شورای اسلامی برای فعال شدن مترو تهران که در آن زمان فعال نبود و فقط نقشههای روی کاغذ بود، آیت الله هاشمی رفسنجانی که خدا رحتمش کند، نقش فعالی در به حرکت درآوردن مترو در تهران ایفا کرده است و همچنین یاد میکنم از آقای دری نجف آبادی که من و ایشان دو نماینده تهران مسئول پیگیری مترو تهران شدیم و هفته دو بار در جلسات متعدد تلاش کردیم تا مترو تهران راهاندازی شود.
وی تاکید کرد: امروز بسیار خوشحالکننده است تلاشهای بسیار زیادی در این زمینه در دولتهای گذشته و فعلی انجام شده است و امیدواریم این مسیر ادامه یابد.
رئیس جمهور با بیان اینکه واکسیناسیون رانندگان قطارهای مترو در اولویت خاص خود قرار میگیرد و مصوبه ۵ هزار دستگاه اتوبوس و ۴۲۰ واگن هم پیگیری میشود، گفت: امیدواریم در هفتههای آینده بتوانیم در هر سه زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم.
روحانی با ناکافی دانستن فضای زمین و خیابان برای حمل و نقل به دلیل تردد و جمعیت زیاد، تصریح کرد: بنابراین ناچار میشویم به فضای بالا رفته و از قطارها و یا زیر زمین از مترو استفاده کنیم البته بهترین آن در دنیا زیر زمین و مترو است. سرعتی که مترو میتواند در حمل و نقل داشته باشد وسیله نقلیه دیگر نمیتواند. با مترو میتوان ظرف نیم ساعت از این طرف شهر به آن طرف شهر رفت اما با سایر وسیله نقلیه شاید یک تا دو ساعت در راه باشید. سلامت و ایمنی در مترو هم مساعد است و محیط زیست هم آلوده نمیشود.
رشد ۳.۶ درصدی و آمار بانک مرکزی همه سحرها را باطل کرد
وی اضافه کرد: یکی از خدمات بزرگ دولت، کمک در بخش مترو بود و امیدوارم همه این خدمات مورد قبول درگاه خداوند قرار بگیرد و مردم منصف کاملاً میدانند که در شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی و کرونا کشور ایران در سال ۹۹ نسبت به ۹۸، دارای رشد اقتصادی ۳.۶ درصد داشته است و این افتخار بزرگی است و این آمار بانک مرکزی همه سحرها را باطل کرد و همه حرفهای نادرست و غلط را شست و از بین برد و ذهن مردم را تمیز کرد.
رئیس جمهور گفت: دولتی که در کرونا، جنگ، خشکسالی و مشکلات دارای رشد مثبت اقتصادی است، حتی اگر این رشد یک درصد بود هم جای افتخار است اما به ۳.۶ درصد در سال ۹۹ رسیده است و نشان میدهد همه بخشهای صنعت و کشاورزی خدمت کردند و از همه عزیزانی که کشور، زندگی و سلامت مردم و رشد اقتصادی را در این شرایط بسیار سخت تأمین کردهاند تشکر میکنم.
روحانی خاطرنشان کرد: بازهم از مردم میخواهم فردا با حضور گرم خود در پای صندوقهای را یک روز به یاد ماندنی را در تاریخ کشور باقی بگذارند.
منبع: ایرنا
نظر شما