حمایت ۸۲۰۰ یورویی از طرح پژوهشی مشترک با هلند

طرح پژوهشی بین المللی مشترک عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری و پژوهشگران دانشگاه آمستردام هلند با حمایت هشت هزار و ۲۰۰ یورویی سازمان تحقیقات علمی هلند (NWO) انجام می‌شود.

به گزارش ایمنا، دکتر سمیه دولت آبادی، عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری اظهار کرد: این طرح پژوهشی با عنوان “Comparing genome organization and adaptive regions in Rhizopus spp. ” به بررسی مقایسه‌ای ژنوم گونه‌های قارچ ریزوپوس می‌پردازد.

عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: مقایسه ژنوم این گونه‌ها، اطلاعات وسیعی در جهت درک بهتر اکولوژی، بیماری زایی، توانایی آنزیمی، و روند تکاملی این گونه‌ها در اختیار ما قرار خواهد داد و حامی مالی طرح سازمانNWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) است.

این پژوهشگر با اشاره به این که قارچ ریزوپوس جزء قدیمی ترین قارچ‌هایی است که زندگی در محیط‌های خشکی را آغاز کرده و حضور آنها به ۸۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ سال پیش در عصر پریکامبرین بر می‌گردد، اظهار کرد: این قارچ‌ها در محیط‌های مختلفی مانند خاک، آب و مواد در حال فساد دیده می‌شوند؛ باعث فساد، تغییر طعم و مزه در محصولات کشاورزی می‌شوند و قادر به تولید طیف وسیعی از متابولیت‌های ثانویه مانند اسیدهای آلی، کاروتن، آنزیم‌های مختلف، الکل، سوخت‌های زیستی و مواد دارویی است. این قارچ‌ها همچنین قادر به ایجاد عفونت موکورمایکوزیس است که درصد مرگ و میر و سرعت پیشرفت آن بسته به نوع بیماری زمینه‌ای افراد و موضع عفونت بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد گزارش شده است.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری خاطرنشان کرد: در مطالعه مروری انجام شده در ایران توسط این پژوهشگر، دیابت نوع ۲ اصلی ترین بیماری زمینه‌ای شناخته شده و گونه Rhizopus arrhizus، گونه رایج در ایجاد موکورمایکوزیس در ایران شناخته شده است.

منبع: ایسنا

کد خبر 500393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.