به گزارش ایمنا و به نقل از ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، علی اسفندیاری درباره دستاوردهای این دوره از جشنواره، گفت: برگزاری جشنواره سیوهشتم با توجه به تمام موانعی که پیش روی ما بود، بهخصوص مسئله کرونا، خیلی نمیتوانست سرانجام قابل پیشبینیای داشته باشد. بعدها که تصمیم گرفتیم برنامههای بازار، مسترکلاسها، ورکشاپها و کلیه داوریها به فضای مجازی منتقل شود، بازهم این مسئله برایمان مطرح بود که این اولین تجربه ما در این زمینه است و نمیدانستیم برنامهها در این زمین تا چه اندازه میتواند خوب و دقیق پیش برود.
وی افزود: در زمینه اکران فیلمهای جشنواره هم در کنار سالنهای پردیس چارسو یک سالن روباز در پشت بام، اضافه شدن سینما آزادی و سالن روباز سینما کانون این امکان را به ما داد که با حفظ فاصله اجتماعی و رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان سینما دوستان و مخاطبان باشیم و شعار «ایمن برگزار میکنیم» را در عمل اجرایی کنیم. در مجموع احساس میکنم همه چیز بهخوبی پیش رفت. وسعت مخاطبان ما در اکران حضوری و فضاهای مجازی و نیز طرح تقاضای تمدید مهلت برگزاری بازار فیلم از سوی شرکت کنندگان در بازار مجازی، نشان از این توفیق داشت.
معاون دبیر سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ادامه داد: استفاده از پلتفرم امنی که طی مذاکره با سیناندو برای میزبانی از بخش مجازی جشنواره میسر شد هم مزید برعلت شد که پخش کنندگان فیلم با فراغ بال و خیالی آسوده فیلمهای خود را در آن پلتفرم بارگذاری کند تا بتوانیم بگوییم جشنواره سی و هشتم برگزاری خوب و موفقی را پشت سر گذاشت.
اسفندیاری درباره بهرهگیری از تجربیات برگزاری این دوره از جشنواره در دوران پسا کرونا، تصریح کرد: فکر میکنم تجربهای که در زمینه بهرهگیری از فضای دیجیتال و مجازی برای برگزاری جشنواره در این دوره به دست آوردیم، از آن دست تجربیاتی است که میتوان بعدها هم از آن بهره گرفت. این تجربیات خیلی از مسائل و مشکلاتی که در برگزاری فیزیکی جشنواره ممکن است با آنها مواجه شویم را هم مرتفع میکند. مثل مسئله سفر برخی مهمانان ویژه از برخی کشورها که در شرایط فیزیکی به دلایلی امکان سفر به ایران را نداشتند اما در بستر ارتباط مجازی میتوانند در آینده همراه این رویداد باشند.
وی تأکید کرد: کیفیت بهرهبرداری از این تجربیات بستگی به کیفیت برنامهریزی امروز ما برای دورههای بعدی جشنواره دارد. با توجه به اینکه جشنواره جهانی فجر در رده جشنوارههای رقابتی فیاپف هم قرار گرفته است، حتماً باید به مسائل بینالمللی جدیتر فکر کند تا جشنواره سال آینده بسیار باشکوهتر و گستردهتر برگزار شود.
اسفندیاری با اشاره به رضایت شرکتکنندگان در بازار فیلم جشنواره سی و هشتم، گفت: نه فقط در ایران که به نظر میرسد این جنس تجربه استفاده از فضای مجازی در همه جای دنیا از این به بعد در کنار رویدادها و جشنوارههای سینمایی باقی خواهد ماند. چراکه در مجموع کارها را راحتتر میکند و امکان دسترسی بیشتری به افراد مختلف و صاحبنظران میدهد. جشنواره جهانی فیلم فجر هم حتماً میتواند در دورههای بعد بخش مجازی فعالی داشته باشد.
معاون دبیر سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، اضافه کرد: امکان برگزاری بخش «دارالفنون» که از بخشهای مهم جشنواره در دورههای گذشته بود، با توجه به تعامل استاد و دانشجو به صورت حضوری میسر نشد، اما امیدوارم در دورههای بعد باشکوهتر از قبل مجدد برگزار شود.
سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما در تهران برگزار شد.
نظر شما