حسین عماره در گفتگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به وضعیت نابسامان بانک مرکزی و جریان استقراض دولت از این شبکه بانکی برای تأمین کسری بودجه سال جاری، اظهار کرد: تحولات ساختاری و تحت تأثیر تنشها و مناقشات انتخاباتی بودن بانک مرکزی و سیستم مدیریت آن، در حالی است که بر خلاف اظهارات وزیر اقتصاد، دولت بخش قابل توجهی از کسری بودجه سال جاری را از طریق چاپ اسکناس و استقراض از بانک مرکزی تأمین کرده و نقش این بانک در نظام اقتصادی ایران بیش از پیش پر رنگ شده است.
وی افزود: تحولات هوشمندی که در دوران تصدی عبدالناصر همتی در بانک مرکزی رخ داد، نشان داد که میتوانیم یک بانک مرکزی پویا و هوشمند در نظام اقتصادی فلج داشته باشیم و عملاً رمز پویا و فرایند دسترسی کاربران به آن که تا حد زیادی کلاهبرداریهای تلفنی را کاهش داد، مهمترین و بهترین عملکرد همتی در دوران تصدی بر بانک مرکزی بود.
این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه با اشاره به ساختار بانک مرکزی و نقش رئیس کل در آن، تصریح کرد: شبکه بانکی کشور تا حد زیادی به سیاستگذاری رسانهای شخص حقیقی رئیس کل بانک مرکزی وابسته است بر همین اساس نوسانات در بازارهای شاخص مالی و اقتصادی همچون بورس، ارز، طلا و سکه میتواند ناشی از اقدامات رئیس کل بانک مرکزی و تصمیمات این بانک برای اجرای سیاستهای مختلف در نظام بانکی باشد.
عماره اضافه کرد: همزمان با برکناری عبدالناصر همتی از ریاست کل بانک مرکزی ایران، نرخ دلار افزایش یافت و بر اساس اطلاعات ارائه شده در پایگاههای استاندارد، قیمت فروش هر دلار آمریکا در جریان معاملات بازار آزاد ارزهای شاخص به بیش از ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسید.
وی ادامه داد: برکناری همتی، تأثیر مستقیم بر افزایش نرخ دلار داشت و به نظر میرسد جریان افزایشی قیمت فروش هر دلار آمریکا در بازار آزاد معاملات ارزهای شاخص تا یک هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ادامه داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری از فعالان بازار ارز، سکه و طلا انتظار داشتند، همزمان با آغاز خردادماه و جریانات سیاسی ناشی از نزدیک شدن به موعد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، نرخ دلار و دیگر ارزهای شاخص نیز کاهش را تجربه کند و برکناری همتی شوک جدیدی به بازار وارد کرد.
نظر شما