هزینه درمانی ۶۵ سال به بالاها ۳.۷ برابر سایرین است/لزوم توجه بیمه‌ها به "سیاهچاله سالمندی"

عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: گاهی در برخی منابع از سالمندی به عنوان "سیاهچاله سالمندی" یاد می‌کنند و سازمان‌های بیمه‌گر باید این بحث را مورد توجه قرار دهند چراکه فقط در بحث درمان، هزینه درمانی سالمندان بالای ۶۵ سال ۳.۷ برابر سایر افراد است.

به گزارش ایمنا، محمد علی همتی در افتتاحیه همایش "ایران ۱۴: رفاه و تأمین اجتماعی" که به صورت مجازی و به همت مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: از جمله چالش‌های حوزه رفاه و تأمین اجتماعی بحث آینده پژوهی و توجه سیاست مداران به تغییرات آینده و سالمندان است. سالمندی به عنوان خطر پیش رو کشور که جزئی از نظام رفاه و تأمین اجتماعی محسوب می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: گسترش گفتمان تأمین اجتماعی در حوزه‌های مدنی و حاکمیتی باید توسعه یابد. مفاهیم تأمین اجتماعی باید بیشتر مورد رایزنی و مباحثه فعالین حوزه حاکمیت و فعالین حوزه مدنی قرار گیرد. همچنین در زمینه توسعه پایدار منابع باید قدم‌های مهمی برداشته شود.

همتی با اشاره به بیماری‌های نوپدید نظیر کووید ۱۹، تصریح کرد: امروزه بیماری‌های نوپدید نظیر کووید ۱۹ به شدت در رفاه مردم و میزان تاب آوری مردم اثر گذار است. دامنه کووید ۱۹ آنچنان گسترده شده که تمام وجوه زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است. ما باید برای آینده بیماری‌های نوپدید برنامه ریزی داشته و آماده باشیم و میزان تاب آوری جامعه و سازمان‌های ارائه دهنده خدمات را افزایش دهیم.

عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه "هزینه‌های کمر شکن بیماری" از دیگر موارد اثر گذار بر تأمین اجتماعی است، ادامه داد: هزینه‌های درمان در دنیا خواهی نخواهی رو به افزایش است و هزینه بیشتر بر نظام سلامت کشور و بر مردم ایجاد می‌کند، "کاهش هزینه جیب مردم" و "حفاظت مالی مردم" در مقابل هزینه‌های کمر شکن از جمله اهداف نظام رفاهی و سلامت در دنیا است. سازمان تأمین اجتماعی در این راه قدم‌های بزرگی را برداشت، یکی از این قدم‌ها درمان رایگان بیماران بالای ۶۵ سال و بستری رایگان بیماران ساکن در شهرهای بدون بیمارستان بود.

به گفته وی، بیمه‌های اجتماعی که در رفاه اجتماعی مردم جامعه نقش مهمی دارند؛ باید در ابعاد "فراگیری خدمات" برای تمام افراد جامعه، "جامعیت خدمات" و "کفایت خدمات" تقویت شوند.

وی همچنین این را هم گفت که با توجه به افزایش "امید به زندگی" مردم پس از انقلاب اسلامی باید برای افزایش سن بازنشستگی در کشور چاره اندیشی شود.

همتی تاکید کرد: "حق بر سلامت" جز حقوق ذاتی بشر است و انسان باید از سلامت برخوردار باشد و حاکمیت این سلامتی را برای آحاد جامعه تأمین کند. در قانون اساسی به آموزش و سلامت اشاره شده و تکالیفی برایش تعیین شده که باید در این مورد به طور جدی فکری کنیم.

عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی، با بیان اینکه برای تعیین تکلیف در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی و سایر حوزه‌ها نیازمند "سند نقشه راه" در کشور هستیم، تصریح کرد: یکی از مواد مهمی که باید انجام دهیم، سنجش شاخص فقر و نابرابری و برنامه ریزی در آن راستا است.

سازمان‌هایی که در این زمینه تلاش می‌کنند در ایجاد اعتماد ملی نقش بسیار جدی و مهمی دارند. اصولاً ما چیزی را تحت عنوان "سرمایه اجتماعی" تلقی می‌کنیم که مجموعه‌ای از امکانات و خدمات ارائه شده در کشور است که اعتماد اجتماعی در ایجاد آن نقش مهمی دارد.

وی افزود: آسیب‌های اجتماعی نظیر کاهش ازدواج، افزایش طلاق و حتی افزایش خودکشی امروزه به طور جد مورد تاکید مسئولین است. جلسات متعددی شکل گرفته و راهکارهایی در حال طراحی است. اهمیت ویژه‌ای دارد که سازمان‌های ارائه دهنده خدمات رفاهی به آسیب‌ها توجه ویژه‌ای نشان دهند. باید به موضوعات به طور جدی فکر و توجه کرد و نقشه راه جامع و کاملی برای افزایش حمایت اجتماعی به ویژه در بحث نظام‌های چند لایحه جامع تأمین اجتماعی ایجاد کرد.

همتی در پایان با اشاره به لزوم کاهش موازی کاری‌ها در کشور، گفت: از جمله مشکلات ما در کشور موازی کاری است که از بهره‌وری منابع می‌کاهد. با کاهش موازی کاری باید در بحث پایداری منابع و حفظ آرامش ذی نفعان تلاش‌های مضاعفی انجام شود.

منبع: ایسنا 

کد خبر 496130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.