به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، زبان برنامه نویسی جاوا (Java) که مخفف عبارت Just Another Vague Acronym است از معروفترین زبانهای برنامهنویسی است و در حال حاضر مخاطبان زیادی دارد. طراحی این زبان به گونهای است که به سیستم عامل خاصی وابسته نیست؛ یک ماشین مجازی در سیستم کاربران راه میاندازد و برنامهها را در آن ماشین مجازی اجرا میکند. این ماشین مجازی که JVM نامیده میشود مجموعهای از برنامههای نرم افزاری و ساختمان دادههایی است که برای مدل سازی ماشین مجازی، اجرای برنامههای سایر رایانهها و اسکریپتهای دیگر سامانهها به کار میرود.
تاریخچه زبان برنامه نویسی جاوا
در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، شرکت سان مایکروسیستمز در حال توسعه نرم افزاری برای استفاده از ابزارهای الکترونیکی بود که به پروژه Green شهرت یافت و آقای جیمز گاسلینگ مسئولیت تیم را بر عهده گرفت. بعد از گذشت زمان کوتاهی گاسلینگ به این نتیجه رسید که بهتر است برای این پروژه یک زبان برنامه نویسی جدید ایجاد کند به طوری که قابل درکتر و قدرتمندتر از دیگر زبانها باشد و در عین حال با تمامی ابزارهای الکترونیکی کار کند سپس این فرد با استفاده از زبانهای C و ++C پایههای اولیه زبان قدرتمند جاوا را بنا کرد و آن را Oak به معنای بلوط نامید.
گسترش زبان جاوا
از آنجایی که جیمز گاسلینگ متوجه شد که زبان Oak قابلیتها و قدرت تطابق زیادی دارد، تصمیم گرفت این زبان را گسترش دهد. تیم مربوطه پس از گسترش این زبان نام JAVA را برای آن انتخاب کردند. زبان جاوا یکی از قدرتمندترین زبانهای برنامه نویسی است که در وسایل زیادی به کار رفته است بنابراین شعار این زبان یعنی "یک بار بنویس و همه جا اجرا کن" به معنای کلی آن اشاره میکند. در حقیقت افراد یک بار برنامه را مینویسند، و به کمک ماشین مجازی جاوا (JVM) آن را در سایر پلتفرمها اجرا میکنند.
کاربرد جاوا
هر چیزی که اطراف ما وجود دارد و به نوعی کامپیوتر محسوب میشود مانند لپ تاپ، تبلت، گوشی همراه، سیستم کنترل ماشینهای صنعتی یا حتی یک کنترل از راه دور برای درب منزل میتواند کدهای جاوا را بخواند. همانطور که مشخص است جاوا یک زبان چند سکویی است بنابراین افراد میتوانند با استفاده از آن برای سیستم عاملهای مختلف مانند ویندوز، لینوکس، اواس ایکس، اندروید، وب و .... برنامه نویسی کنند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که زبان جاوا پس از جاوا اسکریپت و SQL سومین زبان پراستفاده در دنیا محسوب میشود.
تفاوت جاوا با جاوا اسکریپت
جاوا و جاوا اسکریپت دو زبان قدرتمند در حیطه خود هستند اما از نظر کارآیی و محل استفاده تفاوتهای اساسی با یکدیگر دارند. جاوا یک زبان برنامه نویسی شئگرا است و میتواند به صورت مستقل در یک محیط ماشینی اجرا شود. این زبان برنامهنویسی در اپلیکیشنهای سیستم عامل اندروید و سیستمهای سازمانی که حجم عظیمی از داده را انتقال میدهد مورد استفاده قرار میگیرد علاوه بر این در عملکردهای نهفته تکنولوژیهایی که از اینترنت اشیا بهره میگیرند نیز از جاوا استفاده میشود. در حالی که جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی متن محور است که میتواند به عنوان بخشی از یک اپلیکیشن مبتنی بر وب فعالیت کند به بیان دیگر نرم افزارهای نوشته شده با استفاده از جاوا قابلیت اجرا بر ماشین مجازی و مرورگرهای اینترنتی را دارند، اما کدهای جاوا اسکریپت فقط بر روی مرورگرهای اینترنتی اجرا میشود.
جاوا در اندروید
اندروید یک سیستم عامل است که توسط گوگل ارائه داده میشود، این شرکت به منظور افزایش سهولت کار برنامه نویسانی که قصد دارند برای اندروید برنامه نویسی کنند نرم افزاری به نام اندروید استودیو را توسعه داد. این نرم افزار در حقیقت یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) است که گوگل آن را در سال ۲۰۱۳ برای توسعه اندروید به وجود آورد. همه برنامه نویسان در سراسر دنیا که با جاوا کار میکنند میتوانند با استفاده از اندروید استودیو به آسانی برای اندروید برنامه نویسی کنند البته با استفاده از زبانهای دیگر مانند کاتلین نیز میتوان در اندروید استودیو برنامه نویسی کرد. لازم ذکر است که برنامه نویسی با جاوا کمی دشوارتر از دیگر زبانهای برنامهنویسی است.
امنیت زبان برنامه نویسی جاوا
به نظر میرسد که جاوا از هر زبان برنامه نویسی دیگری ایمنتر است، امنیت آن از مجموعه گستردهای از APIها، ابزارهای و پیاده سازی الگوریتمهای امنیتی، ساز و کارها و پروتکلهای مناسبی استفاده میکند. API های جاوا شامل رمز نگاری، زیرساختهای کلید عمومی، ارتباطات ایمن احراز هویت و کنترل دسترسی میشود بنابراین برنامه نویسی جاوا برای ایجاد برنامههای مخصوص گوشی همراه ایمن است.
نظر شما