به گزارش ایمنا، علیرضا رئیسی اظهار کرد: اگر نرخ فرزندآوری به به ۱.۳ برسد، مانند آن است که در چاه افتادهایم و امکان برون رفت از آن وجود ندارد و در آن صورت ما باید با خواهش و التماس از کشورهای دیگر نیروی کار وارد کنیم.
وی در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که با موضوع پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت که به مناسبت «روز ملی جمعیت» در وزارت بهداشت برگزار شد، از آمار و ارقامی در حوزه جمعیت خبر داد که نشان میدهد به محدوده خطر نزدیک میشویم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت به پیش بینیهای رشد جمعیت در ۸۰ سال آینده اشاره کرد و گفت: اگر روال فعلی ادامه داشته باشد، در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران در خوشبینانه ترین حالت به ۱۵۰ میلیون نفر میرسد که از این جمعیت ۳۰ درصد افراد سالمند خواهند بود. این در حالی است که جمعیت فعلی سالمند کشور ۱۰ درصد است.
وی در توصیف نرخ جایگزینی کشور گفت: در هر خانواده باید ۲ نفر تازه متولد شود تا جایگزین والدین باشند و علاوه بر آن، با توجه به نرخ امید به زندگی در کشورهای مختلف و حوادث دیگر، باید نرخ باروری ۰.۱ واحد از ۲ نفر بیشتر باشد و بنابراین برای رسیدن به هدف جایگزینی، نرخ فرزندآوری باید ۲.۱ باشد، اما حالا در ایران به عدد ۱.۷ یعنی زیر نرخ جایگزینی جمعیت رسیدهایم.
رئیسی در ادامه تاکید کرد: اگر نرخ فرزندآوری به ۱.۵ برسد، جبران آن به سختی ممکن خواهد بود و اگر این نرخ به ۱.۳ برسد، مانند آن است که در چاه افتادهایم و امکان برون رفت از آن وجود ندارد، بنابراین زمان بسیار کوتاهی فرصت داریم تا روند کاهش نرخ فرزندآوری را اصلاح کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: در این شرایط، زمانی که کشور ما در اوج پیری خود قرار خواهد گرفت، کشورهای اطراف ما مثل عراق، افغانستان و پاکستان جوان خواهند بود و آن موقع ما باید با خواهش و التماس از کشورهای دیگر نیروی کار وارد کنیم.
منبع: رکنا
نظر شما