به گزارش ایمنا، هیولای دریای خزر نامی بود که مأموران سازمان سیا بر هواپیمای دوزیست عظیم الجثه ساخت روسیه گذاشته بودند که حالا بعد از ۳۰ سال از قعر دریا بیرون کشیده شده است و تصاویرش در فضای مجازی دست به دست میشود.
این هواپیما سال ۱۹۶۰ در بحبوحه جنگ سرد به دستور دبیر اول حزب کمونیست ساخته شد. این هواپیمای دو زیست که بعدها تحت عنوان «ائروپلن» به خدمت نیروی دریایی ارتش سرخ درآمد عملاً پاسخی بود به زیردریایی موشک انداز «پولاریس» ناتو. ائروپلن ویژگیهای زیادی داشت که از مهمترین آنها میتوان به قابلیت تیک آف عمودی، توانایی پرواز در ارتفاع ۵ متری سطح آب، مصرف بهینه سوخت در ارتفاع کم و رادار گریزی اشاره کرد. اما مشهورترین ائروپلن، هیولای دریای خزر است که غول پیکرترین هواپیمای ساخته شده به دست بشر تا سال ۱۹۸۸ نیز به شمار میآید.
طراحان اتحاد جماهیر شوروی سابق سال ۱۹۶۴ طراحی و ساخت این پرنده آبی را در ابعادی آغاز کردند که تا آن زمان سابقه و نمونه نداشت: حدود ۱۰۰ متر طول، ۴۰ متر عرض با وزن ۵۵۰ تن. برای مقایسه باید در نظر گرفت که یک ایرباس ۳۱۸ با ظرفیت بار و مسافر کامل ۶۸ تن وزن دارد.
این غول عظیم الجثه ۱۰ موتور توربو فن داشته که بتواند وزن ۵۵۰ تنی این هواپیما را به حرکت درآورد. این ائروپلن در سال ۱۹۸۰ در دریای خزر سقوط کرد. به گفته برخی این حادثه به خاطر خطای خلبان در کنترل صحیح هر ۱۰ موتور این ائروپلن رخ داد و این هیولا برای بیش از ۳۰ سال در قعر دریا ماند.
حالا مسئولان روسی پس از یک عملیات طولانی این هیولای پرنده را از دریا بیرون کشیدهاند و قرار است در موزه جنگی در شهر دربند روسیه به نمایش گذاشته شود.
نظر شما