به گزارش ایمنا، مدیریت هر کلانشهر برای افزایش ایمنی و تأمین زیر ساختهای لازم برای بهبود کیفیت زندگی و به حداقل رساندن آن نیاز به حمایت نهادهای بالای دستی دارد. یکی از نهادهای بالا دستی برای کمک به مدیریت کلانشهرها و بهبود سطح زندگی شهروندان وزارت کشور و نهاد زیر مجموعه آن با عنوان سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور است.
مهدی جمالی نژاد رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور در تشریح آخرین وضعیت تجهیزات ایمنی پایتخت در حوزه آتش نشانی گفت: مدیریت شهر تهران در سالهای اخیر با اختصاص منابع و بودجه مناسب، گامهای بلندی جهت به روز رسانی تجهیزات در آتش نشانی تهران برداشته شده است (نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان برای توسعه توان عملیاتی آتش نشانی).
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور افزود: این وسایل در انواع مختلف شامل خودروهای اطفایی، خودروهای نردبان با ارتفاعهای مختلف تا ارتفاع ۶۴ متر، تجهیزات انفرادی مربوط به حفاظت فردی آتش نشانان، انواع تجهیزات نجات، خودروها و تجهیزات مربوط به امداد رسانی در سیل، خودروهای ویژه معابر کم عرض شهر، توسعه کمی شیرهای آتش نشانی که مشخصاً یکی از تجهیزات بسیار مهم در پشتیبانی عملیات اطفا در شهرها هستند و در سال ۹۹ تعداد ۱۲۰۰ عدد نصب و تعداد این شیرها در شهر به حدود ۹۰۰۰ دستگاه رسیده است.
جمالی نژاد اضافه کرد: با توجه به شرایط فعلی آتش نشانی تهران میتوان گفت، شاهد وضعیت خوبی هستیم و البته باید توجه داشت که این حرکت و تلاش باید مستمر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که تجهیزات آتش نشانی تهران نسبت به گذشته چه تغییراتی داشته است؟ گفت: توسعه ایستگاههای آتش نشانی نیز با دو رویکرد افزایش تعداد ایستگاهها به منظور کاهش زمان دسترسی آتش نشانان به محل حادثه همراه بوده به طوری که این زمان از میانگین چهار دقیقه و نوزده ثانیه به چهار دقیقه و نه ثانیه کاهش یافته که حاصل اضافه شدن شش ایستگاه آتش نشانی و رسیدن به مرز ۱۳۳ ایستگاه در شهر تهران هستیم که این تعداد تا پایان سال به ۱۳۶ ایستگاه ارتقا خواهد یافت.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور ادامه داد: نباید این نکته را فراموش کرد که قدمت ساختمان بعضی از ایستگاهها و یا تغییر شرایط ترافیکی شهر مناسب سازی موقعیت مکانی و یا تخریب و نوسازی ایستگاههای قدیمی است.
جمالی نژاد در پاسخ به این سوال که با توجه به مطالب مطرح شده در حال حاضر کسورات بخش آتش نشانی پایتخت در چه حوزههایی است؟ گفت: مهمترین بحث در این بخش فرهنگ سازی و پیشگیری به عنوان یک اصل و نهادینه شدن مقررات ملی و ضوابط ایمنی است که علیرغم تمامی تلاشهای صورت پذیرفته هنوز نیازمند توجه جدی تری است.
او ادامه داد: هزینه بر بودن تجهیزات و ماشین آلات آتش نشانی و اینکه شهرداریها توان مالی لازم برای تأمین آن را نداشته، تدابیری مانند معافیت مالیاتی واردات و حمایتهای داخلی تولید این اقلام را میطلبد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور ادامه داد: علاوه بر بروز رسانی سریع مقررات آموزشهای تخصصی و مدرن به آتش نشانان شناسایی رفتار حریق با توجه به مصالح جدید یکی از نیازهای اساسی است.
جمالی نژاد در تشریح برنامه وزارت کشور برای توسعه تجهیزات آتش نشانی در کلانشهر تهران افزود: توسعه آتش نشانی و ارتقا ایمنی شهر از طریق ظرفیتهای قانونی و هماهنگی بین بخشی دستگاهها صورت میگیرد و وزارت کشور در این ارتباط لایحه مدیریت یکپارچه آتش نشانی شهری و روستایی را با همراهی شهرداری تهران تهیه و به دولت ارائه کرده است که در مراحل پایانی تصویب است.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور ادامه داد: در بند (خ) تبصره ۵ بودجه ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای تأمین خودروهای نردبان دار و ماشین آلات آتش نشانی پیش بینی شده است که با پایدار کردن آن بخشی از ماشین آلات مورد نیاز خودرویی شهر تهران تأمین خواهد شد.
جمالی نژاد ادامه داد: در راستای اجرای مصوبه دولت مبنی بر ایمن سازی ابنیه و تأسیسات دستگاههای اجرایی، نظارت دقیقتر از سوی شهرداری تهران به عمل آمده و مراتب ناایمنی به دستگاهها تذکر و برخورد به عمل میآید.
به گزارش سایت شهر، وی با اشاره به تفاهم نامه انجام شده فیمابین شهرداری تهران و وزارت کشور گفت: در قالب تفاهم نامه فیمابین وزارت کشور و شهرداری تهران که در آخر سال گذشته منعقد شد موضوع آموزشهای تخصصی و تربیت مربی در دستور کار قرار گرفته است که اولین دوره آن در هفته آتی به صورت کاملاً رایگان برای فرماندهان آتش نشانی استان تهران برگزار خواهد شد.
نظر شما