به گزارش ایمنا، احد وظیفه با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون در کشور ۱۲۷.۱ میلیمتر بارش داشتهایم، اظهار کرد: این میزان نسبت به میانگین بلندمدت کشور حدود ۸۷ میلیمتر – ۴۱ درصد – کمتر است.
وی در ادامه با بیان اینکه بارش در تمامی استانهای کشور کمتر از نرمال گزارش شده است، تصریح کرد: شدت کم بارشی در برخی از استانها بسیار بیشتر از سایر نقاط است. برای مثال بارشها در استان سیستان و بلوچستان ۸۲ درصد، در استان هرمزگان ۸۶ درصد و در استان کرمان ۶۵ درصد کمتر از میانگین بلند مدت گزارش شده است.
کاهش ۱۷ تا ۲۳ درصدی بارش در استانهای پربارش
به گفته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، میزان بارشها از ابتدای مهر ماه تاکنون در استانهای پربارشی مانند گیلان و مازندران نیز بهترتیب حدود ۲۳ و ۱۷ درصد کاهش داشته است. از سویی دیگر اوضاع در نوار شرقی کشور بدتر است و استانهای گلستان ۳۸ درصد، سمنان ۳۹ درصد، خراسان رضوی ۴۷ درصد، خراسان جنوبی ۴۶ درصد و خراسان شمالی ۳۶ درصد کم بارشی داشتهاند.
وظیفه در ادامه درباره وضعیت بارشها در تهران تصریح کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون در تهران ۲۱۱.۴ میلیمتر بارش داشتیم که این میزان نسبت به نرمال ۴۴ میلیمتر کمتر است. این یعنی در این استان با کاهش ۱۷ درصدی بارشها مواجه هستیم.
۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از بدترین سالهای آبی ایران
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: بهطور کلی سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از بدترین سالهای آبی در ایران بوده است. گاهی اوقات در کشور ما کم بارشی در پاییز و زمستان با بارشهای بهاره جبران میشود اما متأسفانه در این فصل نیز بارش خاصی نخواهیم داشت. هرچند که اوضاع در اردیبهشت ماه بهتر بود اما طی فروردین برخی از استانهای ایران هیچ بارشی دریافت نکردند.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی به دلیل کاهش بارش و ذوب برف، ذخیره آبی در مناطق کوهستانی بهشدت کاهش پیدا میکند، گفت: این وضعیت ما را در شرایط تنش آبی قرار خواهد داد. در حال حاضر نیز میتوان گفت که بسیاری از نقاط ایران در جنوب و شرق کشور در شرایط تنش آبی هستند و کاهش بارشها میتواند حتی روی تأمین آب شرب نیز اثرات خود را نشان دهد.
کمبود آب جدی است
وظیفه با تاکید بر اینکه این شرایط بههیچ عنوان بهنفع محیط زیست کشور نیست و اثرات خود را بهزودی نشان خواهد داد، تصریح کرد: دستگاههای ذیربط باید با توجه به در نظر گرفتن این شرایط برای مصرف آب موجود در کشور برنامهریزی کنند و ارزش قطره قطره آب را بدانند چراکه در حال حاضر کمبود آب جدی است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر نیاز آبی کشور نسب به گذشته بیشتر شده است و باید از بهصرفهترین راهکارها برای آبیاری زمینهای کشاورزی استفاده کرد. ما باید در این شرایط به مسئله پایداری سرزمین توجه کنیم و بیمهابا از آبهای زیرزمینی استفاده نکنیم چراکه مشکل فرونشست زمین در کشور بسیار جدی است و میتواند سرزمین را از شرایط زیستی خارج کند.
منبع: ایسنا
نظر شما