چهارمین کنگره بین‌المللی ژنتیک در یزد برگزار می‌شود

چهارمین کنگره بین‌المللی ژنتیک و نهمین کنگره بین‌المللی طب تولید مثل به صورت آنلاین و به میزبانی یزد برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا، عباس افلاطونیان امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه استان یزد در حوزه ژنتیک و ناباروری از جایگاه بسیار والایی برخوردار است گفت: به جرات می‌توان گفت که ایران در منطقه جایگاه بسیار خوبی دارد.

وی تصریح کرد: پیش از کرونا ما از کشورهای منطقه در پژوهشکده ژنتیک و ناباروری یزد افراد زیادی را پذیرش می‌کردیم که به واسطه شیوع کرونا و قطع ارتباط صورت گرفته برای کنترل شیوع این ویروس، در حال حاضر این بیماران را نداریم.

رئیس پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد تصریح کرد: مرکز ناباروری یزد به عنوان نخستین مرکز در سراسر کشور در سال ۶۸ راه‌اندازی شد و الان بیش از ۸۰ مرکز در کشور در این حوزه فعالیت دارند.

افلاطونیان با بیان اینکه مرکز یزد امسال به پژوهشگاه ارتقا می‌یابد خاطرنشان کرد: ساختمان جدید این مرکز و پژوهشگاه در کنار بیمارستان شهید صدوقی (ره) در حال ساخت است و الان با پیشرفت ۵۰ درصدی روبرو بوده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یزد از دید وزارت بهداشت قطب علمی ناباروری در کشور است و به همین دلیل یزد نسبت به سایر استان‌های کشور در بین بیماران بیشتر انتخاب می‌شود و تلاش می‌کنند که به برای درمان به این مرکز مراجعه کنند.

رئیس پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد افزود: سلول‌های بنیادین رشته‌ای رو به رشد است و مطمئناً علم مهمی در آینده است اما الان در مرحله پژوهش قرار دارد.

افلاطونیان تصریح کرد: وقتی تمام موارد آن به صورت کامل تایید شد و مضرات آن هم به صورت کامل به نتیجه رسید می‌توان از کاربردهای بسیار زیاد آن بهره گرفت که مطمئناً دستیابی به این نتایج هم خیلی دور نیست.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۶۸ تا الان به طور متوسط می‌توان گفت که بین ۲۵ تا ۳۰ هزار فرزندان حاصل از آِی‌وی‌اف و افراد بسیاری هم به وسیله درمان‌های دارویی یا جراحی که توسط این مرکز انجام شده به دنیا آمده‌اند.

نسرین قاسمی مسئول مرکز تحقیقاتی سقط پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد هم در این نشست از برگزاری چهارمین دوره کنگره بین المللی ژنتیک در استان یزد خبر داد و اظهار داشت: این کنگره ۳۰ تا ۳۱ اردیبهشت در استان یزد برگزار می شود.

وی از برگزاری این کنگره به صورت آنلاین خبر داد و افزود: در این کنگره چهار وبینار چهار ساعته ویژه اساتید تخصصی ژنتیک و با سخنرانی متخصصان بسیار خوب در استان انجام می‌شود.

نسیم طبیب‌نژاد دبیر علمی نهمین کنگره بین‌المللی طب تولید مثل استان یزد هم در این رابطه با اشاره به اینکه این کنگره از ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود، گفت: با توجه به شیوع کرونا، سخنرانی پزشکان و متخصصان داخلی و خارجی به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

وی هدف برگزاری این کنگره را تبادل تجارت پزشکی با دیگر کشورهای جهان دانست و افزود: این رویداد بزرگ زمینه تشویق هرچه بیشتر دانشجویان و محققان در این رشته را فراهم می‌کند.

دبیر علمی نهمین کنگره بین‌المللی طب تولید مثل استان یزد افزود: خوشبختانه در این کنگره ۱۰ مقاله از کشورهای ترکیه، اندونزی، هلند و مالزی به دبیرخانه رسیده است.

وی تصریح کرد: در مجموع هم ۵۰۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده که ۳۰۰ مقاله دانشجویی به تایید رسیده و ۱۵ مقاله هم به عنوان مقالات برتر انتخاب شده و معرفی می‌شوند.

علی‌محمد عبدلی معاون پژوهشکده علوم تولید مثل یزد گفت: نخستین جرقه درمان ناباروری کشور در یزد زده شد و مقام معظم رهبری هم در این زمینه با اشاره به اینکه نخستین اقدام در استان یزد انجام شده بر اهمیت آن تاکید کردند.

وی تصریح کرد: اقدامات بسیار زیادی هم در این مرکز صورت گرفته و پیشنهاد شده که ۱۰ دی ماه که سال‌روز تولد نخستین فرزند آی وی اف ایران در یزد است به عنوان روز ملی درمان ناباروری نام‌گذاری شود.

عبدلی معاون پژوهشکده علوم تولید مثل یزد مجله تخصصی این مرکز را به عنوان مجله نخست خاورمیانه در این حوزه دانست و تصریح کرد: ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای در این حوزه وجود دارد و یزد از پیشرفت بسیار بالایی برخوردار است.

منبع: تسنیم

کد خبر 491460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.