کارگران مشاغل خدماتی بدون حمایت هستند

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: کرونا علاوه بر مشکلاتی که برای سلامت افراد ایجاد می‌کند در جامعه نیز بسیاری از مشاغل به ویژه مشاغل خدماتی را تعطیل یا دچار وقفه و تعلیق کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اصغر برشان امروز (یکشنبه) در یکصد و شصت و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: کارگران در مشاغل موقت، غیر موقت و دائم به دلیل سوءاستفاده از قراردادهای کار همچنان در نبود امنیت شغلی به سر می‌برند و این موضوع امنیت اجتماعی را نیز دچار مشکل کرده و از این راه بزهکاری و جرم گسترش یافته که موجب بسیاری بحران‌ها می‌شود.

وی افزود: این موضوع به سران قوای سه‌گانه هشداری است که تدبیری در ساماندهی مشاغل و تعیین تکلیف قراردادهای موقت و غیر موقت با استفاده از ظرفیت‌های قانون کار، تصویب و تعیین تکلیف ماده هفت و تبصره‌های آن داشته باشند.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی با مسئولیت تکفل امور درمانی و بیمه‌های شاغلان و بازنشستگان و مستمری بگیران و پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد به دلیل نبود حمایت‌های دولت در پرداخت سهم خود برای تعهداتی که به عهده دارد، در تمامی ابعاد با بحران روبرو است.

وی دولت را به عنوان بزرگترین بدهکار به سازمان تأمین اجتماعی اعلام و میزان آن را بالغ بر ۳۸۰ هزار میلیارد تومان شمرد و افزود: سازمان تأمین اجتماعی در انجام تعهدات قانونی خود در امور درمانی، بیمه‌ای، متناسب سازی و همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران همانند سایر بازنشستگان کشوری و لشکری به این دلیل باز مانده است.

وی ادامه داد: یکی از خواسته‌های قانونی و بحق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی پرداخت حقوق و مزایای متناسب با معیشت و رفع تبعیض با بازنشستگان کشوری و لشکری است، همچنین اجرایی و عملیاتی کردن همسان سازی و متناسب سازی همانند حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران کشوری و لشکری از دیگر خواسته‌های این قشر است.

برشان با بیان اینکه سالیان گذشته برای بازنشستگان کشوری و لشکری و حتی کارمندان بازنشسته خود سازمان تأمین اجتماعی این طرح اجرا شد، اضافه کرد: برای بسیاری از صاحبان اصلی سازمان یعنی کسانی که سالیان سال بیمه پرداخت کرده‌اند محقق نشده است؛ اجرا نکردن این متناسب‌سازی و همسان‌سازی حقوق و رفع تبعیض با وجودی که در برنامه ششم توسعه مصوب شده بود، جای انتقاد دارد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: عملیاتی نشدن این موضوع باعث تجمع و اعتراض بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی شد و این موضوع به گونه‌ای پیش رفت که سازمان برنامه و بودجه مکلف شد بودجه مصوب را اختصاص داده و نمایندگان مجلس نیز در بودجه امسال رقمی را مصوب کردند و با پیگیری سازمان‌ها و تشکل‌های کارگری به خصوص کانون بازنشستگان و مستمری بگیران در آخرین همسان سازی که دارای برخی نواقص بود عملیاتی شد.

برشان گفت: از همه کسانی که در عملیاتی شدن همسان سازی و متناسب سازی حقوق این افراد قدم برداشتند تشکر می‌کنم و خواستار تحقق کامل و اجرایی شدن حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران به استناد ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی هستم تا شرایط برای این گروه بهتر شود.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در یک سال و نیم گذشته، اضافه کرد: این ویروس علاوه بر مشکلاتی که برای سلامت افراد ایجاد می‌کند در جامعه نیز بسیاری از مشاغل را تعطیل یا دچار وقفه و تعلیق کرده است؛ کارگران مشاغل خدماتی مانند هتل‌، آژانس‌های گردشگری و مسافرتی و صاحبان این مشاغل در این خصوص دچار مشکلات عدیده‌ای شدند.

برشان تصریح کرد: از این گروه باید حمایت‌های لازم انجام می‌شد که نشد و این کار به نحوی پیش رفت که کارگرانی که به دلیل شیوع کرونا شغل خود را از دست داده بودند نتوانستند از بیمه بیکاری بهره‌مند شوند، بیمه بیکاری این افراد به شکل ناقص اجرا شد و همین موضوع مشکلات معیشتی را برای آنها به وجود آورد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: علاوه بر آنکه تعدادی از شاغلان مشاغل ذکر شده بیمه نبودند و نتوانستند از این بیمه بیکاری ناقص استفاده کند از کارفرمایان این مشاغل هم حمایتی نشد و آنها نیز از نظر اقتصادی دچار مشکل شدند و توان به ادامه کار را نداشتند و کار خود را تعطیل و نیروها را اخراج کردند.

وی با بیان اینکه شیوع کرونا مشکلات مضاعفی را برای صاحبان مشاغل و کارگران آن و بسیاری از صنوف به وجود آورد، ادامه داد: دولتمردان باید حمایت‌های کافی برای رفع مشکلات بیمه بیکاری و پرداخت به موقع برای حمایت، پشتیبانی، تولید و مانع زدایی‌ها انجام دهند تا سخنان رهبر معظم انقلاب به معنای واقعی اجرا شود.

کد خبر 490806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.