به گزارش ایمنا، رنگینک نام نوعی شیرینی یا دسر پرطرفدار است که با رطب یا خرما، آرد و پودر دارچین تهیه میشود. در این شیرینی خانگی، با ترکیب گردو و خرما وعدهای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود میآید. این دسر انرژی زیادی دارد و برای افطار در ماه رمضان گزینه مناسبی است. رنگینک یا حلوای خشک در دسته دسرهای سنتی جنوبی قرار دارد که به شیوههای گوناگون تهیه و تزیین میشود.
مواد لازم برای تهیه رنگینک مجلسی
آرد سفید | ۱ پیمانه |
آرد نخودچی | ۴/۱ پیمانه |
کره | ۲۵۰ گرم |
پودر هل | ۲/۱ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۲/۱ قاشق چایخوری |
پودر قند | ۳ قاشق غذاخوری |
پودر پسته | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | ۱ قاشق غذاخوری |
خرما | نصف پیمانه |
گردوی خرد شده | نصف پیمانه |
بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شله زرد + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد نذری
- طرز تهیه کاچی با آرد برنج یا آرد گندم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت کاچی رژیمی
- طرز تهیه حلوا ساده و زعفرانی مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت انواع حلوا
- طرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته + نکات کلیدی تهیه انواع فرنی
- طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی + نکات کلیدی تهیه زولبیا رژیمی
طرز تهیه رنگینک مجلسی
مرحله اول
تابه نچسبی آماده کنید و روغن و کره را داخل آن بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. آرد را پس از الک کردن داخل روغن بریزید و سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید و مرتب آن را هم بزنید تا آرد کاملاً سرخ شود، تغییر رنگ پیدا کند و طلایی شود.
مرحله دوم
به آردهای ترکیب شده کره رو اضافه کنید. هنگامی که کره آب شده، رنگی طلایی مایل به قهوهای پیدا کرد، شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم
چند دقیقه صبر کنید تا مواد خنکتر شود. سپس پودر قند را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد از آن پودر دارچین را اضافه کنید و هم بزنید. پودر هل، پسته و نارگیل را هم به همین شکل اضافه کنید.
مرحله چهارم
خرماها را بشویید و به وسیله چاقو در هر کدام شکافی ایجاد کرده و هسته آنها را خارج کنید، سپس در سبدی بگذارید تا آب حاصل از شستوشوی آنها خشک شود. هستههای خرما را در بیاورید و سپس خرماها را در ظرفی، کمی له کنید و گردوهای خرد شده را به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
یک سوم قالب مورد نظرتان را ابتدا مخلوط آرد و کره بریزید و سپس به اندازه یک سوم دیگر را با مخلوط خرما و گردو پر کنید. یک سوم باقی مانده را مجدداً با مخلوط آرد و کره پر کنید، با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را به طور کامل بپوشانید و با فشار پشت قاشق، سطح آن را صاف کنید تا لایهها به هم بچسبند، کمی دارچین روی آن بپاشید و قالب را درون یخچال بگذارید.
مرحله ششم
بعد از گذشت یک ساعت مواد را از قالب خارج کنید و در ظرف مورد نظر قرار دهید. شما میتوانید روی آن را با پودر نارگیل و پودر پسته به طور دلخواه تزئین کنید. با یک چاقوی شیرینی میتوانید آن را به صورت لوزی یا چهارگوشهای مساوی ببرید و در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید.
طرز تهیه رنگینک رولتی
میتوانید رنگینک را به صورت رولتی تهیه کنید، برای این منظور کافی است مواد حلوا و مواد میانی را طبق دستوری که در بالابه آن اشاره شده است تهیه نمائید و روی یک کیسه فریزر و یا کاغذ روغنی پهن و شروع به رول کردن آن کنید و در نهایت در یخچال استراحت دهید تا برای برش دادن آماده شود. همچنین در صورت تمایل میتوانید چرخ کردن مواد میانی را چرخ کنید یا از خرمای درسته که شکم آن را با مغز پر میشود استفاده کنید.
نکات کلیدی برای تهیه رنگینک مجلسی
- در مرحله پنجم مواد را در هر مرحله فشار دهید تا منسجم شود سپس لایه بعدی را اضافه کنید.
- اگر قصد دارید که رنگینک خود را درون قالب بریزید بهتر است برای راحت جدا شدن آن از قالبهای سیلیکونی استفاده کنید.
- اگر خرمای نرم ندارید، بهتر است چند دقیقهای خرماها را درون آب قرار دهید تا خیس بخورند و نرم شوند.
- میزان زمان لازم تهیه رنگینک مجلسی حدوداً ۳۰ دقیقه است.
- برای درست کردن رنگینک هر مقدار آرد که استفاده شود نصف این میزان روغن مصرف میشود.
- در صورت تمایل میتوانید روغن را حذف کرده و از ۲۵۰ گرم کره استفاده کنید و یا بر عکس.
- به دلیل گرمی زیاد رنگینک میتوانید پسته را حذف کنید.
- بعد از اینکه مواد در هوای عادی خنک شد با کارد آن را به شکل لوزی یا دیگر اشکال برش میدهیم.
- در صورت نداشتن وقت کافی میتوانید از خرماهایی استفاده کنید که به صورت آماده (با مغز گردو در داخل آنها) عرضه میشوند.
نظر شما