به گزارش ایمنا، ورود گونه آفریقای جنوبی کرونا به کشور و احتمال ورود سویههای دیگر اعم از هندی، برزیلی و… نگرانی از ابتلاء به این بیماری را افزایش داده است، اما به گفته وزارت بهداشتیها در مواجهه با ویروسهای جدید و جهش یافته کرونا نیازی نیست کار جدیدی انجام دهیم؛ فقط کارهای قبلی و توصیههای قبلی را باید با کیفیت بالا انجام دهیم تا از بروز و انتشار ویروس جهش یافته جلوگیری کنیم. بنابراین راه مقابله با ویروس رعایت پروتکلهای موجود است؛ یعنی استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، شستن دستها.
این در حالی است که به گفته وزارت بهداشتیها رعایت پروتکلها هنوز آنطور که باید بویژه در برخی استانها افزایش نیافته است و میانگین رعایت پروتکلها در کشور نیز ۶۱ درصد است که عدد پایینی محسوب میشود.
در نقشه زیر میتوانید میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را در نقاط مختلف کشور از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مشاهده کنید. همانطور که در تصویر میبینید میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مناطق زرد رنگ شامل اردبیل، زنجان، قزوین، تهران، سمنان، یزد و ایلام بین ۶۶ تا ۷۸ درصد است. میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مناطق نارنجی ۵۹ تا ۶۵ درصد، در مناطق قرمز رنگ بین ۴۹ تا ۵۸ درصد و در مناطق قرمز تیره ۳۳ تا ۴۸ درصد است که کمترین میزان رعایت را نشان میدهد.
در عین حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت ماه ۶۳.۳۶ درصد بوده است.
میزان استفاده از ماسک در کشور
در عین حال درصد استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور ۶۲.۴۵ درصد بوده است.
میانگین موارد رعایت پروتکل فاصله گذاری در اماکن عمومی استانهای کشور نیز طی این مدت ۶۱.۹ درصد بوده است.
درصد موارد رعایت پروتکلهای بهداشتی در نانواییها به تفکیک دانشگاههای علوم پزشکی از یکم تا هشتم اردیبهشت ماه نیز ۷۶.۴۶ درصد بوده است.
درصد موارد رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایانههای مسافربری درون شهری به تفکیک دانشگاههای علوم پزشکی نیز طی این مدت ۷۶.۶۴ درصد بوده است.
همچنین درصد موارد رعایت پروتکل بهداشتی در آرامستان ها به تفکیک دانشگاههای علوم پزشکی نیز طی این مدت ۷۷.۴۸ درصد بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت ماه، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بالغ بر ۳۱۰۰۳۳ مورد بازرسی انجام شده است.
همچنین طی این مدت، تعداد ۴۰۴۲۲ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضائی معرفی شدهاند و ۵۲۰۲ مورد از این مراکز نیز پلمب شدهاند.
بیشترین اخطار بهداشتی به سوپرمارکت و خواروبار فروشیها
باید توجه کرد که به ترتیب سوپرمارکت و خواروبار فروشی، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضائی را در میان اماکن عمومی از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به خود اختصاص دادهاند و بعد از آن پاساژها، بانکها، اماکن متبرکه و مساجد، فروشگاههای زنجیرهای، ادارات و سازمانها و مراکز ورزشی قرار دارند.
در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی و سایر، کشاورزی، دامپروری و معادن، صنایع ساخت و ساز و مراکز شمارهگذاری و معاینه فنی بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضائی را طی مدت یکم تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ دریافت کردهاند.
منبع: ایسنا
نظر شما