ستار عزیزی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه شاهد رکوردزنی بسیاری از شاخصهای اقتصادی در سال گذشته بودیم، اظهار کرد: کارنامه غیرقابل دفاع دولت دوازدهم در بازه زمانی سال ۱۳۹۹ به یک سند مهم در تاریخ اقتصاد ایران تبدیل خواهد شد و بر اساس نتایج مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، هیچگاه تورم مقطعی در اقتصاد ایران به این حجم که در سال ۹۹ تجربه کردیم نرسیده بود.
وی افزود: بسیاری از دستگاههای اقتصادی دولت توان اجرایی ندارند و سنگاندازیهای اخیر مجلس در مسیر تصویب بودجه ۱۴۰۰ باعث شده تا شاهد کاهش عملکرد و بهرهوری در تعدادی از دستگاههای دولتی مهم همچون بانک مرکزی باشیم که به عنوان مدیر اصلی عملیاتهای تأمین مالی در کشور نقش مهمی در کنترل تورم و کاهش آن به صورت مقطعی یا پایدار دارد.
این کارشناس اقتصاد پول و بانک با اشاره به تورم ۴۰.۶ درصدی اقتصاد ایران در پایان سال ۹۹، تصریح کرد: بر اساس نتایج پژوهشهای استاندارد مرکز آمار ایران، تورم پایدار به طور متوسط در سال ۱۳۹۹، بیش از ۴۰.۶ درصد بوده و حجم نقدینگی ۳ هزار و ۴۷۵ هزار میلیارد تومانی، اقتصاد ایران که پس از برجام تا حدی جان گرفته بود را فلج کرده است.
عزیزی اضافه کرد: چاپ پول در دولت دوازدهم بیسابقه بود و عبور مقدار پایه پولی کشور از کانال ۴۵۰ هزار میلیارد تومان مزید بر علت شد تا تورم دورهای و پایدار در اواخر سال ۹۹ بیش از پیش به چشم بیاید.
وی ادامه داد: نقدینگی کشور در ابتدای سال ۹۹ تنها ۲ هزار و ۴۷۲ هزار میلیارد تومان بود که با توجه به افزایش چاپ پول توسط دولت و بانک مرکزی، این میزان تا پایان سال به بیش از سه هزار و ۴۷۵ هزار میلیارد تومان رسید که نشان دهنده افزایش بیش از ۴۰ درصدی نقدینگی در سال ۹۹ است.
نظر شما