به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان نظام پرستاری، محمد میرزابیگی، اظهار کرد: سازمان نظام پرستاری طی نامههای جداگانهای به ستاد ملی کرونا، وزارت بهداشت و نیز تولید کنندگان واکسن در کشور، از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و… آمادگی خود را برای همکاری در فرآیند واکسیناسیون عمومی کرونا برای آحاد ملت ایران اعلام کرده است.
وی افزود: سازمان نظام پرستاری با توجه به احساس وظیفه ذاتی خود در قبال سلامتی یکایک مردم ایران و نیز پتانسیل بالای ۶۰ هزار نفر نیروهای کارآمد، تحصیلکرده و ماهر از جمله کادر پرستاری فعال، دانشجویان سالهای بالای مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و نیز پرستاران تازه بازنشسته که در عرصههای غیر بیمارستانی مانند دانشکدهها، مراکز مراقبت در منزل و… حضور دارند؛ برای همکاری در روند واکسیناسیون عمومی اعلام آمادگی میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: جامعه پرستاری کشور همان طور که از زمان شروع همه گیری کرونا در ایران، در ۱۴ ماه گذشته برای درمان، مراقبت و نجات بیماران و مبتلایان در خدمت مردم بوده است و در این راه دهها شهید و دهها هزار مبتلا تقدیم کرده اکنون نیز برای سرعت دادن به پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت این بیماری در جامعه با واکسیناسیون سریع، گسترده و ضربتی در خدمت مردم عزیز است و این آمادگی را به صورت کامل دارد که هر چقدر و به هر تعداد واکسن در کشور تولید یا وارد شود، بدون فوت وقت و به سرعت برای انجام واکسیناسیون به گروههای اولویت دار مورد نظر وزارت بهداشت و حتی تمامی مردم واجد شرایط دریافت واکسن، اقدام کند.
میرزابیگی افزود: شنیدهها حاکی از این است که در برخی مراکز واکسیناسیون کرونا، با اعلام حضور گروههای اولویتدار، گاهی ازدحام جمعیت و صف تشکیل میشود که خود این امر مضر و نقض پروتکلها است. سازمان نظام پرستاری با همراهی اعضای خود که همانا جامعه پرستاری است این آمادگی را دارد تا در هر زمان و مکانی که ستاد ملی کرونا، وزارت بهداشت یا تولید کنندگان واکسن اعلام کنند، از جمله در مراکز دانشگاهی مانند محل دانشکدههای پرستاری کلاسهای درس که اکنون به خاطر کرونا آموزش حضوری تعطیل است برای تزریق واکسن و تسریع در روند واکسیناسیون عمومی همکاری کند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: واکسیناسیون گسترده همگانی کار سنگینی است و وزارت بهداشت میتواند علاوه بر بضاعت خود از توان و ظرفیت بخشهای دیگر نیز برای انجام این کار بزرگ استفاده کند. البته سیاستگذاری، تدوین پروتکلها، تعیین اولویتها و نظارت بر اجرای واکسیناسیون بر اساس سیاستهای مدون به عهده متولیان قانونی و وزارت بهداشت است، اما برای انجام کار و عملیات تزریق واکسن میتواند از ظرفیت پرستاران کشور به نمایندگی سازمان نظام پرستاری کشور به گونهای استفاده کند که واکسن به محض تولید یا ورود به کشور حتی یک روز و یا چند ساعت هم منتظر تزریق نماند.
وی افزود: با توجه به اینکه روند خرید واکسن از خارج در حال انجام است و به زودی واکسنهای تولید داخل از جمله واکسن برکت، رازی، فخرا و… به نتیجه میرسند از مسئولان میخواهیم به محض تأمین یا تولید واکسن در کشور، زمان طلایی را از دست ندهند. واکسنها را در انبارها نگهداری نکنند و به سرعت برای تزریق واکسن به مردم و افراد واجد شرایط اقدام کنند تا هم واکسنها در مسیر نگهداری دچار آسیب نشوند و هم روند واکسیناسیون در کشور سرعت بگیرد و جامعه در موضوع کرونا که اکنون بحرانهای روحی روانی برای بسیاری از خانوادهها ایجاد کرده، مردم عزیز و صبورمان هر چه سریعتر به آرامش فکری و روانی در باب سلامت خود برسند.
وی ادامه داد: با توجه به این دغدغهها و علاقمندی شدید جامعه پرستاری به سلامت مردم، و آرامش روحی روانی جامعه و ملت عزیز ایران این آمادگی در جامعه پرستاری به صورت کاملاً عملیاتی و با برنامهای منسجم وجود دارد که با ظرفیت حداقل ۶۰ هزار نفر افراد ماهر، توانمند و تازه نفس، که این تعداد در عرصههای خارج از بیمارستان فعالاند؛ برای تسریع در روند عملیات بزرگ و گسترده واکسیناسیون عمومی به کمک نظام سلامت و وزارت بهداشت بیایند و پرستاران ایثارگر و مجاهد در این فرآیند یک بار دیگر افتخار آفرینی کنند.
وی در خاتمه، تاکید کرد: علاوه بر مراکزی که وزارت بهداشت در اختیار دارد، حدود ۱۹۵ دانشکده پرستاری دولتی و غیر دولتی و مکانهای مربوط به نظام پرستاری نیز در سراسر کشور وجود دارند.
نظر شما