نهادهای نظارتی به اعلام دستی عوارض در شهرداری تهران ورود کنند

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شهر تهران به محاسبه و اعلام دستی عوارض به شهروندان در برخی از مناطق اعتراض کرد و خواستار ورود نهادهای نظارتی به این موضوع شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد سالاری در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران در تذکری خواستاری اجرایی شدن هرچه سریع‌تر مصوبه «الزام شهرداری تهران به عارضه سنجی ترافیکی از پروژه‌های بزرگ مقیاس» شد.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه قرار بود یک ماه بعد از تصویب مصوبه که مهر ماه بود، این کار انجام شود اما هنوز کمیته مربوطه تشکیل نشده و دستورالعمل مربوطه نیز هنور نوشته نشده است که در این خصوص هم به معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تذکر می‌دهم که سریعاً در راستای عملیاتی کردن مصوبه شورا اقدام کنند.

سالاری در تذکر دیگری با اشاره به این که طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد تخلفاتی در بعضی از مناطق ۲۲ گانه هستیم گفت: در این مناطق اعلام دستی و شفاهی عوارض به شهروندان وجود دارد که شاهد اعتراضات مردمی در مراجعه به شورا یا صفحات مجازی اعضا، مبنی بر اینکه شهرداری‌های مناطق عوارض را به صورت سیستمی اعلام نمی‌کنند، هستیم و این منجر به فساد و رانت در مناطق شده است که به هیچ عنوان با رویکرد مدیریت شهری دوره پنجم مطابقت ندارد و لطمه اساسی به مهم‌ترین دستاورد مدیریت شهری این دوره می‌زند.

وی ادامه داد: من بارها و بارها این موضوع را به شهردار تهران، معاون شهرسازی و معماری شهرداری، مدیران مربوطه و شهرداران مناطق گوشزد کرده‌ام اما این رویه همچنان در حال افزایش است. ما مصوبات قابل توجهی را در این دوره داریم که صراحتاً اعلام می‌کند، نحوه محاسبه و اخذ عوارض صدور پروانه و نظارت فنی و تخلفات ساختمانی باید مبتنی بر ساز و کار سیستمی و شفاف باشد و برای تک تک آیتم‌ها عوارض مشخص و معینی را مصوب کردیم و گفتیم نحوه محاسبه عوارض در خود فرم اعلام عوارض درج شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: در سال ۹۷ نیز در شورا مصوب کردیم که مصوبات حوزه عوارض به هنگام سازی و یکپارچه سازی شوند، یعنی تمام بخشنامه‌ها و مصوبات قبلی را ابطال کردیم و تنقیحی در مصوبات این حوزه انجام دادیم که شهرداری‌های مناطق دچار سردرگمی نشوند اما از آنجایی که رویکردهای جاری در خصوص اعلام عوارض در حوزه شهرسازی منجر به ایجاد اقتدار مبتنی بر فساد و رانت در مناطق می‌شود، همچنان به آن دامن زده می‌شود.

سالاری با طرح این سوال که چرا وقتی شورای شهر یک عدد و رقمی را تصویب کرده و فرمول تعیین عوارض هم مشخص است، چند برابر عوارض قانونی از مردم پول دریافت می‌شود؟ تصریح کرد: من از شهردار تهران، نهادهای نظارتی شهرداری تهران، حراست شهرداری و سازمان بازرسی تعجب می‌کنم که چرا در این خصوص اقدامی انجام نمی‌شود. من به عنوان مسئول کمیسیون شهرسازی و معماری شورا این موضوع را بارها و بارها اعلام کرده‌ام، این مساله به اعتبار و رویکرد شورای پنجم لطمه می‌زند.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: من از شهردار تهران تقاضا دارم که صراحتاً دستور دهد، هر شهردار و هر معاون شهرسازی و معماری که نسبت به مصوبات شورا تعدی می‌کند، مورد مواخذه قرار بگیرد. از ریاست شورای شهر نیز می‌خواهم تا علیه خاطیان شکایت شود.

وی اضافه کرد: اکثر فرم‌های اعلام عوارض که به مردم داده می‌شود، میزان عوارض اعلام شده، مازاد بر مصوبات شورا است و وقتی شکایات و فرم‌ها برای آنها ارسال می‌شود بلافاصله اعلام می‌کنند که اصلاح شد، این چه معنی می‌دهد؟ یعنی هر شهروندی دسترسی به جایی داشته فرم او اصلاح می‌شود اما تکلیف مابقی شهروندان چه می‌شود؟ این مساله خود زمینه فساد و رانت ایجاد می‌کند لذا از نهادهای نظارتی شهرداری سازمان بازرسی کل کشور تقاضا می‌کنیم به این حوزه نیز ورود کنند و تمام متخلفین را به مراجع قضائی و تخلفات اداری معرفی کنند.

کد خبر 487771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.