به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه اینترنتی principletria، نتیجه این مطالعه که روی هزار و ۷۷۹ شرکت کننده انجام شد، نشان میدهد که داروی استنشاقی «بودزوناید» (budesonide)، زمان بهبودی بیماران کرونایی ۵۰ سال به بالا را که در خانه یا در سایر مراکز تحت معالجه قرار میگیرند، کاهش میدهد.
داروی استنشاقی بودزوناید که یک کورتیکواستروئید رایج است، اولین داروی ارزان قیمت و به اندازه زیاد در دسترس است که زمان بهبودی بیماران کرونایی را کاهش میدهد.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه «آکسفورد» انجام شد، نشان میدهد که درمان زودهنگام با داروی استنشاقی «بودزوناید» باعث کاهش مدت زمان بهبودی با میانگین سه روز در بیماران مبتلا به کووید -۱۹ میشود که با خطر بیشتر ابتلاء به بیماری وخیمتر روبرو هستند.
نتیجه این مطالعه نشان داد که میانگین زمان تخمین زده شده برای گزارش بهبودی حاصل از استنشاق «بودزوناید»، حدود ۳ روز کوتاهتر از مراقبتهای معمول بود.
این مطالعه همچنین تأیید کرد که ۳۲ درصد از افرادی که بودزوناید استنشاقی مصرف کرده بودند، در مقایسه با ۲۲ درصد از افرادی که در گروه کنترل قرار داشتند، در ۱۴ روز اول این آزمایش بهبود یافتند و پس از آن تا ۲۸ روز خوب ماندند.
محققان میگویند: استفاده کوتاه مدت از بودزوناید هیچ عارضه جانبی شناخته شدهای ندارد. ساخت آن آسان و ارزان است و این دارو را میتوان به عنوان یک داروی ایده آل برای پیشگیری از ابتلاء به موارد شدید کرونا معرفی کرد.
بودزوناید یک داروی استروییدی است که برای درمان آسم استفاده میشود و موجب کاهش التهاب در بدن میشود.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همهگیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند. در حال حاضر بسیاری از کشورها از جمله ایران درگیر پاندمی ویروس کووید ۱۹ هستند.
منبع: ایرنا
نظر شما