روحانی: برجام صنعت هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد

رئیس جمهور گفت: یکی از آثار پر افتخار برجام این بود که صنعت هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد. این کار بزرگ و عظیمی بود که در این دوره انجام شد.

به گزارش ایمنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی پیش از ظهر امروز در آئین پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای اظهار کرد: بسیار خوشحالم افتتاح‌های امروز با افتتاح‌های دیگر متفاوت است. این فناوری مانند فناوری‌های های‌تک و برتر است ولی چون طرف مقابل، از این فناوری برای سایر عرصه‌ها استفاده کرده، ما را در ردیف خود قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه اهداف ایران در صنعت هسته‌ای روشن بوده است، گفت: از این فناوری در بخش‌های دیگر بهره‌برداری شده و در زمینه صنعت، کشاورزی، پزشکی، انرژی و برق استفاده می‌شود. اگر طرف مقابل درست بیاندیشد، نگرانی آنها نابجا است. این نگرانی نابجا ۱۶ سال موجب دردسر برای ملت ایران شده است. اگر این تفکر غلط در ذهن آنها نبود و به آنچه سابقه ملت ایران است، اطمینان می‌کردند که در مسائل دینی و اخلاقی توجه خاص و ویژه‌ای دارند، از این مسئله هم عبور می‌کردند.

رئیس جمهور ادامه داد: اینکه هنوز با دنیا و آمریکایی‌ها حرف می‌زنیم تا دست از اقدامات غیرقانونی‌شان بردارند، به خاطر این مبنا است که آنها یک تفکری دارند که بر اساس آن برای خودشان دردسر و نگرانی درست کرده‌اند. یک بار دیگر تاکید می‌کنم تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز است و برای اهداف غیرنظامی است و همانطور که مقام معظم رهبری در چندین نوبت مطرح کردند از دید فقه ما، پیگیری کردن یک سلاح که می‌تواند خطر بزرگ برای جامعه بزرگ باشد، حرام است.

روحانی تاکید کرد: اگر آنها به این مسئله توجه کنند، می‌فهمند ایران به دنبال این آثار نیست. وقتی آدم آثار کار خطرناک و غلطی که آمریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم در ژاپن انجام دادند، را مشاهده کند، وقتی آدم به معلولین بعد از این همه مدت هنوز زنده‌اند و در سایه آن انفجار، دچار معلولیت هستند، متوجه می‌شود مسیر غلط نادرست و غیراخلاقی است.

وی با تاکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید دو اقدام مهم در زمینه هسته‌ای انجام دادیم، تصریح کرد: یک اقدام آن است که قبل از آنکه دولت یازدهم تشکیل شود، فعالیت غنی‌سازی ما از دید آنها غیرقانونی بود و در شورای امنیت قطعنامه علیه ما گذارنده بودند که از ما خواسته شده بود که غنی‌سازی را در ایران کاملاً متوقف کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه کار ما در غنی‌سازی از دید آنها غیر مشروع و غیرقانونی بود، خاطرنشان کرد: ما آن قطعنامه‌ها را تمام کردیم. این قطعنامه‌ها به زباله‌دان تاریخ رفت و فعالیت‌های ما قانونی شد. این بهانه از دست آنها گرفته شد که از نظر حقوقی و پایداری این فناوری بسیار مهم است و یکی از آثار پر افتخار برجام این بود که صنعت هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد. این کار بزرگ و عظیمی بود که در این دوره انجام شد.

روحانی تاکید کرد: ما این فناوری را توسعه دادیم. به دروغ و به غلط بعضی‌ها می‌گفتند که آنها رفتند برجام را امضا کردند و در برجام یکسری امتیازاتی گرفتند، پول‌ها را از بانک‌های خارجی گرفتند. تحریم نفت، فلزات، کشتی رانی و بیمه و همه تحریم‌هایی که بوده برداشتند و در عوض این فناوری را تقدیم خارجی‌ها کردند و معامله کردند که یک دروغ بزرگ بود. آنها این دروغ بزرگ را تکرار می‌کردند و ما هرچه به مردم می‌گفتیم که آنها دروغ می‌گویند، اگرچه اکثریت مردم می‌فهمیدند که آنها دروغ می‌گویند، اما اقلیتی بودند که شک داشتند.

وی یادآور شد: اخیراً مجلس یازدهم مصوبه‌ای را گذراند که در آن مصوبه تکالیفی را برای سازمان انرژی اتمی مشخص کرد و این تکالیف نشان می‌داد توانمندی هسته‌ای ما از هر زمان دیگر بیشتر است و حرف‌های دروغ را از بین برد اگرچه دنیا واقعیت را می‌دانست.

رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی به سازمان انرژی اتمی می‌گویند ما یک زنجیره «آی آر ۶» می‌خواهیم می‌توانیم راحت تولید کنیم و امروز یک زنجیره ۱۶۴ تایی آی آر ۶ افتتاح شد و این زنجیره به گونه‌ای است که نسبت به زنجیره قبلی ۱۰ برابر می‌تواند محصول در اختیار ما قرار دهد. یعنی سانتریفیوژهای قبلی حداکثر یک سو بودند و این سری جدید ۱۰ سو است.

روحانی اضافه کرد: حتی امروز از لحاظ تکنولوژی به سانتریفوژ «آی‌آر ۹» که ۵۰ سو است، رسیدیم یعنی ۵۰ تا ۶۰ برابر سانتریفیوژهای قدیمی محصول در اختیار ما قرار می‌دهد. امروز برای ما و جهانیان روشن شده است که در دولت یازدهم و دوازدهم چه کار بزرگی در زمینه هسته‌ای انجام گرفته است.

وی با بیان این که ما در این ۸ سال در زمینه هسته‌ای هم از لحاظ فناوری و هم تولید در سطح بالایی قرار گرفتیم، گفت: فناوری در سطح بسیار بالایی است که نمونه‌های آن را امروز افتتاح کردیم. تولید هم بسیار مهم است، تولیدی است که در بخش خدمات، صنعت و کشاورزی ما را یاری کند و خودش هم محصولات فراوانی را تحویل دهد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رادیو داروها یکی از آن محصولاتی است که برای بخش تشخیصی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در پزشکی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در این بخش یکی از افتخارات دولت در این ۸ سال توسعه فناوری در زمینه‌های مختلف هسته‌ای است.

روحانی با بیان این که در همه جا تأسیسات بسیار عظیم و گسترده داریم که هرکدام در بخش خود حائز اهمیت است، گفت: ما همچنان بر عهده خود پایبند هستیم. عهده ما با دنیا NPT بوده است. NPT دو کلمه بیشتر نیست. در NPT دولت‌هایی که به این معاهده ملحق شدند متعهد می‌شوند به این که فعالیت آنها صرفاً صلح‌آمیز باشد و انحراف به سمت فعالیت نظامی نداشته باشند. دوم فعالیت‌های صلح‌آمیز را انجام دهند و به اضافه این که خود آژانس و دنیا به آن کشور در این زمینه کمک کند.

کار آژانس فقط بازدید و گزارش‌دهی نیست

وی با تاکید بر این که یکی از مطالبات بزرگ ما کمک آژانس و دنیا به ما در زمینه هسته‌ای است، گفت: ما به NPT پیوستیم و پادمان را هم قبول کردیم. آژانس هم طبق پادمان عمل می‌کند، اما شما چقدر به ما کمک کردید؟ شما در ساخت سانتریفیوژها و لیزر و ایزوتوپ‌های پایدار، آب سنگین و راکتور آب سنگین ما که همه آنها صلح‌آمیز است چه کمکی به ما کردید.

رئیس جمهور ادامه داد: قرار ما این بود که ما عضو این معاهده باشیم و شما ما را برای تهیه وسایلی که نیاز داریم یاری کنید، آژانس که فقط برای بازدید نیست که مرتب بازدید کرده و گزارش بنویسد، این یکی از کارهای آژانس است. یکی از کارهای مهم آژانس حمایت و کمک است، شما چه کمک و حمایتی از ایران کردید؟

روحانی تصریح کرد: این طلب ما از آژانس، کشورهای صنعتی و از جهان است. اینکه ما امروز می‌گوئیم حتی حاضریم پروتکل الحاقی را هم داوطلبانه‌ها اجرا و پیاده کنیم و آژانس بالاترین نظارت‌ها را داشته باشد در برابر آن، این نیست که دنیا بگوید در فعالیت‌های تجاری و اقتصادی شما را تحریم نمی‌کنم این یک حداقل است.

وی تاکید کرد: شما در برابر این فعالیت صلح‌آمیز با توجه به نظارت آژانس بین‌المللی باید ما را یاری کنید. شما باید بگویید، ۱۵ نوع سانتریفوژ شما درست کردید، ما در ساخت شانزدهمین سانتریفوژ به شما کمک می‌کنیم. شما بدهکار ما هستید، طلبکار ما نیستید. آژانس، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند، کشورهای بزرگ صنعتی بدهکار ما هستند و باید بدهی خودشان را به ما پرداخت کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما کشوری هستیم که روی پای خودمان ایستاده‌ایم، گفت: ما حتی در زمینه غنی‌سازی روی پای خودمان ایستاده‌ایم. امروز در اداره رآکتور بوشهر هم که برای ما برق تولید می‌کند، روی پای خودمان ایستاده‌ایم و در آینده در ساخت این نیروگاه‌های پرقدرت هم روی پای خودمان خواهیم ایستاد.

روحانی با بیان اینکه موظف هستیم در توانمندی‌های علمی، گام‌های جدید را برداریم، افزود: من در اینجا از همه شهدایمان یاد می‌کنم به ویژه شهدای هسته‌ای و عزیزانی که جان خود را برای ارتقای کشور، علم و دانش در این کشور فدا کردند، شهیدان علی‌محمدی، شهریاری، احمدی‌روشن، قشقایی و شهید فخری‌زاده و همه عزیزانی که جان خود را فدا کردند به روح بلند آنها درود می‌فرستیم و برای آنها تعالی مقام و عظمت می‌خواهیم.

وی با قدردانی از دکتر صالحی و همه کارکنان سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ما از سال گذشته تا امسال ۱۳۳ دستاورد بزرگ و عظیم داشتیم. این نشان می‌دهد در طول یک سال گذشته چه اقداماتی انجام داده‌اند. البته هر سال لیست بلندبالایی از افتتاح‌های مهم داشته‌اند.

رئیس جمهور اضافه کرد: من از همه این عزیزان قدردانی می‌کنم، ملت ما هم قدردان هستند انشاالله بتوانیم به اهداف بلندی که مورد نظر این کشور و ملت بزرگ بوده برسیم و قدم به قدم، قدم‌های بلندتری برداریم و شاهد سربلندی بیشتر ایران عزیز باشیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 485944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.