به گزارش ایمنا، محمد کشاورز زاده، سفیر ایران در پکن در این خصوص نوشت: امضای سند همکاریهای جامع ایران و چین ظرفیتهای همکاری دو کشور به ویژه در حوزههای فناوری، صنایع، حمل و نقل و انرژی را شناسایی میکند.
وی افزود: این برنامه یک افق روشنی را برای عملیاتی کردن مشارکت جامع راهبردی دو کشور ترسیم میکند و علیه کشور ثالثی نیست و صرفاً بر اساس منافع متقابل تدوین شده است.
سند همکاریهای جامع ایران و چین صبح امروز شنبه توسط محمدجواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه دو کشور در محل وزارت امور خارجه در تهران امضا شد.
ایران و چین در جریان سفر رسمی شیء جی پینگ به تهران در بهمن ماه ۱۳۹۴ با صدور بیانیهای سطح روابط خود را به روابط راهبردی ارتقا دادند. در بند ۶ این بیانیه دو طرف آمادگی خود را برای رایزنی و مذاکره جهت انعقاد یک سند همکاری بلندمدت اعلام کردند.
در ادامه دستگاه دیپلماسی در یک همکاری نزدیک با سایر نهادهای کشوری در نهایت نسخه پیشنویس برنامه همکاریهای جامع را تهیه و در شهریور ۱۳۹۸ و در جریان سفر محمد جواد ظریف به چین این پیش نویس تحویل دولت چین شد.
دولت چین چند ماه بعد و در بهار ۱۳۹۹ به صورت رسمی نظر خود را پیرامون پیشنویس پیشنهادی طرف ایرانی اعلام کرد. بعد از آن وزارت امور خارجه با همکاری نهادهای کشوری ضمن بررسی سند، فرآیندهای قانونی را طی کرد و در نهایت هیأت دولت سوم تیر ۱۳۹۹، مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطا کرد.
مهرماه ۱۳۹۹ محمد جواد ظریف در جریان سفر رسمی به پکن نظرات اصلاحی و تکمیلی ایران را به اطلاع طرف چینی رساند.
حدود پنج ماه بعد یعنی در نیمه اسفند ۱۳۹۹، طرف چینی نظرات خود پیرامون سند مذکور را به اطلاع وزارت امور خارجه ایران رساند و در نهایت این سند امروز به امضای وزیران خارجه ایران و چین رسید.
نظر شما