به گزارش ایمنا، حمیدرضا مؤمنی در مراسم بهره برداری از طرحهای ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) به صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح شد، با اشاره بهرهبرداری از پروژههای امروز با ارزش سرمایه گذاری بیش از پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، گفت: این سومین رویداد بهره برداری است که از آن تعداد، ۱۵۷ پروژه طی سه رویداد توسط رئیس جمهوری انجام شده است، حدود ۱۹۰ پروژه دیگر نیز توسط وزراتخانههای مربوطه با حضور رئیس جمهور یا توسط دیگر مقامات به بهرهبرداری رسیده و مابقی پروژهها نیز تا پایان دوره دولت مرحله چهارم افتتاحیه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد از پروژههای به بهرهبرداری رسیده توسط بخش خصوصی و تأمین مالی به مرحله اجرا رسیدهاند و پنج درصد باقی نیز صرفاً برای اجرا و اتمام زیرساختها در مناطق آزاد هزینه شده است.
مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: با توسعه زیرساختهای گردشگری و رشد ۶۵ درصدی هتلها و مراکز اقامتی نسبت به سال ۹۲، سالانه میزبان بیش از ۱۰ میلیون گردشگر در مناطق آزاد بودهایم، هم اکنون بیش از ۸۰ هتل در این مناطق در حال ساخت است که این امر نشان از جذب سرمایه قابل توجه در صنعت گردشگری مناطق دارد.
وی افزود: در مجموع ۱۶ منطقه ویژه اقتصادی به بهره برداری رسیده که تعداد مناطق ویژه در دولت تدبیر و امید با رشد معادل ۱۰۰ درصد به ۳۲ منطقه افزایش مییابد.
مؤمنی گفت: از تاریخ تصویب مناطق ویژه اقتصادی در سال ۸۴ تا سال ۹۲ صرفاً یک طرح جامع مورد تصویب شورای عالی قرار گرفته بود، این عملکرد در دولت تدبیر و امید به ۲۳ طرح جامع افزایش یافت و طرحهای جامع دیگر مناطق نیز در دست بررسی قرار دارد که آنها تا پایان دولت به تصویب خواهد رسید.
وی افزود: از مجموع ۳۲ منطقه ویژه اقتصادی فعال تعدد ۲۱ منطقه با سرمایه گذاری و مسئولیت سازمانهای غیردولتی و بخش خصوصی ایجاد و اداره میشوند، اخیراً نیز زیرساختهای فاز اول مناطق ویژه گرمسار و جهرم به ترتیب با ۲۸۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به عنوان سازمان مسئول آن مناطق آماده بهرهبرداری است که در رویدادهای آتی ارائه خواهد شد.
مشاور رئیس جمهوری اضافه کرد: دولت به توسعه اجتماعی فرهنگی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توجه ویژهای دارد بر این اساس حمایت از طرحهای قرآنی و فرهنگی در مناطق آزاد در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: با وجود سه هزار و ۴۰۰ حافظ قرآن در مناطق آزاد و تبدیل قشم به شهر قرآنی با بیش از سه هزار حافظ قرآن، ترویج پیاده روی اربعین از مرز شلمچه، حمایت از ساخت هزار مدرسه، حمایت از توسعه مدارس روستایی و هفت هزار دانشآموز روستایی، ساخت ۲۸ ورزشگاه حرفهای در مناطق آزاد، ساخت بیمارستان و ترویج گردشگری سلامت در مناطق آزاد مهمترین برنامههای فرهنگی – اجتماعی دولت در مناطق آزاد است.
مؤمنی با توسعه زیرساختهای گردشگری و رشد ۶۵ درصدی هتلها و مراکز اقامتی نسبت به سال ۹۲، سالانه میزبان بیش از ۱۰ میلیون گردشگر در مناطق آزاد بودهایم و اکنون بیش از ۸۰ هتل در مناطق آزاد در حال ساخت است که این امر نشان از جذب سرمایه قابل توجه در صنعت گردشگری مناطق دارد.
وی افزود: در حوزه درمان و سلامت نیز سرمایه گذاری ۱۸۰ میلیارد تومانی سازمانهای مناطق آزاد منجر به افزایش گردشگران سلامت از کشورهای همجوار شده است.
مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: کمک به توسعه و تجهیز فعالیتهای دینی و قرآنی در یک هزار و ۲۰۰ مسجد، حمایت از طرح نهضت ملی قرآن و وجود بیش از چهار هزار و ۹۰۰ حافظ قرآن در مناطق، ایجاد شهرهای شاخص قرآنی با بیش از سه هزار حافظ قرآن، پشتیبانی لجستیکی، خدماتی و فرهنگی از یک میلیون زائر پیاده روی اربعین در مرز بینالملل شلمچه، تأمین بیش از ۹۶۰ میلیارد تومان بودجه با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در بخش توسعه و عمران روستایی، جهیر و حمایت سالیانه بیش از یک هزار مدرسه و تحت پوشش قرار دادن بیش از هفت هزار دانشآموز روستایی با کتابخانههای سیار و ثابت از جمله اقدامات مناطق آزاد در بخش توسعه اجتماعی – فرهنگی این مناطق است.
وی ادامه داد: در ورزش حرفهای و قهرمانی شاهد رشد ۷۰ درصدی تعداد مجموعههای ورزشی و رسیدن به ۲۸ مجموعه ورزشی چند منظوره، حرفهای و ایجاد شرایط میزبانی برای اردوههای آماده سازی تیمهای ملی بوده ایم.
"در نخستین پنجشنبه سال ۱۴۰۰ نوبت به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رسید و ۳۹ طرح با سرمایه گذاری پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور افتتاح و به بهره برداری رسید.
منبع: ایرنا
نظر شما