به گزارش ایمنا، مهرداد جمال ارونقی اظهار کرد: به منظور تحقق شعار سال، بستهای ۱۲ بندی را تهیه کردیم که در صورت تصویب و اجرایی شدن میتواند نهادههای تولید را در حداقل زمان و کمتر از ۴۸ ساعت ترخیص کند.
وی در تشریح بیشتر بندهای این بسته حمایتی گفت: پذیرش ثبت سفارشهای تاریخ منقضی برای نهادههای تولید، اخذ حقوق ورودی در پایان تشریفات گمرکی، اجرای رویه ارز با متقاضی و واردات در مقابل صادرات برای اقلام مورد نیاز در تولید، ترخیص ۹۰ درصدی اقلام مرتبط با تولید، پذیرش سوابق ماهیت مواد اولیه تولیدی به مدت ۶ ماه، حذف یا حداقل شدن کارشناسان مجازی، تسریع در عملکرد آزمایشگاههای تطبیق ماهیت نمونهها و مواد اولیه تولید، تسهیل در بررسی ارزش کالاها، بی نیازی نهادههای تولید از ویرایش ثبت سفارش و ترخیص مستقیم کالاهای تولیدی با اخذ ضمانت نامههای معتبر از مهمترین بندهای این بسته حمایتی است.
معاون فنی گمرک تاکید کرد: با اجرایی شدن این بسته حمایتی ارزیابیها و کنترلها به بعد از ترخیص نهادههای تولید از گمرکات محول شده و هیچ گونه ایستایی در زمینه ترخیص مواد مرتبط با تولید ایجاد نخواهد شد.
ارونقی ادامه داد: سال گذشته ۳۳ میلیون تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد دلار از گمرکات کشور ترخیص شد که از این میزان، ۲۳ میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار کالاهای اساسی بوده و ۱۰ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیون دلار کالاهای غیراساسی - از این میزان هم ۸۵ درصد این اقلام مرتبط با تولید نظیر مواد اولیه، تجهیزات، ماشین آلات و موادواسطهای بودند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ترخیص نهادههای تولید از گمرکات کشور با موانع متعددی همراه شد، گفت: در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ این موانع موجب ماندن طولانی مدت کالاها در گمرک شد و گمرک اجازه نداشت حتی درصدی کالا و نهادههای تولید را ترخیص کند که این مساله تولید کشور را با چالش روبرو کرد.
ارونقی یادآور شد: تیرماه سال گذشته ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، ترخیص نهادههای تولید را بدون کد رهگیری بانک مصوب کرد اما این مصوبه به طور کامل اجرا نشد و دپوی کالاهای و رسوب آنها در گمرکات ادامه یافت.
وی افزود: در نهایت، از آبان ۹۹ با پیشنهاد گمرک، برای ترخیص درصدی اقلام مرتبط با تولید به ستاد تنظیم بازار، این روند تسهیل شد و گمرک اجازه یافت ۹۰ درصد از نهادههای تولید که توسط تولیدکنندگان یا بازرگانان وارد شده بود را ترخیص کند.
معاون فنی گمرک با بیان اینکه چالشهای سال گذشته اجازه نداد شعار سال به طور کامل محقق شود، ۱۱ عامل اصلی رسوب کالا و نهادههای تولید در گمرکات و بنادر کشور را انقضای مهلت ثبت سفارش، عدم تمکین مالی برای اظهار کالا، اخذ حقوق ورودی در ابتدای زنجیره ترخیص، صف تأمین و تخصیص ارز، کندی در ماهیت تشخیص مواداولیه توسط سازمانهای مربوطه، فیزیکی و دستی بودن ارزیابی کالاهایی که در مسیر قرمز قرار داشتند، وجود کارشناسان مجازی و ایستاییهایی که در این زمینه وجود داشت، کندی در تطبیق رسیدگی و ارزش کالاهای اظهارشده، الزام به ویرایش و ثبت سفارش، تودیع حقوق ورودی و قطعی سامانههای مختلف برشمرد.
به گفته ارونقی، امسال بستهای ۱۲ بندی را تهیه کردیم که در صورت تصویب و اجرایی شدن میتواند نهادههای تولید را در حداقل زمان و کمتر از ۴۸ ساعت ترخیص کند.
منبع: ایرنا
نظر شما