مصونیت سالمندان در برابر عفونت کرونایی کمتر است

یافته‌های یک بررسی نشان می‌دهد بیشتر افرادی که دچار کووید -۱۹ می‌شوند، دست کم شش ماه در برابر آن مصون خواهند بود اما افراد سالمندتر با احتمال بیشتر ممکن است دچار عفونت دوباره شوند.

به گزارش ایمنا، این بررسی بزرگ در دانمارک که نتایج آن در ژورنال پزشکی لنست منتشر شده است، نشان می‌دهد اکثریت عمده افرادی که از کووید -۱۹ بهبود می‌یابند، برای دست کم شش ماه در برابر ویروس محافظت می‌شوند. عفونت پیشین با کروناویروس احتمال دچار شدن دوباره به ویروس را در افراد زیر ۶۵ سال حدود ۸۰ درصد کاهش داد، اما در افراد بالاتر از ۶۵ سال این میزان کاهش به نصف می‌رسید.

البته طراحی این بررسی نقایصی هم داشت. شمار افراد سالمند دچار عفونت اندک بود. پژوهشگران اطلاعات دیگری به جز نتایج آزمایش از بیماران نداشتند، بنابراین ممکن است فقط افراد دچار بیماری خفیف در بار اول دچار عفونت دوباره شده باشند و عفونت‌های دوباره عمدتاً بی علامت بودند.

دانشمندان گفته‌اند عفونت‌های دوباره احتمالاً بی علامت یا خفیف هستند، زیرا دستگاه ایمنی ویروس را پیش از آنکه بتواند آسیبی ایجاد کند، مهار می‌کند. این پژوهشگران همچنین احتمال عفونت دوباره با گونه‌ها یا واریانت‌های جدید ویروس ارزیابی نکرده بودند.

اما کارشناسان می‌گویند یافته‌های این بررسی هنوز نشان می‌دهد که ایمنی در برابر عفونت طبیعی با کروناویروس پیش‌بینی‌ناپذیر و نامتجانس است و بر اهمیت واکسیناسیون همه افراد به خصوص سالمندان تاکید می‌کند.

" استین اتلبرگ"، متخصص اپیدمیولوژی در «انستیتو سرم استانس» سازمان بهداشت عمومی دانمارک در این باره گفت: «یقینا نمی‌توان بر عفونت قبلی افراد به عنوان عامل محافظت‌کنند در برابر بیماری دوباره تکیه کرد و به خصوص اگر سالمند باشید، ممکن است دچار بیماری شدید شوید.»

تخمین‌های قوی از میزان عفونت‌های دوباره نادر بوده‌اند، زیرا بسیاری از افراد در سراسر جهان در ابتدا دسترسی به آزمایش‌های کرونا نداشتند و آزمایشگاه‌ها برای ثابت کردن عفونت دوباره نیاز به توالی‌یابی ژنتیکی ویروس در هر دو بار عفونت دارد تا ثابت شود که عفونت دوباره رخ داده است.

منبع: بهار

کد خبر 482206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.