عرضه مدل پرفروش گوشی سامسونگ به تاخیر افتاد

سامسونگ الکترونیکس اعلام کرد با پیامدهای کمبود نیمه رساناها در سراسر جهان دست و پنجه نرم می کند و جدیدترین غول فناوری شد که نسبت به کمبود شدید تراشه ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایمنا، کوح دانگ جین، یکی از مدیران عامل سامسونگ در نشست سالانه سهامداران در سئول گفت: سامسونگ که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشه و محصولات الکترونیکی مصرفی جهان است، انتظار دارد کمبود تراشه مشکلی جدید برای کسب و کار این شرکت در سه ماهه بعدی باشد. این شرکت در حال بررسی به تأخیر انداختن مدل جدید گلکسی نوت – یکی از پرفروش‌ترین مدل‌های گوشی سامسونگ- در سال میلادی جاری است.

غول‌های صنعت نظیر کانتیننتال، رنساس الکترونیکس و اینولوکس در هفته‌های اخیر درباره طولانی شدن بیش از حد انتظار کمبود تراشه در پی رونق کم سابقه تقاضای مصرف کنندگان در دوران کرونا هشدار دادند. یکی از مدیران سامسونگ اعلام کرد این شرکت با همکاری شرکای خارجی خود در تلاش برای حل این مسئله و جلوگیری از صدمه دیدن کسب و کارش است.

ارزش سهام سامسونگ در معاملات بازار سئول یک درصد سقوط کرد. ارزش سهام شرکت‌های تولیدکننده تراشه آسیایی شامل TSMC تایوان و SK Hynix هم کاهش یافت. طبق برآورد مؤسسه IDC، سری نوت در حدود پنج درصد از فروش تلفن هوشمند سامسونگ در دو سال گذشته سهیم بوده است اما در درآمد این شرکت سهم بیشتری داشته زیرا یکی از گران‌ترین مدل‌های گوشی سامسونگ است.

اوی گرین گارت، تحلیلگر و مؤسس شرکت مشاوره تک پوننشیال گفت: اگر سامسونگ علناً درباره محصولات آتی خود صحبت می‌کنید، متوجه می‌شوید که کمبود تراشه تا چه حد جدی است.

شرکت‌هایی مانند سامسونگ و TSMC در خط مقدم تلاش‌های جهانی برای رفع کمبود تأمین تراشه‌هایی هستند که در ساخت محصولات مصرفی به کار می‌روند. این کمبود، تعطیلی کارخانه‌های خودروسازی در سراسر جهان را به دنبال داشته است و اکنون زنجیره تأمین محصولات دیگر را تهدید می‌کند.

عاملی که مشکل افزایش تقاضا را پیچیده کرد، متوقف شدن فعالیت کارخانه نیمه رسانای سامسونگ در شهر آستین تگزاس در فوریه به دلیل قطع برق در سراسر این ایالت بود و هنوز تولیدش را به طور کامل از سر نگرفته است. این مسئله به کاهش تولید شرکت کوالکام منجر شد. طبق برآورد شرکت تحقیقاتی ترند فورس، کمبود تراشه‌های فرکانس رادیویی ۵G می‌تواند تولید جهانی تلفن هوشمند در سه ماهه دوم را به میزان پنج درصد کاهش دهد. این کمبود احتمالاً روی تولید گوشی‌های متوسط و لپ‌تاپ‌های سامسونگ بیش از مدل‌های بالاتر یا سرورهای تراشه تأثیر خواهد گذاشت.

خودروسازان نخستین شرکت‌هایی بودند که با کمبود تراشه روبرو شدند و کمبود مذکور به دلیل برنامه‌ریزی ضعیف در انبار سازی قطعات بود و در نتیجه امسال به تنهایی ۶۱ میلیارد دلار در فروش ضرر خواهند کرد. شرکت هوندا موتور روز چهارشنبه اعلام کرد بخشی از تولیدش را هفته آینده در کارخانه‌های آمریکایی و کانادایی متوقف خواهد کرد که بارز کننده عمق این بحران است.

برخی از تحلیلگران می‌گویند کمبود تراشه ممکن است در ماه‌های آینده تشدید شود. اما نگرانی اصلی کمبود تراشه در بخش‌های خاصی است که می‌تواند باعث مختل شدن تولید کل صنعت محصولات الکترونیکی و در نتیجه جهش شدید قیمت‌ها شود. نیمه رساناها اکنون در اولویت برنامه دولت‌های جهان از واشنگتن تا بروکسل قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت فاکسکان که تولیدکننده قراردادی آیفون اپل است، روز سه شنبه هشدار داد حل مشکل کمبود تراشه به دلیل عدم توازنی که میان عرضه و تقاضا وجود دارد، اندکی زمان خواهد برد.

کد خبر 481877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.