به گزارش ایمنا و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از طرحهای فناورانه و نوآورانه دوستدار محیط زیست را در اولویت قرار داده است.
تولید مصالح سبک از ماسه بادی یکی از این طرحهای حمایت شده است. این نوع ماسه یکی از مواد اصلی در تولید مصالح سبک از قبیل بتن، نیوجرسی، تیر چراغ برق، تراورس راه آهن، کاشی و سرامیک و دهها محصول دیگر است.
ماسه بادی، ماسهای است که در نزدیکی سواحل یا درههای رودخانهای شکل میگیرد. اندازه دانههای ریزتری دارد و از آن در ساخت ملات ها استفاده میشود.
ماسه بادی در بسیاری از مناطق خشک و نیمه خشک جهان به عنوان عامل تخریب مزارع کشاورزی و مسدود کردن راههای ارتباطی مطرح است، اما این ماسهها و تهدید طبیعت به یک فرصت تبدیل شده و از آنها در تولید مصالح ساختمانی استفاده میشود.
این کار ضمن حفظ زیستبوم خاک که به طور بیرویه به عنوان مواد اولیه ساختمانی برداشت میشود، زمینه ایجاد کسب و کارهای نوین را نیز فراهم میکند. این کار به عنوان یک طرح آزمایشی مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط چند شرکت دانشبنیان و خلاق در حال انجام است.
از مهمترین مزیتهای این محصول میتوان به عایق بودن در برابر صدا و حرارت، سبک سازی سازههای ساختمانی، مقاومت در برابر حریق، رطوبت و نفوذ آب و برشکاری ساده اشاره کرد.
«جلوگیری از تخریب خاکهای کشاورزی، «مدیریت ماسه بادی و شنهای روان به عنوان یکی از منابع اصلی تولید گرد و غبار»، «سبک سازی سازه ساختمانی و در نتیجه افزایش مقاومت به زلزله در ساختمانها»، «کاهش مصرف انرژی مورد نیاز تأمین سرمایش و گرمایش ساختمانها» و «ایجاد آرامش اجتماعی با توجه به پایین بودن ضریب انتقال صوت در بتنهای سبک» از جمله مزایای استفاده از این ماسهها در سازههای ساختمانی است.
نظر شما