رشد مثبت اقتصادی کشور در ۹ ماه ابتدایی سال جاری

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد مثبت اقتصادی کشور در ۹ ماه ابتدایی سال جاری گفت: این شاخص در کل سال نیز مثبت خواهد بود که با توجه به وقوع کرونا و مقایسه با وضعیت سایر کشورها قابل قبول است.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در نشست پایان سال با مدیران بانک مرکزی با بیان اینکه دو سال و نیم گذشته جز سخت‌ترین و بی سابقه‌ترین شرایط کشور از نظر فشارهای اقتصادی و حتی سیاسی بوده است اظهار کرد: با وجود همه فشارها و محدودیت‌ها عملکرد مجموعه بانک مرکزی در بخش‌های گوناگون قابل دفاع است و بنده از این بابت از همکاران قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه زمانی متوسط درآمد نفتی کشور بین ۴۰ تا ۶۰ میلیارد دلار بود، گفت: درآمد نفتی مجموع دو سال گذشته کمتر از ۲۰ میلیارد دلار بوده و مخارج ارزی کشور با آن اداره شده است. بخش زیادی از این منابع نیز در دسترس نبوده که به سختی و روش‌های مختلف امکان دسترسی به آنها ایجاد شده یا می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در حالی که تعهد بانک مرکزی برای تأمین ارز در سال جاری حدود ۸ میلیارد دلار بود اما ۱۰ میلیارد دلار با نرخ ارز ترجیحی تأمین ارز کرده است. بانک مرکزی وظیفه خود را در حوزه ارزی با وجود همه مشکلات به خوبی و درستی انجام داده است. نرخ‌های کنونی ارز در بازار نیز ناشی از عدم اطمینان و انتظارات است و چنین نخواهد ماند.

همتی ادامه داد: نرخ ارز در شهریور ۹۷ به حدود ۲۰ هزار تومان رسیده بود، اکنون و پس از دو سال و نیم و با وجود تداوم تحریم و کاهش درآمدهای ارزی همه فشارهای تورمی و جنگ روانی دشمن افزایش زیادی در نرخ ارز نداشته‌ایم و در حال حاضر نیز اگر منابع ارزی خود بانک در دسترس باشد توان کاهش قیمت و ثبات بیشتر بازار ارز را داریم.

وی با اشاره به اینکه مقابله با رانت خواری از اهداف بانک مرکزی بود است، تصریح کرد: در این مدت یک دلار ارز پاشی صورت نگرفته و میزان ذخایر ارزی نیز نسبت به گذشته افزایش یافته است.

همتی با اشاره به اقدامات حوزه نظام پرداخت بانک مرکزی گفت: این حوزه به شدت تحت فشار است و تقریباً هر اتفاقی اعم از شیوع ویروس کرونا، فرار مالیاتی، قاچاق، قمار و شرط بندی و پول‌شویی در کشور رخ می‌دهد نظام پرداخت بانک مرکزی باید وارد عمل شده و راهکاری بیندیشد.

وی با تاکید بر اینکه شفافیت در امور ارزی و ریالی کشور به شدت افزایش یافته است تصریح کرد: توسعه و ایجاد سامانه‌های متعدد بانک مرکزی در حوزه‌های مختلف ارزی، ریالی، تسهیلات و… شفافیت حاصل از آن نتیجه تلاش بخش فناوری بانک مرکزی است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: کنترل ریال در راستای مقابله با پول‌شویی از افتخارات بانک مرکزی است که اگر انجام نمی‌شد و سامانه‌های مرتبط توسعه نمی‌یافت تخلفات متعدد در حوزه‌های مختلف انجام و به ضرر عموم مردم صورت می‌گرفت و کنترل بازار ارز بسیار مشکل همراه بود.

همتی افزود: در سال گذشته و امسال همزمانی انتظارات تورمی، رکود ناشی از کرونا و شوک ارزی تصمیم‌گیری بانک مرکزی در حوزه سیاست پولی را بسیار سخت کرد اما بانک مرکزی با اتخاذ تدابیر مناسب در پرداخت تسهیلات کرونا و نیز حمایت از صنایع و جهش تولید عملکرد موفقی داشت.

وی تصریح کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای بانک مرکزی در این مقطع این بود که سیاست انقباضی اتخاذ نکرد ولی انتظارات تورمی را نیز کنترل کرد. اکنون انتظارات تورمی کنترل شده که شاخص آن کنترل رشد پول است که از ۸۹ درصد به ۵۶ درصد رسیده است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هشدارهای لازم را در خصوص روند بازار سرمایه داده بود گفت: بانک مرکزی در حد توان خود از بازار سرمایه حمایت کرده که بخشی از تشدید رشد نقدینگی هم از آن سرچشمه گرفته است و حتی بانک مرکزی در سیاست‌های پولی خود به دلیل برخی ملاحظات ازجمله بازار سرمایه از افزایش نرخ سود پرهیز کرده است.

همتی تصریح کرد: بانک مرکزی در تصمیمات خود مجموعه اقتصاد کشور را در نظر گرفته و سیاست‌های پولی خود را با مجموع ملاحظات دنبال کرده است.

وی با تاکید بر اقدامات بانک مرکزی در راستای کنترل ناترازی بانک‌ها، ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح و مدیریت مؤسسات پولی افزود: جلوگیری از ادامه بحران یک موفقیت محسوب می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: ناترازی‌های سیستم بانکی مربوط به یک سال و دو سال نیست و سابقه چندین ساله دارد و مقایسه وضعیت فعلی ترازنامه بانک‌ها با دو سال و نیم پیش بیانگر دستاوردهای مهم بانک مرکزی در این خصوص است.

همتی خاطرنشان کرد: شفاف سازی، موجب تخریب از سوی مخالفین شفاف سازی می‌شود اما بانک مرکزی پذیرفته است که تخریب بشود ولی اقدام درست و اصولی در راستای منافع کشور و مردم انجام شود.

کد خبر 480092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.