به گزارش ایمنا، اسحاق جهانگیری امروز در نشست شورای راهبرداری و مدیریت اقتصادی استان یزد ویژگی منحصر به فرد یزدیها را اهل گفتوگو بودن خواند و اظهار کرد: توسعه زمانی محقق میشود که توسعه اخلاقی وجود داشته باشد و در غیر این صورت توسعه پایدار محقق نمیشود.
وی در ادامه با تاکید بر این که تلاش در حوزه اقتصاد مقاومتی ربطی اقتصادی بودن یا نبودن دستگاهها ندارد، گفت: هدف سیاست اقتصاد مقاومتی پایدار ماندن اقتصاد کشور در مقابل تکانههای بیرونی است که از جمله این تکانهها کاهش قیمت نفت در سال ۹۳ بود که کشور ما را با توجه به تکای اقتصادی به نفت، بسیار آسیبزا جلوه میداد و میتوانست کشور را با شوک مواجه کند ولی با اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی به خوبی گذشت.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که خیلی نمیتوانیم در خصوص تحریمها و شرایط فعلی کشور صحبت کنیم؛ چرا که ممکن است مورد سو استفاده دشمن قرار گیرد، گفت: در این دوره و تحریمهای جدید نیز خیلی شرایط سختی را به کشور تحمیل کردند ولی آمریکا باید از این راه غلط برگردد، در این صورت به برجام برمیگردیم و به آن عمل خواهیم کرد.
جهانگیری با بیان این که دوره تحریمهای جدید دورهای استثنایی است، تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی از جمله مؤثرترین راهکار برای مقابله با توطئههای اقتصادی علیه ایران اسلامی است.
وی با اشاره به رشد کارگاههای صنعتی کشور در ۹ ماهه امسال، گفت: طبق آمارهای به دست آمده، بخش صنعت و کشاورزی کشور که جهتگیری جدی اقتصاد مقاومتی بوده حتی در بحران کرونایی هم توانست به خوبی خود را مدیریت کند.
معاون اول رئیس جمهور درونزایی را از جمله مهمترین جهتگیریهای اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: ممنوعیت واردات کالاهای با تقاضای بالای ارز در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی انجام شد.
جهانگیری یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی را کاهش اتکای بودجه به نفت ذکر کرد و گفت: این تصمیم راهبردی در جهت کاهش سهم نفت در بودجه به ۳۰ درصد در سالهای اخیر دچار تلاطم شدید ناشی از تحریمها شد ولی امسال از مجموع ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه هزینه شده، کمتر از ۹ هزار میلیارد تومان آن از محل فروش نفت تأمین شده است.
وی مبارزه با فساد را از جمله مهمترین دستاوردهای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور دانست و اظهار کرد: عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار ضعیف از جمله اولویتهای اجرایی دولت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش در مورد برجام گفت: برجام یک تفاهمنامه بینالمللی است و مسیر مذاکره ایران با آمریکا تابع سیاستهای مقام معظم رهبری است منتها باید تحریمها علیه کشورمان لغو شود تا ایران پای مذاکره بیاید و قطعاً آمریکا دراینباره کوتاه خواهد آمد.
جهانگیری همچنین خاطرنشان کرد: نباید اعتبار موضعگیری وزیر خارجه را با اظهار نظرهای غیرکارشناسی و غیرمسئولانه مخدوش کرد چرا که موضع وزیر خارجه تنها موضع جمهوری اسلامی در این حوزه است.
منبع: ایسنا
نظر شما