به گزارش ایمنا، سید رضا نورانی، در این باره اظهار کرد: هندوستان سه ماه پیش اعلام کرد ۲۴ قلم کالای کشاورزی باید برای ورود به این کشور و ترخیص آن گواهینامه غیر تراریختگی داشته باشند. به همین دلیل تا ابتدای ژانویه زمانی برای ارائه گواهینامه NON_GMO تعیین کرد و سپس زمان آن را دو ماه دیگر یعنی تا مارس تمدید کرد.
وی ادامه داد: تا امروز وزارت جهاد کشاورزی اقدامی برای صدور گواهینامه عدم تراریختگی سیبهای درختی که قرار بود به این کشور صادر شوند، انجام نداده است و صادرکنندگان سیب درختی با ایست صادراتی مواجه شده اند و تا زمانی که گواهینامه عدم تراریختگی را دریافت نکنند امکان ترخیص سیبهایشان وجود ندارد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه این تعللها، فرصتهای طلایی را برای صادرات میگیرد، گفت: در حالی که بحث احتمال تراریختگی سیب آمریکایی مطرح شده این بهترین فرصت برای ایران بود که بتوانند از این فرصت استفاده کرده و سیبهایش را به هندوستان صادر کند، ولی متأسفانه این صادرات اکنون متوقف شده است.
نورانی با اشاره به اینکه بازار هندوستان کشش واردات ۵۰۰ هزار تن سیب ایران را دارد، گفت: بیش از یک میلیون تن سیب درختی در سردخانهها موجود است که بایستی ۵۰۰ هزار تن از آن صادر شود و ۵۰۰ هزار تن دیگر هم برای مصرف داخلی تا آخر فروردین ماه مورد استفاده قرار بگیرند.
به گفته وی در حال حاضر تراریختگی مورد قبول بسیاری از کشورها نیست و در هند هم اگر محصولات تراریخته باشد به هیچ عنوان ترخیص نمیشود و این در حالی است که ما میدانیم سیبهای درختی ایران تراریخته نیست.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه در تصمیمگیری و توسعه صادراتی ضعیف هستیم، تصریح کرد: نیاز است تمام مسئولین تصمیمگیر در ارتباط با توسعه صادراتی دور یک میز جمع شود و تصمیمات سریع گرفته شود. بایستی مدیریت صادرات فعالتر باشد تا مشکلات این بخش نیز حل شود.
منبع: ایسنا
نظر شما