به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان کرمی، تحلیلگر بازار سرمایه، بورس امروز شنبه _۲ اسفند ماه_ را اینگونه تحلیل میکند: شاخص کل با افت ۵۵۹۶ واحدی به سطح ۱.۲۳۲.۷۶۱ واحد رسید؛ میزان کاهش نسبت به روز چهارشنبه ۰.۴۵ درصد بود؛ شاخص هم وزن با افت ۰.۱۵ درصدی و ۶۳۷ واحد کاهش نسبت به روز چهارشنبه به سطح ۴۳۸.۳۲۰ واحدی قرار گرفت.
ارزش معاملات بازار بورس ۵۴.۶۴۵ میلیارد ریال، حجم معاملات برابر با ۶ میلیارد برگه سهم و تعداد معاملات ۵۴۷ هزار معامله بود. در بازار فرابورس نیز شاخص کل افت ۹۰ واحدی را تجربه کرد و ارزش معاملات این بازار به ۴۵,۰۰۰ میلیارد ریال رسید.
بیشترین تأثیر مثبت و منفی در بازار امروز بورس
بیشترین تأثیر در بازار فرابورس
بیشترین سطح عرضه و تقاضا در بازار بورس
حال بازار بورس همچنان خوب نیست؛ در این روند اصلاحی چند ماهه اخیر تصمیمات زیادی مانند ممنوعیت معامله گری روزانه، ممنوعیت معاملات الگوریتمی، نصف شدن زمان پیش گشایش، کاهش دامنه نوسان، انتقال یک درصد از صندوق توسعه به منظور تثبیت بازار، انتشار اوراق تبعی و قرار دادن بازارگردان ها برای کنترل معاملات سهمها، گرفته شد اما هیچ کدام همچنان تأثیرگذار نیست.
مهمترین چیزی که کاهش پیدا کرده است اعتماد مردم نسبت به بازار سرمایه است؛ هرچه از اوضاع مالی خوب شرکتها صحبت شود، هرچه از وضعیت قیمتهای جهانی و نرخ دلار گفته شود، همچنان سطح اعتماد عمومی کاهش یافته است.
این که شاخص کل چه زمانی مجدد بازمیگردد؛ به نظر میرسد فضای اصلاحی در بازار رو به اتمام باشد، اگر صف فروشی هم شکل میگیرد نسبت به اوایل اصلاح بازار کمجانتر است. تغییر نگرش برخی از سرمایهگذاران از بازار سرمایه به بازار رمز ارزها نیز یکی دیگر از دلایل افت بازار است.
رشد خیره کننده رمز ارزها در این بازار هرکسی را از هر جای جهان به سمت خود میکشد و لازم است گفته شود که این بازار نیز یک بازار تخصصی است و باید با آموزش کافی وارد آن شد. نرخهای جهانی قیمتهای بسیار خوبی به خود گرفته اند و شاید شرکتها این نرخها را اصلاً متصور نبودند از بازار مس، آلمینیوم و فولاد گرفته تا محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی همه این افزایش نرخها در اثر خود را در گزارشات میاندوره ای خواهند گذاشت و حال بازار را بهتر خواهند کرد.
بیشترین تأثیر مثبت در بازار امروز توسط نماد فملی ثبت شد، دلیل افزایش سطح تقاضا برای این نماد افزایش قیمت مس جهانی به مرز ۹۰۰۰ دلار است که به صورت مستقیم نرخ فروش محصولات این شرکت را تحت تأثیر قرار میدهد، کارشناسان بازارهای جهانی به دلیل وجود سیاستهای هوای پاک و استفاده از محصولات مسی در خودروهای برقی پیش بینی مس ۱۰ هزار دلار را در آینده نزدیک میدانند در شب گذشته آمریکا نیز رسماً به توافق پاریس بازگشت (توافق پاریس، که با نام پیمان پاریس نیز شناخته میشود، ذیل چارچوب پیماننامه سازمان ملل در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن از انتشار گازهای گلخانهای، سازگاری و امور مالی است که از سال ۲۰۲۰ شروع میشود. متن توافق از سوی نمایندگان ۱۹۵ کشور در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و با اجماع در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ تصویب شد. در ۲۲ آوریل ۲۰۱۶ (روز زمین) در مراسمی در نیویورک برای امضا معرفی شد. تا سال ۲۰۱۷، ۱۹۵ عضو UNFCCC این پیمان را امضا و ۱۴۷ کشور آن را به تصویب مجلس خود رساندهاند.) این امر نیز به تقویت سطح تقاضا در بازارهای جهانی به خصوص برای فلز مس است.
روز چهارشنبه سازمان بورس با ارسال نامهای به شرکتهای بورسی از آنها خواست که اگر برنامهای در خصوص تجدید ارزیابی داراییها دارند سریعتر روی سامانه کدال ارسال کنند، لازم ذکر است برنامه افزایش سرمایه از این محل همواره برای بازار بسیار جذاب بوده و میتواند یکی از کلیدها و موتورهای رشد مجدد بازار پس از این اصلاح سنگین باشد تغییر سرمایه از این محل باعث بهبود نسبت ( p/b) میشود.
این نسبت بیانگر نسبت قیمت به حقوق صاحبان سهام شرکت است و هرچه کمتر باشد به معنای این است که شرکت به ازای این مقدار سهامش چقدر دارایی دارد لذا افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها میتواند گزینه خوبی باشد که باید سازمان بورس شرکتهای بزرگ بازار را از این جهت با قدرت بیشتری سوق دهد. این نامه به صورت مستقیم به شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی مس، گل گهر، چادرملو و فولاد کاوه ارسال شده است.
از خبرهای مهمی که در بخش صنایعی که گاز مصرف میکنند (پتروشیمی، فولادی و غیره) منتشر شد بنابرگفته سخنگوی کمیسیون تلفیق هزینه گاز مصرفی تولید را که دولت ۱۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود, ۱۰ هزار میلیارد تومان کاهش داده شده تا در سال حمایت از تولید، گاز صنایع با فشار کمتری به بخش صنعت تأمین شود.
پیدایش اخبار مثبت در بازار شمش فولادی و افزایش هفتگی قیمت قراضه در ترکیه باعث شد تا خریداران منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، قیمتهای بالاتر برای بیلت صادراتی ایران را بپذیرند. در هفته گذشته، نخستین رشد قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در ۵ هفته اخیر رقم خورد. قیمت میانگین بیلت صادراتی ایران، ۵۲۶ دلار به ازای هر تن بود که نسبت به هفته پیش از آن، رشد ۲.۱ درصدی را نشان میدهد. قیمت میانگین اسلب صادراتی ایران نیز ۵۸۲.۵ دلار به ازای هر تن بود که حاکی از کاهش ۱.۴ درصدی نسبت به قیمتهای هفته پیش از آن است.
نظر شما