به گزارش ایمنا، صبح امروز با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از سامانه جامع "صدور کد شناساگر دیجیتال (DOR)" رونمایی شد. سامانه جامع صدور کد شناساگر دیجیتال (DOR) در سطح بین المللی و در راستای تحقق جهش تولید در خدمات رسانی به جامعه علمی کشور از سوی پایگاه استنادی جهان اسلام پیاده سازی شد.
شناسه دیجیتال اشیا یا (DOR) Digital Object Recognizer، یک کد منحصر به فرد برای هر شی و همانند اثر انگشت برای آنها است. کد بینالمللی DOR به مقاله نشریه و همایش، کتاب، پایاننامه، آثار هنری و نرم افزار تعلق میگیرد. این شناسه همانند یک بارکد برای شناسایی اشیا عمل میکند که با دریافت کد DOR در سامانه با آدرس https://dorl.net ، به شئ یک لینک اختصاص داده میشود و دسترسی به اطلاعات آن همواره امکانپذیر خواهد بود.
در حال حاضر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وبسرویس تولید شناسه DOR را برای سامانههای مدیریت نشریات ارائه کرده است که نشریات میتوانند از سایت نشریه خود برای هر مقاله با یک کلیک درخواست شناسه کند.
پروژه کد شناساگر دیجیتال (DOR) ابتدا توسط گروه مدیریت پژوهشی مدیریت اطلاعات مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری در قالب یک طرح پژوهشی برای نشریات فارسی ارائه شده بود که در سال ۱۳۹۹ سامانه جامع صدور کد شناساگر دیجیتال (DOR) به صورت کاملاً استاندارد و کاربردی توسط گروههای تحقیق و توسعه، برنامهنویسی استنادی و تجزیه و تحلیل منابع پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) به طور کامل باز طراحی، پیاده سازی و برای صدور کد شناساگر دیجیتال برای کلیه فعالیتهای پژوهشی، فناورانه، نوآورانه و نیز آثار هنری و نرم افزار فراهم شده است.
منبع: ایسنا
نظر شما