۱۹ بهمن روز نیروی هوایی + تاریخچه

روز نیروی هوایی در تقویم ایرانی نوزدهم بهمن هر سال همزمان با سالروز بیعت پرسنل نیروی هوایی با امام خمینی (ره) است.

به گزارش ایمنا نوزدهم بهمن سال ۱۳۵۷ دقیقاً یک هفته پس از ورود امام (ره) به ایران و سه روز قبل از پیروزی انقلاب، شمار زیادی از پرسنل نیروی هوایی به اقامت‌گاه امام خمینی (ره) رفتند و با انقلاب اسلامی اعلام هم‌بستگی کردند. بیعت پرسنل نیروی هوایی با امام (ره) و هم‌بستگی با مردم از عوامل مهم در تسریع سقوط و ریشه‌کن کردن رژیم پهلوی بود. به پاس این حرکت نیروی هوایی که در راستای اهداف انقلاب بسیار مؤثر بود، روز ۱۹ بهمن به نام «روز نیروی هوایی» در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شد.

روز نیروی هوایی در ایران

یکی از گام‌های بلندی که در جریان انقلاب موجب ریشه کن ساختن حکومت پهلوی شد، حرکت متهورانه نظامیان نیروی هوایی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ بود.

یک هفته از ورود امام (ره) ایران گذشته بود و هنوز رژیم شاهنشاهی پا بر جا و بختیار مدعی مقاومت در برابر انقلاب بود، شایعه کودتای ارتش، روز به روز فراگیرتر می‌شد و همه نگران اوضاع و احوال بودند. اگر چه اعتصابات پراکنده در برخی از واحدهای ارتش گسترش و موضوع به روزنامه‌ها نیز کشیده شده بود، اما هنوز مردم، ارتش را در برابر خود می‌دیدند و نگران آینده‌ای مبهم و در هراس از روزی که درگیری نهایی ارتش و مردم بخواهد سرنوشت نهایی انقلاب را رقم بزند، بوده و عده‌ای هم آماده نبرد مسلحانه برای حصول پیروزی نهایی می‌شدند. در این شرایط نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی به این نتیجه رسیدند که باید دست به کار بزرگی زده و وظیفه‌ی ملی و مذهبی خود را انجام دهند. لذا با یک حرکت متهورانه به سیل خروشان مردم پیوستند و در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ با حضور در اقامتگاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامی در مدرسه‌ی علوی سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگ‌های زرین تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسانیدند.

به گفته فرمانده نیروی هوایی ارتش؛ پیوستن کارکنان نیروی هوایی به امام راحل (ره) و قرار گرفتن در صفوف مردم باعث شد، موجب شکسته شدن کمر رژیم طاغوت و تسریع روند پیروزی انقلاب اسلامی شد.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده می‌گوید: پیوستن به صفوف انقلاب در آن شرایط بسیار دشوار قابل تقدیر است و ایثارگری بالایی را می‌طلبید، کارکنان نیروی هوایی از طاغوت کندند و به امام راحل (ره) پیوستند و در صف مردم قرار گرفتند.

نیروی هوایی ایران

نیروی هوایی در سال ۱۳۰۳ و به کوشش نخست‌وزیر وقت، رضاخان سردار سپه بنیان‌گذاری شد. در خرداد ۱۳۰۳ حکم عمومی قشون، تحت شمار ۲۲۲ برای تأسیس نیروی هوایی صادر گردید و سرهنگ احمد نخجوان به ریاست ستاد آن، انتخاب شد.

قسمتی از بیانات امام خمینی (ره) در روز ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ در جمع پرسنل نیروهای هوایی

امام خمینی (ره) فرمودند: «درود بر شما سربازان امام عصر سلام الله علیه، همانطور که فریاد زدید، تاکنون در خدمت طاغوت بودید، طاغوتی که همه هستی ما را ساقط کرد، طاغوتی که ما را برده خارجی‌ها کرد و از امروز در خدمت امام عصر سلام الله علیه و در خدمت قرآن کریم هستید.»

حمله به پادگان نیروی هوایی

مزدوران گارد شاهنشاهی پس از اعلام همبستگی گروهی از همافران و پرسنل نیروی هوایی با انقلاب و بیعت ایشان با امام (ره)، در شامگاه ۲۰ بهمن به یکی از پادگان‌های نیروی هوایی در تهران حمله بردند. مردم انقلابی نیز با سلاح‌هایی ابتدایی برای کمک به همافران حاضر شدند و در نهایت پیروزی دست یافتند.

درگیری مسلحانه بین مردم و نیروهای ارتش، از اواخر شب ۲۰ بهمن از پادگان دوشان تپه شروع شد. در جریان نمایش فیلم مراسم استقبال امام خمینی (ره)، هنرجویان نیروی هوایی نسبت به ایشان ابراز احساسات می‌کنند. افراد گارد شاهنشاهی مأمور نیروی هوایی برای ساکت کردن هنرجویان و دیگر پرسنل نیروی هوایی مداخله می‌کنند و کار به زد و خورد و تیر اندازی می‌کشد. با انتشار خبر شورش افراد پادگان نیروی هوایی، مردم برای یاری آنها، به دوشان تپه روی می‌آورند و وارد پادگان می‌شوند. اسلحه خانه‌ها را باز می‌کنند و با استفاده از تفنگ و مسلسل به ساختن سنگرهای خیابانی و نبرد با افراد گارد شاهنشاهی می‌پردازند.
همزمان با زد و خورد در دوشان تپه، مردم به چند کلانتری نیز حمله کردند و با خلع سلاح افراد، نقاط دیگر حساس پایتخت نیز به تصرف مبارزان درآمد. شهربانی محاصره شد. فرماندار نظامی به منظور مقابله با انقلابیون، ساعات عبور و مرور را از ساعت ۴.۵ بعد از ظهر تا ۵ صبح روز بعد اعلام کرد، ولی به فرمان امام خمینی (ره)، مردم به اخطار فرماندار نظامی اعتنا نکردند و به خیابان‌ها ریختند.

کد خبر 473530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.