به گزارش ایمنا، مهراله رخشانی مهر، درباره فرصت تعطیلات کرونایی مدارس برای ساخت و ساز فضاهای آموزشی توضیح داد و در این باره اظهار کرد: اینکه کلاسهای درسی عاری از دانش آموز بود برای ما فرصت ویژهای به وجود آورد تا همکارانمان بتوانند تعمیرات مدارس و اصلاح سیستمهای گرمایشی و سرمایشی را در دستورکار قرار دهند.
وی افزود: مدیریت کردیم و کار پیش رفت، اما به طور کلی محدودیتها و پروتکلها به اجرای مدارس نوساز آسیب زد؛ گاهی اجازه حمل مصالح و حضور چند کارگر در یک محل و غیره برای ساخت و سازهای جدید داده نمیشد. اما در مدارس موجود، انجام تعمیرات و ساخت یا بازسازی سرویسهای بهداشتی و آبخوری، استانداردسازی سیستمهای گرمایشی و مناسب سازی فضای آموزشی ویژه معلولان انجام شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه سال ۹۹ برای اولین بار ردیف اعتباری ویژهای تحت عنوان احداث سرویسهای بهداشتی در مدارس فاقد سرویس در بودجه ایجاد و ۷۰ میلیارد تومان به این امر تخصیص یافت گفت: این مبلغ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به ۴۶۵ میلیارد تومان افزایش یافت. به محض ابلاغ اعتبارات، برای این امر هم اقدام میکنیم.
رخشانی مهر درباره اصلاح و جایگزینی سیستمهای گرمایشی نیز اظهار کرد: حدود ۴۷ هزار بخاری گازی غیراستاندارد در مناطق کشور باقی مانده و مابقی سیستمهای غیراستاندارد، یا جمع آوری شده یا پیمانکار در حال کار است.
وی ادامه داد: عملاً با اقدامات صورت گرفته دیگر بخاری نفتی یا گازی غیرایمن در کشور باقی نمیماند مگر در مناطقی که نتوانیم به علت نبود امکانات، کاری انجام دهیم، به عنوان مثال در مناطق عشایری که دانش آموزان در چادر درس میخوانند و در این مناطق نه برق هست و نه گاز. این مدارس بخاری نفتی دارند که البته از بخاری نفتیهای خوب پرتابل است که حادثه خیز نیست.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در مجموع طی سالهای ۹۲ تا ۹۹ حدود ۲۷۶ هزار کلاس درس را از نظر سیستمهای گرمایشی استاندارد کردیم که ۱۳۱ هزار کلاس درس در دولت یازدهم و ۱۴۵ هزار کلاس در دولت دوازدهم تجهیز شدهاند گفت: به طور میانگین روزانه ۹۵ کلاس درس را از نظر سیستم گرمایشی و سرمایشی استاندارد کردهایم.
رخشانی مهر افزود: از ابتدای دولت یازدهم ۲,۸۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم که ۱,۷۵۰ میلیارد تومان آن از ابتدای دولت دوازدهم محقق شده است.
وی در پاسخ به اینکه در نهایت پرونده بخاریهای نفتی و گازی غیراستاندارد مدارس کشور چه زمانی بسته خواهد شد؟ گفت: ما ۴۷ هزار بخاری گازی غیراستاندارد باقی مانده را هم طی سال آینده جمع آوری میکنیم و به این ترتیب دیگر پرونده بخاری نفتی و گازیهای موجود غیراستاندارد بسته میشود و میتوان گفت تا پایان سال آینده این مسئله حل و پرونده آن بسته خواهد شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به یک مشکل دیگر پیرامون وضعیت گرمایشی مدارس اشاره و تصریح کرد: یک مشکل دیگر ما در آینده این است که سیستمهای موتورخانهای مدارس قدیمی دارند از دور خارج میشوند و نیازمند تعمیرات اساسی هستند. در چند روزی که موتورخانه برای تعمیر خاموش شود احتمال برگشت بخاری نفتی و گازی تا زمان اصلاح سیستم وجود دارد. باید برنامهریزی کنیم تا برای اصلاح موتورخانه مدارس قدیمی در سال آینده اقدام کنیم. تا کنون نگهداری از مدارس بر عهده معاونت برنامهریزی وزارتخانه بوده اما علاقمندیم در تعمیرات اساسی مدارس کمک کنیم.
منبع: ایسنا
نظر شما