پیامد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سبد معیشت کارگران

یک کارشناس روابط کار با بیان اینکه باید شرایط زندگی کارگران را در سال آینده آسان کنیم و دستمزدها را متناسب با افزایش قیمت ها رشد دهیم گفت: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی از سبد معیشت کارگران حذف شود معیشت خانوارهای کارگری به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایمنا، حمید حاج اسماعیلی با تاکید بر ضرورت تعیین رقم هزینه سبد معیشت کارگران گفت: علیرغم آنکه چند سالی است رقم سبد معیشت در کمیته دستمزد تعریف می‌شود ولی تأثیرگذاری آن روی تعیین مزد جدی نبوده است.

وی افزود: باید قبول کنیم که کارگران در کشور دچار عقب ماندگی مزدی هستند. دستمزد کارگران متناسب با افزایشی که در قیمت کالاها و اقلام خوراکی‌ها اتفاق افتاده رشد نکرده و هر سال قدرت خرید خانوارهای کارگری کاهش پیدا کرده است.

این کارشناس روابط کار ادامه داد: در سال‌های اخیر که شرایط تورمی در کشور تغییر کرده و تحت تأثیر فشارهای خارجی، شرایط بازار کار نامساعد شده است، خانوارهای کارگری آسیب پذیرتر شده‌اند به نحوی که با مشکلات عدیده‌ای در زندگی مواجه هستند لذا باید شرایط زندگی کارگران در سال آینده را تسهیل کنیم و بهبود بخشیم.

حاج اسماعیلی تاکید کرد: شرایط اقتصادی و ثبات سیاست‌های مالی و ارزی کشور در سال آینده قابل پیش بینی نیست و ممکن است نوسانات نرخ ارز و بازارهای داخلی، نابسامانی‌ها و بحران کرونا همچنان ادامه داشته باشد لذا وظیفه ذاتی دولت و کارفرمایان این است که در قبال کارگران مسئولانه و متعهدانه عمل کنند.

وی با اشاره به بودجه ۱۴۰۰ گفت: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی از سبد معیشت کارگران حذف شود احتمال اینکه در آینده قیمت کالاهای اساسی با افزایش رو به رو شود وجود دارد و این امر می‌تواند معیشت کارگران را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

این کارشناس روابط کار اضافه کرد: اخباری که این روزها از افزایش مالیات بر ارزش افزوده شنیده می‌شود، نشان می‌دهد که مالیات بر ارزش افزوده افزایش خواهد یافت و زمانی که نرخ این مالیات بالا برود روی کالاهای اساسی و مورد خرید مردم یا خدماتی که ارائه می‌شود، اثر می‌گذارد و به تناسب آن قدرت خریدشان را کاهش می‌دهد.

حاج اسماعیلی تصریح کرد: اگر با شرایط موجود دستمزد کارگران در سال آینده به اندازه کافی افزایش نیابد، مشکلات بیشتری برای زندگی کارگران ایجاد خواهد شد.

منبع: ایسنا

کد خبر 472284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.