به گزارش ایمنا، مهرداد جمال ارونقی در مورد ماجرای اخیر ۳۲۰ تن گوشتی که از هفت سال پیش به گمرک آمده ولی تعیین تکلیف آن تا کنون طول کشیده است، توضیحاتی ارائه کرد.
طبق توضیح این مقام مسئول در گمرک ایران، در اسفند سال نود و دو ۳۲۰ تن گوشت قرمز از کشور مغولستان وارد منطقه ویژه سرخس شده، ولی به دلایلی از جمله مشکل بانکی، در زمان مقرر ترخیص نشده است. بر این اساس در مرداد ماه سال بعد این محموله از سوی گمرک متروکه اعلام و اظهارنامه آن برای تعیین تکلیف به سازمان اموال تملیکی سپرده میشود، این در حالی است که طبق قوانین گمرکی در صورتی که کالا سه ماه بعد از اظهار به گمرک ترخیص نشود میتواند آن را متروکه اعلام کند.
وی گفت: در ادامه صاحب کالا درخواست اعاده اظهارنامه متروکه را با توجه پیگیریها برای رفع موانع ارائه میکند که به دنبال مکاتبه گمرک، سازمان اموال تملیکی آن را به گمرک عودت میدهد. اما بار دیگر مالک امکان ترخیص پیدا نمیکند که عمدتاً به تأیید نکردن سازمان دامپزشکی بر میگردد، چراکه طبق اعلام این سازمان حداقل عمر ماندگاری قابل قبول محموله در هنگام ترخیص و ورود به کشور شش ماه است که تاریخ مصرف بخشی از محموله در گذر زمان، گذشته و بخشی هم در حال انقضا بوده است.
معاون فنی گمرک افزود: بر این اساس باید محموله توسط مالک مرجوع میشد ولی در مهلت مقرر نسبت به این موضوع اقدام نکرده و در نهایت گمرک دوباره اظهارنامه متروکه محموله ۳۲۰ تنی گوشت را به سازمان اموال تملیکی ارسال میکند تا کالا را جهت تعیین تکلیف تحویل بگیرد.
جمال ارونقی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ تا مدتی پیش سازمان اموال تملیکی از تحویل محموله گوشت به دلایل ارائه شده از سوی آن سازمان، از گمرک خودداری کرده است، افزود: سرانجام پس از گذشت چند سال و با توجه به پیگیری دستگاه قضائی و صدور دستور قضائی، با نظارت سازمان دامپزشکی، کالا جهت مصرف ثانویه از چند روز پیش توسط سازمان اموال تملیکی در حال تحویل گرفتن از گمرک است.
وی افزود: تا کنون حدود ۴۰ تن از محموله ۳۲۰ تنی گوشت از سوی سازمان اموال تملیکی دریافت شده است.
منبع: ایسنا
نظر شما