به گزارش ایمنا، درحالیکه صنایع خلاق مشغول گفتوگو درباره نحوه تولید محتوا توسط هوش مصنوعی هستند، اداره کپیرایت ایالات متحده برخی محافظتها را از یک رمان گرافیکی که توسط هوش مصنوعی خلق شده بود، برداشته است.
اداره کپیرایت چه میگوید؟
طبق گزارشی که پیشتر توسط خبرگزاری رویترز منتشر شد، اداره کپیرایت آمریکا تصمیم گرفته که از تصاویر رمان گرافیکی «زاریای سپیدهدم» که توسط فناوری هوش مصنوعی موسوم به میدجارنی خلق شده است محافظت نکند.
اداره کپیرایت ضمن تأیید این خبر اعلام کرد که اصلاحاتی در این تصمیم صورت گرفته است؛ کپیرایت تنها به بخشهایی از این کتاب کمیک تعلق میگیرد که توسط پدیدآورنده انسانی خلق شده، بهخصوص بخش داستان که توسط یک نویسنده واقعی نوشته شده است نه هوش مصنوعی.
این اداره، ابتدا این اثر را تحت محافظت کپیرایت درآورده بود، اما بعد از طریق رسانههای اجتماعی متوجه شد که نویسنده از میدجارنی برای خلق این رمان گرافیکی استفاده کرده است. کلمه میدجارنی کنار اسم نویسنده روی جلد این کتاب کمیک آمده است که بهمعنای همکاری آن در تولید کتاب بود، اما هنگام درخواست کپیرایت این موضوع به اداره کپی رایت گفته نشده بود.
اثر هنری خلق شده توسط هوش مصنوعی مشمول محافظت کپیرایت میشود؟
بعد از معلومشدن استفاده از هوش مصنوعی برای خلق تصاویر، اداره کپیرایت دایره محافظت کپیرایت را تنگتر کرد؛ تنها متن و دستورهای پدیدآورنده به هوش مصنوعی و نه اثر هنری خلق شده توسط هوش مصنوعی، مشمول محافظت کپیرایت میشود.
صنایع خلاق از رویکردهای مختلفی برای استفاده از هوش مصنوعی بهره میبرند. شرکتهای گتی ایمیجز و شاتراستوک در اواخر سال گذشته تصاویر تولیدشده توسط هوش مصنوعی را از سایتهای خود حذف کردند، اما ادوبیاستوک اعلام کرد که از این تصاویر استفاده خواهد کرد.
منبع: آنا
نظر شما