ارتباط بین بیماری کبد چرب و سرطان کبد کشف شد

مطالعات نشان می‌دهد پروتئین متصل به RNA که در تنظیم سطح چربی کبد و خون نقش دارد، باعث ابتلا و پیشرفت بیماری کبد چرب و سرطان کبد می‌شود.

به گزارش ایمنا، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن به مطالعه این موضوع پرداختند که چگونه بعضی پروتئین‌های متصل به RNA که در فرآیندهای مختلف سلولی مانند عملکرد و انتقال نقش دارند، ساختارهای RNA را تنظیم می‌کنند و به سنتز پروتئین‌هایی که در سرطان کبد و سایر بیماری‌های دستگاه گوارش نقش دارند کمک می‌کند.

آن‌ها تنظیم ژنتیکی متابولیسم در روده و کبد را با توجه ویژه بر چاقی و کبد چرب بررسی کردند و بر نحوه عملکرد پروتئین متصل کننده RNA موسوم به فاکتور مکمل Apobec 1 (A 1 CF) در کبد متمرکز شدند. محققان دریافتند موش‌های دارای مقادیر زیاد پروتئین، حتی هنگام داشتن رژیم غذایی کم چرب، دچار بیماری کبد چرب شده و با افزایش سن، اکثر آنها مبتلا به سرطان کبد مبتلا شدند.

محققان نمونه‌های بافتی بیماران مبتلا به سرطان کبد را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که این نمونه‌های بافتی حاوی سطح بالایی از پروتئین است.

«نیکلاس دیویدسون»، پژوهشگر ارشد تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: ما دریافتیم که با افزایش سن این موش‌های تراریخته، آن‌ها به طور خود به خود و بدون در نظر گرفتن رژیم غذایی، دچار کبد چرب می‌شوند. اگرچه وضعیت موش‌هایی که رژیم غذایی پرچرب با فروکتوز بالا داشتند وخیم‌تر بود.

وی در ادامه می‌افزاید: «با بزرگ‌تر شدن حیوانات، موش‌ها دچار زخم و فیبروز کبدی و در نهایت اکثراً مبتلا به سرطان کبد شدند. هنگامی که ما بافت سرطان کبد را از انسان مبتلا به بیماری کبد چرب بررسی کردیم، به وجود مقادیر بیشتری از همان پروتئین اتصال دهنده RNA پی بردیم.»

یافته‌ها حاکی است که این پروتئین علاوه بر نقش در تنظیم چربی‌ها، در ابتلا به سرطان کبد نیز نقش دارد. به گفته محققان بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به بیماری کبدچرب غیرالکلی مبتلا هستند.

منبع: خبرنگاران جوان

کد خبر 471234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.