کرونا ۵۰ درصد کارگاه‌های تولید نبات‌ و قند را تعطیل کرد

رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قند ریز تهران کرونا را عامل بسته شدن حداقل نیمی از کارگاه‌های تولیدی فعال در این صنف دانست و گفت: تا کنون حداقل ۵۰ درصد از فعالان این حوزه بیکار شده‌اند و با افزایش قیمت شکر در چند روز اخیر ادامه کار برای بقیه کارگاه‌ها ناممکن است.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا «حبیب اسلامی علیشاه»، اظهار کرد: کرونا سبب بسته شدن حداقل نیمی از کارگاه‌های تولیدی فعال در صنف ما شده است. این تعطیلی یعنی در بخش توزیع هم همین میزان بیکاری رخ داده است.

وی به رسته‌های کاری مرتبط با صنف نبات، آب‌نبات و قند ریز اشاره کرد و گفت: یک بخش کار در حوزه ما تولیدی‌های کوچک هستند که بین سه تا ۱۰ کارگر دارند و بخشی دیگر فعالان در حوزه توزیع هستند که کار رساندن محصولات کارگاه‌های کوچک به فروشگاه‌ها و مراکز فروش را انجام می‌دهند، البته بخش صنعتی هم هست اما این بخش خسارات کمتری نسبت به دو بخش اولی که صحبت شد، متحمل شده است.

رئیس اتحادیه نبات، آب‌نبات و قند ریز تهران در رابطه با شوک کرونا بر بازار صنف خود نیز گفت: بخشی از محصولات ما مانند کیک و بیسکویت دارای تاریخ مصرف حداکثر ۴۰ روز تا دو ماه هستند که تمام محصولات این بخش در سه ماه ابتدایی شیوع کرونا فاسد یا معدوم شدند یا خوراک گاوها در گاوداری‌ها شدند.
او ادامه داد: بخش مهمی از مشتریان ما دانش آموزان و دانشجویان بودند که با تعطیلی مراکز آموزشی خوراک میان وعده آنها که اغلب کیک و بیسکویت بود به طور کلی مشتری خود را از دست داد و تقریباً تولیدات ما دیگر مشتری ندارد.

به گفته اسلامی، مشکل دیگر فعالان این صنف حقوق و بیمه کارگران است که شرایط به حدی وخیم شده که اکثر کارفرماها به دنبال خطایی از کارگران هستند تا آنها را اخراج کنند.

وی در رابطه با بسته‌ها حمایتی کسب‌وکارها گفت: شرایط سخت دریافت و میزان ناچیز آن مانع از دریافت کمک‌ها شده است و تقریباً در اتحادیه نباتات و ریز قندها بسته‌های حمایتی دریافت نشده‌اند.

رئیس اتحادیه نبات، آب‌نبات و قند ریز تهران به کاهش صادرات به عنوان مشکل دیگر فعالان این بخش اشاره کرد و توضیح داد: کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان مشتری‌های ما بودند که به دلیل ارزان شدن ارز در چند هفته اخیر علاقه‌ای به خرید از ما ندارند.

اسلامی در پایان از قیمت گذاری شکر گلایه کرد و گفت: آخرین ضربه در قیمت‌گذاری شکر بر پیکره ما وارد شد و با افزایش قیمت شکر به ۱۱ هزار ۵۰۰ تومان، تولید عملاً امکان پذیر نیست و شاید بقیه کارگاه‌ها هم به زودی تعطیل شوند.

کد خبر 470802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.