به گزارش ایمنا، مهدی ولیپور، با اعلام گزارش حوادث جوی (کولاک برف، توفان و آبگرفتگی) از روز ۳۰ دی تا ساعت هشت صبح امروز ۴ بهمن، اظهار کرد: ١٩ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، قزوین، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مازندران و همدان درگیر برف و کولاک، سیل و آبگرفتگی و طوفان بودهاند که این حوادث طبیعی هموطنان را با مشکلاتی رو به رو کرده است.
وی ادامه داد: در پنج روز گذشته ۴۱۲ دستگاه خودرو از برف رهاسازی شدند، به علاوه ۴۴۷ نفر از خدمات اسکان اضطراری بهره مند، ۳۷ نفر به مناطق امن منتقل و ۲۰ مصدوم نیز به مراکز درمانی اعزام و متأسفانه یک نفر هم بر اثر سقوط درخت در شهرستان نکا استان مازندران فوت کرد. این خدمات با تلاش ۲۰۸ تیم عملیاتی شامل ۷۲۶ نفر امدادگر و نجاتگر به هموطنان ارائه شده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: در پنج روز گذشته ۲۴۰ تخته پتو، هزار و ۹۴۹ کیلوگرم نایلون، ۵۸۰ بسته غذایی، ۱۰۱ بطری آب معدنی، ۴۴ کیلوگرم خرما و ۳۸۱ بسته بیسکوئیت در میان آسیب دیدگان از کولاک برف، توفان و آب گرفتگی توزیع شد و عملیات امدادرسانی به آسیب دیدگان همچنان ادامه دارد.
ولی پور تصریح کرد: مردم هنگام قرار گرفتن در وضعیتهای اضطراری عمومی و پیچیده انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت، با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگویی به کمک اضطراری سازمان امداد و نجات تماس بگیرند.
طرح ملی امداد و نجات زمستانه که از روز ۲۰ آذر ماه آغاز شده، تا پایان روز ۲۰ اسفند ۹۹ به مدت ۹۰ روز در سراسر کشور ادامه خواهد داشت که در این طرح ۱۱ هزار نفر امدادگر و نجاتگر هلال احمر به ارائه خدمات متنوع امدادی به آسیب دیدگان حوادث و سوانح غیر مترقبه در شرایط جوی ناپایدار میپردازند.
همچنین در این طرح یک هزار و ۲۶۳ مرکز شامل ۵۶۱ پایگاه ثابت، ۱۷۹ پایگاه موقت، ۲۲ مرکز امداد هوایی، ۴۳۳ شعبه در مراکز ۳۲ استان و ۳۴ تیم آموزش و نگهداری سگهای تجسس (آنست) به همراه یک هزار و ۵۵۳ تیم تخصصی هلال احمر و بهکارگیری یک هزار و ۴۳ دستگاه آمبولانس، ۱۹ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۴۵۶ دستگاه خودروی نجات، ۵۰ دستگاه خودروی ویژه عملیاتی (آرگو)، ۱۱ دستگاه خودروی فرماندهی عملیات، ۱۶ دستگاه خودروی ارتباطات، ۱۲ هزار و ۱۸ دستگاه خودروهای امدادی، ۱۲۲ دستگاه موتورلانس و ۴۸۰ دستگاه موتور سیکلت فعالیت دارند.
علاوه بر این در اجرا و برگزاری این طرح ملی، مکانهای در نظر گرفته شده برای اسکان اضطراری با توجه به شیوع کرونا، دو برابر سال قبل است و در همه شهرستانها به ویژه در مناطقی که گردنههای برفگیر وجود دارد، تکایا، حسینیهها و مساجد هم برای اسکان اضطراری در نظر گرفته شده و به علاوه پایگاههای امدادی هلال احمر تجهیز شده و بستههای امدادی ۲۴ و ۷۲ ساعته تأمین شده است.
ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در زمان وقوع حوادث و سوانح، ارائه آموزشهای امداد کمکهای اولیه به اقشار مختلف جامعه، برنامهریزی و اقدام برای آمادگی مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محمولههای کمکهای بشردوستانه به کشورهای آسیب دیده و متأثر از حوادث طبیعی، غیرطبیعی و اعزام عوامل امدادی در داخل و خارج از کشور از جمله وظایف این سازمان راهبردی وابسته به جمعیت هلال احمر است.
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیش از ۳۰ سال تجربه در زمینه آمادگی و پاسخگویی سوانح در داخل و خارج از کشور به عنوان یکی از بخشهای اصلی جمعیت هلال احمر محسوب میشود که با امکانات گسترده عملیاتی، پشتیبانی، مخابراتی، امداد هوایی، جادهای، دریایی، کوهستان و شهری، عملیات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و برای خدمات رسانی به آسیب دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح احتمالی در سراسر کشور اجرا میکند.
منبع: ایرنا
نظر شما