به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی و جمعی از مدیران اداره کل هنرهای نمایشی به بهره برداری رسید.
سید مجتبی حسینی در این مراسم گفت: باید قدردان تمام کسانی بود که در ۶ ماه اخیر تمام وقت خود را صرف راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران کردهاند. راه اندازی این تلویزیون ارمغان ارزشمندی برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم به شمار میرود.
وی افزود: پس از شیوع بیماری کرونا، در تمام شئون زندگی مان تجربههای متعددی کردیم و تلاش کردیم با وجود محدودیتها از فرصتهای موجود بهترین استفاده را بکنیم و راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران حاصل نگاه فرصت طلب به هنر است. با حمایت از راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران تلاش کردهایم تا فرصت و بستر جدیدی را برای نمایش ایران فراهم آوریم تا ضمن گسترش مخاطبان تئاتر، ظرفیتهای ناشناخته تئاتر را نیز در کشور شناسایی و در صدد شکوفایی آنها باشیم و در راستای توسعه هنر تئاتر در ایران تلاش کنیم.
حسینی در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت و ضرورت مستند نگاری گفت: یکی از دستاوردهای راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران، توجه به مستند نگاری و جلوگیری از نابودی گنجینه هنری کشور است. با راه اندازی این تلویزیون گامهای بلندی در جهت توسعه مطالعه و پژوهش در حوزه هنرهای نمایشی کشور برداشتهایم.
افتتاح فاز دوم تلویزیون تئاتر در آینده
قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی نیز گفت: شیوع کرونا موجب شد تا در تدارک گسترش امکانات تئاتر باشیم و تلویزیون تئاتر ایران نیز در همین راستا راه اندازی شد. همچنین برای فازهای بعدی این پروژه از جمله سازوکارهای قانونی مربوط به عرضه آثار و استانداردهای ضبط با کیفیت فیلم نمایشها با همکارانمان در سازمان سینمایی وارد تعامل و گفت وگو شدیم و تا این لحظه از حمایتهای همکارانمان در این سازمان بهره بردهایم.
به گفته آشنا همزمان با برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر؛ فاز دیگری از تلویزیون تئاتر ایران به بهره برداری خواهد رسید و در ایام جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تئاتر عروسکی، به مخاطبان خدمات ارائه خواهد کرد.
او افزود: همچنین با هدف بهرهمندی از ظرفیتهای فضای مجازی برای ارائه آثار، «پروژه حمایت از تولید آثار برای عرضه در فضای مجازی» در دستور کار قرار گرفت که پس از انتشار فراخوان، گروههای نمایشی از این پروژه استقبال خوبی کردند و در حال حاضر ۵۶ اثر در مرحله ارزیابی است که بخش عمده این تقاضاها از استانها به دبیرخانه پروژه رسیده است. برای حمایت از این گروهها نیز بودجه حمایتی تا سقف ۳۰ میلیون در نظر گرفته شده است. در حوزه مستندسازی فعالیتهای پیشین نیز تاکنون بخش عمدهای از اطلاعات و اسناد نمایشهای اجرا شده تالارهای سنگلج، هنر و تئاتر شهر گردآوری شده و به زودی خروجی این فعالیت در دسترس قرار میگیرد تا علاقه مندان بتوانند از این منابع استفاده کنند.
تلویزیون تئاتر ایران سهم مهمی در ارتقاء هنرهای نمایشی ایران خواهد داشت
رضا بصیرت رییس انجمن هنرهای نمایشی گفت: پس از شیوع بیماری کرونا و تعطیلی فعالیتها، یکی از مهمترین راهکارهای حمایتی، راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران است. برای راه اندازی این سامانه به کمک همکارانمان، امکانات سایر کشورها را در این حوزه بررسی کردهایم و از تیرماه سال جاری فرایندهای اجرایی آغاز شد.
وی افزود: همان گونه که سایت ایران تئاتر، مرجع مناسبی برای دنبال کردن تمام رویدادها و اتفاقات تئاتری ایران است، این ضرورت وجود داشت که مرجع کاملی نیز برای ارائه مستندات تصویری تئاتر کشور وجود داشته باشد و این سامانه با هدف حمایت از تولیدات نمایشی کشور راه اندازی شد. برای راه اندازی این سامانه تلاش کردهایم تا با مدیریت درست هزینه این پروژه بزرگ را به مرحله اجرا برسانیم.
وی در ادامه با قدردانی از تیم راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران گفت: امیدوارم تلویزیون تئاتر ایران در آینده بتواند با افزایش ظرفیتهای خود به بالندگی و شکوفایی برسد و سهم مهمی در ارتقاء هنرهای نمایشی ایران داشته باشد.
آدرس سامانه «تلویزیون تئاتر ایران» https://tv.theater.ir/ است.
نظر شما