به گزارش ایمنا، «ناتالیا ژرمن» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در آسیای مرکزی و رئیس مرکز منطقهای این سازمان در عشق آباد با موضوع "دیپلماسی پیشگیرانه در آسیای مرکزی" کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد.
در این کنفرانس نمایندگان رسانههای محلی، روزنامه نگاران معتبر در ترکمنستان و همچنین مطبوعات خارجی از طریق کنفرانس ویدیویی حضور داشتند.
در میان شرکت کنندگان نمایندگان رسانههای آذربایجان، انگلیس، گرجستان، قزاقستان ، قرقیزستان، چین ، مالزی، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ترکیه، ازبکستان و سایر کشورهای جهان شرکت کردند.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افتتاحیه کنفرانس مطبوعاتی ضمن تبریک سال نو برای همه آرزوی سلامتی و موفقیت کرد و خاطرنشان کرد: علی رغم چالشهایی که جامعه بشریت در سال گذشته با آن روبرو بود اما سال گذشته مملو از وقایع مهم بود.
ژرمن گفت: ما بیست و پنجمین سالگرد بیطرفی دائمی ترکمنستان را جشن گرفتیم که به طور نمادین با هفتاد و پنجمین سالگرد تاریخی سازمان ملل همزمان شد.
وی در مورد وقایع و دستاوردهای مهم سال ۲۰۲۰ به شرکت کنندگان گفت: از سطح همکاری بین کشورهای آسیای مرکزی در زمینههای سیاسی، تجاری، اقتصادی، فرهنگی و انسانی قدردانی میکنم.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل تأکید ویژهای بر سند نهایی عشق آباد داشت که در پایان کنفرانس بین المللی "سیاست بی طرفی و اهمیت آن در تأمین صلح ، امنیت و توسعه پایدار بین المللی" در دسامبر سال گذشته در عشق آباد تصویب شده بود.
وی گفت: همانطور که میدانید ، این سند به زبانهای رسمی سازمان ملل منتشر و به عنوان اسناد هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل منتشر شد.
توجه به این نکته مهم است که سند نهایی به طور کامل به نقش سیاست بی طرفی در توسعه روابط صلح آمیز ، دوستانه و روابط متقابل بین کشورهای جهان اشاره کرده است.
این سند به تقویت صلح و امنیت بین المللی در سطح منطقهای و جهانی کمک میکند.
همچنین تأکید شد که سیاست بی طرفی استفاده از مکانیزمهای دیپلماسی پیشگیرانه را میطلبد، که یکی از اصلیترین عملکردهای سازمان ملل در روند پیشگیری از منازعات و روند صلح است.
ژرمن طی سخنرانی خود بر اهمیت قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که توسط رئیس جمهور ترکمنستان سال جدید را "سال بین المللی صلح و اعتماد" نام نهاده است، تأکید کرد.
وی افزود: برای ما این سال ۲۰۲۱، سال بین المللی صلح و اطمینان است به ویژه باید از طریق گفتوگوی سیاسی ، تفاهم و همکاری برای دستیابی به صلح، همبستگی و هماهنگی پایدار تلاش کرد.
منبع: فارس
نظر شما