به گزارش ایمنا، به گفته محققان سلولهای بنیادی بند ناف نوزادان تازه متولد شده احتمالاً درمانی نجات بخش برای افرادی است که به نوع شدید کووید ۱۹ مبتلا شدهاند. پژوهش گروهی از محققان دانشگاه میامی آمریکا نشان داد استفاده از سلولهای بنیادین در بیماران زیر ۸۵ سال، احتمال بهبود این افراد را پس از ابتلاء به کووید ۱۹ دوبرابر میکند.
سلولهای بنیادی به دلیل قابلیت خارق العاده خود برای تجدید و ترمیم بافتهای آسیب دیده، دستگاه تنفسی را درمان میکنند. این پژوهشگران مدعی هستند با استفاده از سلولهای یک بند ناف میتوانند ۱۰ هزار بیمار را درمان کنند.
کامیلو ریکورد، محقق ارشد این پژوهش میگوید: این مانند یک بمب فناورانه هوشمند در ریهها عمل میکند. به طور دقیقتر این درمان واکنش ایمنی نرمال را احیا و پیچیدگیهای خطرناک بیماری را معکوس میکند.
پژوهش مذکور با توجه به اطلاعات ۲۴ بیمار ارائه شده است. این بیماران پس از ابتلاء به ویروس کرونا دچار سندرم دیسترس تنفسی حاد شدند. به هر کدام از آنها روزانه دو بار داروی پلاسیبو یا سلول بنیادی تزریق شد.
نرخ بهبود بیماران گروه کنترل (که سلول بنیادی دریافت کرده بودند) ۹۱ درصد و بیماران گروه پلاسیبو ۴۲ درصد بود. تنها فردی که با وجود دریافت درمان مذکور فوت کرد، بیش از ۸۵ سال داشت. همچنین محققان متوجه شدند بیمارانی که درمان با سلولهای بنیادی را دریافت کردند، سریعتر بهبود یافتند. بیش از نصف آنها طی دو هفته پس از دریافت دوز نهایی دارو بیمارستان را ترک کردند.
همچنین یک ماه پس از دریافت این روش درمان در بدن ۸۰ درصد گروه کنترل، علائمی از بیماری دیده نمیشد. به گفته ریکوردی طی سه روز دو ترکیب حاوی ۱۰۰ میلیون سلول بنیادی به هر بیمار تزریق میشد. در کل هر یک از افراد گروه کنترل ۲۰۰ میلیون سلول بنیادی دریافت کردند. همچنین هیچ عوارض جانبی ناشی از دریافت درمان در بدن بیماران مشاهده نشد.
سلولهای بنیادی فعالیتهای آنتی میکروبیالی دارند که احیای بافت، ترمیم ریه و دیگر اعضای بدن را تسریع میکند.
نظر شما