طرح‌های فناورانه جنگل‌ها و مراتع رونمایی شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از دستاوردهای فناورانه مشترک رونمایی شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای همکاری دوجانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، ۲۰ پروژه فناورانه برای کمک به حفظ و صیانت از اقلیم کشور تعریف شده بود که امروز طرح‌های به نتیجه رسیده و نهایی شده وارد مرحله اجرایی شدند.

کاربرد این طرح‌ها در حوزه‌هایی چون بیابان‌زدایی، حفاظت از آب و خاک، رونق صنایع و فعالیت‌های زیست‌محیطی است و در مسیر صیانت از کشور از این طرح‌ها حسب مورد و اقلیم مناطق گوناگون استفاده خواهد شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در این مراسم با حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان برای صیانت از جنگل‌ها، مراتع و ظرفیت‌های اقلیمی کشور گفت: برای حفظ زیست‌بوم کشور باید به توسعه فناوری‌ها بر مبنای ویژگی‌های بومی به ویژه در حوزه محیط زیست و غذا توجهی ویژه داشته باشیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که تأمین امنیت غذایی صرفاً با تعریف مدل بومی امکان‌پذیر است، افزود: اگر تنوع زیستی کشور با مدل بومی توسعه فناوری پیوند بخورد، ما را از تأمین مواد غذایی بی‌نیاز خواهد کرد. بسیاری از مدل‌های توسعه در زنجیره غذا با ظرفیت‌های بومی کشور سازگار نبوده است، اما حضور شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان این روند را به نفع ویژگی‌های منحصر به فرد بومی کشورمان اصلاح کند.

وی با بیان این‌که شرکت‌های دانش‌بنیان گام‌های مثبتی در تأمین امنیت غذا و حفظ زیست‌بوم کشور پیموده‌اند، عنوان کرد: بنای توسعه پایدار، توجه به جنبه‌های بومی و همچنین اقتصادی مدل است. باید مدل‌های توسعه بومی و اقتصادی را پیاده کنیم و در این مسیر کاملاً آماده‌ایم تا با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، توسعه را بر مبنای این الگو محقق کنیم.

ستاری با بیان این‌که بسیاری از طرح‌های حوزه کشاوزی، جنگل و آبخیزداری به دست شرکت‌های دانش‌بنیان قابل توسعه و پیاده‌سازی است، ادامه داد: پژوهشی محصول آفرین می‌شود که بخش خصوصی در آن سرمایه گذاری کند. دولت باید راهبر پژوهش باشد نه مجری آن و به دست آوردن محصول از پژوهش، حاصل نقش آفرینی بخش خصوصی است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که باید پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های دولتی با آغوشی باز از جوانان و طرح‌های نوآورانه آنان حمایت کنند، ادامه داد: پژوهشگران و اعضای هیات علمی مستقر در این پژوهشگاه‌ها می‌توانند به توسعه و تحقق ایده‌های نوآورانه جوانان کمک کنند. پژوهشگاه باید جایی باشد که درآمد خود را از محل شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌کند و یک درآمد پایدار را برای پژوهش‌های بعدی سرمایه گذاری می‌کند.

ستاری با اشاره به سرمایه‌گذاری روی فرآورده‌های بومی بسیاری و ارقام گیاهی جدید سازگار با محیط زیست ادامه داد: امیدواریم با اقداماتی چون راه اندازی مرکز نوآوری برای تبدیل ایده‌ها به محصول، مسیری پایدار برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و کمک به حوزه جنگل‌ها فراهم شود.

ستاری با بیان این‌که حفاظت از محیط زیست و ظرفیت‌های اقلیمی با فناوری‌های بومی امکان‌پذیر است، ادامه داد: دانش‌بنیان‌های کشور، ایران را در میان برترین‌های فناوری حوزه پهپادی جای داده‌اند. تعامل میان حوزه کشاورزی و شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه می‌تواند در خدمت حوزه جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری کشور قرار بگیرد. در این راستا نیز آماده هستیم از این تعامل میان بخش متولی و شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

در ادامه طرح‌های فناورانه به نتیجه رسیده از میان پروژه‌های مشترک میان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

طرح توسعه فناوری‌های مهندسی و بیومکانیکی و اجرای طرح‌های بیابان زدایی، طرح به کارگیری روش آبیاری فناورانه، احداث سد زیرزمینی با استفاده از پتوی بنتونیت، استحصال آب باران و توسعه فعالیت بیولوژیک در دره و مناطق کوهستانی، طرح تثبیت کانون‌های بحرانی ریزگرد با استفاده از فناوری‌های طبیعی، برای مهار کانون‌های گرد و غبار مبتنی بر الگوی توسعه پایدار از جمله این طرح‌ها است. همچنین طرح توسعه گونه بومی گون علفی برای مقابله با بیازان زایی در منطقه گنبد کاووس با هدف یافتن روشی مناسب برای کاشت گون علفی بومی تغذیه احشام، حفاظت خاک و جلوگیری از بیابان زایی دیگر طرح فناورانه بود که رونمایی شد.

کد خبر 466346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.