به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تبعات شیوع بیماری کووید -۱۹ افراد فقیر و غنی را به طور نابرابر تحت تأثیر قرار داده است و نابرابری بین آنها را بیش از پیش افزایش داده است. مردم طبقات مختلف در واکنش به شیوع این بیماری، چه از نظر جسمی و چه توانایی مالی و انجام کار، بسیار متفاوت با هم عمل کردهاند که همین امر به افزایش فاصله طبقاتی بیشتر بین آنها منجر شده است. در این بین، گروههای آسیبپذیر، نژادهای غیر سفیدپوست و مهاجران بیشترین لطمه را متحمل شدهاند و نرخ فقر در سراسر دنیا به طور چشمگیری افزایش یافته است. چیزی که در این زمان، نگرانی همگان را بیشتر کرده است افزایش تغییرات اقلیمی و وقوع حوادثی نظیر سیل است که البته چنین وقایعی، فقرا را بیشتر تحت تأثیر قرار خواهد داد.
خبر خوب اینکه بسیاری از شهرهای جهان در واکنش به این رویدادها، بسیار خلاقانه و موفق عمل کردهاند و مداوم در حال ایدهپردازی برای مقابله با تغییرات شرایط ناگوار بودهاند. در ادامه بهترین ایدهها از نقاط مختلف دنیا معرفی میشود:
مدیریت اجتماعی فضاهای عمومی در نایروبی، کنیا
کیبرا بزرگترین زاغهنشین در نایروبی، پایتخت کنیا و بزرگترین زاغهنشین شهری آفریقا، در امتداد رودخانه نایروبی در جنوب کنیا واقع شده است. این منطقه میزبان سکونت بیش از ۳۰۰ هزار نفر است که مردم آن از نظر بهداشت، سیستم آب و فاضلاب، دسترسی به فضاهای عمومی و مسکن مناسب در وضعیتی بسیار بحرانی به سر میبرند. هنگام وقوع حوادثی نظیر سیل، تغییرات آب و هوایی، بالا آمدن آب فاضلابها و گلرود، مردم کیبرا بیش از هر نقطه دیگر در کشور کنیا تحت تأثیر قرار میگیرند و لطمه میبینند. با وقوع هر گونه سیلی در منطقه، چه شدید یا خفیف، بیش از ۴۰ درصد منازل منطقه با زیان واقعی مواجه میشوند.
در سال ۲۰۰۶، کارکنان یکی از مؤسسات خیریه نایروبی تصمیم گرفتند با همکاری ساکنان منطقه و به صورت گام به گام، سیستم بهداشت و آب و فاضلاب کیبرا را از طریق ایجاد تغییر در زیرساختها، بهبود بخشند. جالب است بدانید که مردم کیبرا با اشتیاق تمام از ایده فوق استقبال کردند و با مشارکت فعال خود توانستند زیرساختهای طبیعی نظیر سواحل و فضاهای عمومی را به طور چشمگیری ارتقا بدهند که همین امر به افزایش مقاومت منطقه در مقابل حوادثی مانند سیل، کمک زیادی کرد.
بزرگترین نقطه پاک جهان در لندن، بریتانیا
آلودگی هوا که اغلب ناشی از ترافیک خودرو است، یکی از بزرگترین مشکلات پایتخت انگلستان به شمار میرود که نابرابری اجتماعی و افزایش اثرات جزایر گرمایی را نیز باعث میشود. مردم ساکن در مناطق محروم و کمدرآمد بیش از سایرین در معرض استنشاق هوای آلوده قرار دارند با این حال از خودروهای شخصی کمتری برخوردار هستند. اگرچه بیش از ۹۵ درصد ساکنان لندن در معرض آلودگی هوای ناعادلانه قرار دارند، اما در این بین کودکان، مهاجران و مردم غیر سفیدپوست، ۱۶ درصد هوای به مراتب آلودهتری تنفس میکنند.
تلاشهای پایتخت انگلستان برای مبارزه با آلودگی هوا به سال ۲۰۰۳ برمیگردد، زمانی که مقامات ارشد لندن قانون قیمتگذاری ازدحام را معرفی کردند که طی آن خودروهایی که در مرکز شهر تردد میکردند، مشمول پرداخت عوارض میشدند. در سال ۲۰۱۹ شهردار لندن این ایده را با جدیت بیشتری دنبال کرده و طراحی اولین منطقه انتشار پایین کربن در جهان را پایهریزی کرد. در حال حاضر حدود ۲۱ کیلومتر مربع از خیابانهای مرکز لندن جزء منطقه پاک جهان به شمار میرود که خودروهای آن یا باید به استانداردهای کاهش انتشار کربن مجهز باشند یا اینکه مالیات کلانی به دولت پرداخت کنند.
کشاورزی شهری برای پایداری هوا در روساریو، آرژانتین
مردم ساکن در کلانشهر روساریو واقع در کشور آرژانتین، در پی تغییرات آب و هوایی با مشکلات زیادی نظیر افزایش دما و وقوع سیل دست و پنجه نرم کردهاند. این مشکلات اغلب در نتیجه بحران اقتصادی سال ۲۰۰۱ آرژانتین که منجر به افزایش قابل توجه نابرابری میان مردم شد و بیش از یک چهارم مردم روساریو را بیکار کرد شکل گرفت و هر روز بر شدت آن افزوده شد. اما در سال ۲۰۱۴ مقامات رسمی شهر طرحها و استراتژیهای خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی را آغاز و تلاش کردند از طریق گسترش کشاورزی شهری به کاهش هرچه بیشتر مشکلات موجود کمک کنند.
هنگام پیادهسازی طرح فوق به ساکنان بیکار یا کمدرآمد، زمینهای بدون استفاده واگذار و از آنها خواسته شد به کشت محصولات کشاورزی بپردازند. بیش از ۷۵ هکتار زمین به باغهایی سبز برای پرورش میوه، سبزیجات و غلات اختصاص داده شد که این امر نه تنها کاهش آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی را در بر داشت به واسطه کارآفرینی به افزایش برابری میان مردم منجر شد.
نظر شما