جزییاتی از تازه‌ترین تصمیمات دولتی برای تعیین حریم تئاتر شهر

پروژه تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر در دیدار معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد مرحله تازه‌ای شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، پرهام جان‌فشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران و جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران باستان روز سه شنبه دوم دی ماه در دیدار با سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادرآشنا مدیرکل هنرهای نمایشی و ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاتر شهر بر ضرورت عملیاتی شدن پروژه تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر طی روزهای آینده تاکید کردند.

ابراهیم گله دارزاده: حذف تعیین حریم در تئاتر شهر نتیجه معکوس داد

ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاتر شهر گفت: پیرو جلسه و دیداری که طی روزهای گذشته با مدیر موزه ملی ایران در تئاتر شهر داشتیم، تاکید بر این شد که موضوع تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر می‌تواند به عنوان یکی از موضوعات مهم وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مورد توجه قرار گیرد بنابراین جلسه مشترک مدیران وزارت میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز برگزار شد که امیدوارم نتایج ارزشمندی برای تئاتر شهر داشته باشد.

وی افزود: به هر حال شرایط این سال‌های تئاتر شهر به گونه‌ای رقم خورده که متاسفانه شاهد اتفاقات ناخوشایندی در محیط پیرامونی این مجموعه هستیم و لازم است هرچه زودتر اقدام عاجلی برای کاهش این آسیب‌ها انجام داد. مجموعه تئاترشهر یکی از نقاط مهم تاریخی تهران است که می‌تواند دربرگیرنده جاذبه‌های فرهنگی، هنری، میراث فرهنگی و گردشگری باشد.

رییس تئاتر ادامه داد: حدود ۲ دهه پیش بنا به تصمیم مدیران شهرداری آن دوران تصمیم بر این شد تا حصار فیزیکی تعیین کننده حریم این مجموعه با محیط مجاور برداشته شود. شرایطی که به دلیل تغییرات اجتماعی به وجود آمده ماجرا را به سمت دیگری سوق داد که موجب بروز آسیب‌های فراوانی در این ناحیه شد. به دلیل همین فقدان تعیین حریم امروزه شاهد تخریب و آسیب‌های متعدد فیزیکی به مجموعه هستیم. از این منظر لازم است تا با حمایت و همراهی وزارت میراث فرهنگی تعیین حریم تئاتر شهر محقق شود.

قادر آشنا: ساختمان تئاترشهر اعتبار تئاتر ایران است

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی هم در این نشست بیان کرد: ساختمان تئاترشهر اعتبار تئاتر ایران است بنابراین نگهداری و مرمت آسیب‌های آن باید متناسب با شان و جایگاه این مجموعه باشد. اما در این راه بزرگترین نگرانی ما حریم تئاتر شهر است که در این زمینه طی هفته‌های گذشته جلسات متعددی را با مدیران شهرداری تهران برگزار کردیم تا بتوانیم هرچه زودتر موضوع تعیین حریم را مرتفع کنیم.

وی افزود: اکنون فرصت‌هایی برای مرمت مجموعه تئاتر شهر وجود دارد. تئاتر شهر یک اثر دارای ثبت ملی است که نگهداری و مرمت آن اولی تر از هر مساله دیگری است.

سیدمجتبی حسینی: پیشنهاد سه طرح اجرایی به وزارت میراث فرهنگی برای تئاترشهر

سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های گسترده تئاتر ایران در مقایسه با فعالیت هنرمندان تئاتر کشورهای دیگر در منطقه بیان کرد: همزمان با فعالیت گسترده هنرمندان تئاتر در تهران و سایر شهرهای کشور، قلب هنر نمایش در تئاتر شهر می‌زند و می‌توان گفت اینجا به تعبیری نقطه عشق بسیاری از دوستداران و هنرمندان تئاتر است که از تئاتر شهر وارد حوزه تئاتر شدند.

وی افزود: موارد مجموعه تئاتر شهر درباره میراث فرهنگی بر پایه سه نکته است اولاً تعیین حریم برای مجموعه تئاتر شهر بر اساس نظرات مکتوب کارشناسی شده در قالب یک پروژه رسمی که می‌تواند نقش قابل توجهی برای اهمیت این موضوع داشته باشد. قدم دوم تهیه گزارش کارشناسی آینده‌نگرانه برای نگهداری بنای تئاتر شهر به عنوان یک اثر دارای ثبت ملی است که باید چه دستور العملی در این زمینه صادر شود و اقدامات برای حفاظت بنا بر اساس دستورالعمل تخصصی باشد.

حسینی یادآور شد: گام بعدی هم تعیین کارشناسانی از سوی امور موزه‌های وزارت میراث فرهنگی است که بتوانند به عنوان یک گروه کارشناس متخصص در بحث آرشیو، مستندسازی و محتوا سازی همراه همکاران ما در مجموعه تئاتر شهر باشند و اینکه چگونه محتوای موجود را به نمایشگاهی پویا و محلی برای حضور گردشگران بر اساس قواعد بین المللی مجموعه‌های فعال فرهنگی هنری تبدیل کنیم. به هر حال اسنادی که در مجموعه تئاتر شهر وجود دارد یک سرمایه ملی و گنجینه‌ای است که می‌تواند نقش بسیار ارزشمندی در شناساندن اتفاقات گذشته تئاتر کشورمان داشته باشد.

محمدرضا کارگر: رسیدگی به ماجرای تعیین حریم تئاتر شهر اورژانسی است

محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هم در این جلسه گفت: تیاتر شهر به عنوان ظرفیت مهم فرهنگی هنری شهر تهران از مشکلات زیادی برای نگهداری برخوردار است بنابراین باید نسبت به رفع مسائل مربوط به تعیین حریم این مجموعه کارهای لازم را انجام دهیم. در شرایطی هستیم که تجربه برداشتن حصار از مجموعه تئاتر شهر که دو دهه قبل پیاده سازی شده، جواب لازم را نداده و آسیب‌هایی برای تئاتر شهر داشته است. یک مکان فرهنگی و هنری نیز حریم و حرمت دارد و ضروری است که ساختمان تئاتر شهر به اصالت بنای خود بازگردد.

مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: ما در امور موزه‌های وزارت میراث فرهنگی آماده ایم تا هرگونه همکاری در زمینه راه اندازی موزه و مواردی از این دست در مجموعه تئاتر شهر داشته باشیم.

امیدوارم در وزارت میراث فرهنگی بتوانیم در بهبود اوضاع فعلی تئاتر شهر کارهایی را انجام دهیم پرهام جامفشان: تاکید بر تشکیل کمیته یا شورای راهبری تعیین حریم تئاتر شهر

پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران نیز در ادامه این جلسه گفت: با در نظر گرفتن شرایط موجود و پروژه «پهنه فرهنگ و هنر رودکی» باید تلاش کنیم میراث فرهنگی برای بهبود اوضاع کنونی تئاتر شهر کمک کند. در این راه ترسیم یک نقشه راه و تشکیل یک کمیته یا شورای راهبردی برای حل مشکلات کنونی تعیین حریم تئاترشهر پیشنهاد می‌شود که این کمیته یا شورا با حضور نمایندگان نهادها و مجموعه‌های مرتبط به زودی تشکیل شود.

جبرائیل نوکنده: تعیین حریم تئاتر شهر حداقل کار ممکن است

جبرائیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران باستان نیز در این جلسه اظهار کرد: تعیین حریم برای مجموعه تئاتر شهر امر بسیار مهم و ضروری است ضمن اینکه تئاتر شهر جدای از ماجرای تعیین حریم دربرگیرنده ویژگی‌های منحصر به فردی به لحاظ ساختار معماری و فرهنگی است.

محمدحسن طالبیان: بررسی ابلاغ رسمی موضوع «اعیان و عرصه» تئاتر شهر برای تعیین حریم

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سخنانی بیان کرد: امیدوارم در وزارت میراث فرهنگی بتوانیم در بهبود اوضاع فعلی تئاتر شهر کارهایی را انجام دهیم. مجموعه تئاتر شهر یکی از مهم‌ترین زنجیره‌های معماری دوره مدرن کشورمان است که حتی قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را دارد.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: مباحثی هم در حوزه سلسله مراتب معماری و مرزبندی‌های موجود در عرصه‌ها وجود دارد که مشتمل بر قواعدی برای تردد مردم در فضای فرهنگی است. شاید در ۲ دهه قبل نگاه دیگری برای مجموعه تئاتر شهر وجود داشت اما واقعیت این است که حتماً باید در این مکان حصار وجود داشته باشد. تئاتر شهر اکنون یک منطقه بحران زده است که باید با شهرداری تهران درباره بهسازی وضعیت موجود کارهای مهمی انجام داد.

طالبیان افزود: همه باید بسیج شویم تا در حوزه مرمت ساختمان مجموعه تئاترشهر کارهایی را انجام دهیم. البته ما به دلیل محدودیت‌های قانونی قادر به حمایت‌های مالی برای مرمت مجموعه‌های تحت نظر دولت نیستیم اما قطعاً در حوزه مشاوره و آسیب نگاری اولویت‌های ترمیم همراهی و کمک می‌کنیم. از هم اکنون هم برای تدوین دستورالعمل نگهداری ساختمان نیز آمادگی کامل داریم تا کارهای لازم را انجام دهیم. در حوزه تجهیزات موزه‌ای نیز می‌توانیم به طور کامل در خدمت اهالی تئاتر شهر باشیم. تشکیل شورای راهبردی و مشورتی که جلساتی را برگزار کند و درباره تعیین حریم تئاتر شهر تا رسیدن به نتیجه به هدف مشخصی برسد امری ضروری است.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان تاکید کرد: همه تلاش‌ها باید مبتنی بر این چارچوب باشد که عرصه و اعیان تئاتر شهر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به شهرداری تهران اعلام شود.

کد خبر 464318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.