به گزارش ایمنا، پرداخت تسهیلات حمایتی به کسبوکارهای آسیب دیده از کرونا از جمله سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار است و بر این اساس ۱۳ رسته شغلی که اسامی آنها بهتازگی از سوی کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا بهروزرسانی شده و بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویشفرمایی هستند، میتوانند با ثبتنام در سامانه کارا kara.mcls.gov.ir از تسهیلات حمایتی کرونا بهرهمند شوند.
عیسی منصوری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پرداخت تسهیلات کرونایی جدید در کشور، اظهار کرد: در این مرحله برای چهار حوزه پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده که سهم بخش حمل و نقل ۳۵۰۰ میلیارد تومان، گردشگری و صنایع دستی دو هزار میلیارد تومان، ورزش ۸۰۰ میلیارد تومان و فرهنگ و هنر ۱,۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات است.
وی با تاکید بر اینکه ثبت نام متقاضیان این تسهیلات باید از بستر سامانه کارا صورت گیرد، اضافه کرد: کار پرداخت تسهیلات متوقف نشده و بانکها مکلف هستند که به همه متقاضیانی که شرایط لازم را دارند، تسهیلات را پرداخت کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: البته در مرحله تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تغییری در سهم بانکها داشتهایم که آن هم به دلیل عملکردی بوده که تاکنون بانکها داشتهاند.
منصوری افزود: با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد از شاغلینی که به دلیل کرونا شغل خود را از دست داده اند، بانوان هستند، میتوان از محل تسهیلات اشتغال خانگی برای آنها اشتغالزایی کنیم.
وی در ادامه خواستار تشکیل بانک اطلاعاتی بیکاران شد و گفت: هرچند اخیراً سامانه ملی اشتغال و کسب و کار کشور را راه اندازی کردهایم تا جمعیت فعال کشور را در آن ثبت کنیم، اما از مسئولین استان میخواهم علاوه بر توجه به این سامانه، بانک اطلاعاتی بیکاران استان را هم تشکیل دهند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: شناسایی دقیق و ثبتی بیکاران استان اولویتی است که مسئولین استانی باید به آن توجه کنند تا افرادی که قبلاً شاغل بوده اند و به دلیل کرونا بیکار شده و بیمه هم نبوده اند را شناسایی کنیم تا حمایت بیمه بیکاری هم از این افراد صورت گیرد.
منصوری خاطرنشان کرد: حدود یک میلیون شاغل رسمی بدون بیمه در دوران شیوع کرونا از کار بیکار شده اند که به دستور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بیمه بیکاری به این افراد هم تعلق خواهد گرفت.
وی از مسئولین استانی خواست تا تعداد بیمه شدگان استان را افزایش دهند و گفت: افزایش بیمه شدگان استان، نشانه افزایش آمار اشتغال در استان هم خواهد بود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: طبق آمارها حدود ۶۲ درصد از شاغلان سالهای اخیر ما بیمه شده نیستند که باید روی این گروه هم تمرکز داشته باشیم.
منصوری اظهار کرد: همچنین از مسئولین استانی میخواهیم که نسبت به فعال سازی واحدهای نیمه فعال استان اقدام کنند.
منبع: تسنیم
نظر شما