به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، داود سعیدی، عضو این تیم تحقیقاتی با اعلام این خبر گفت: فناوری به کار رفته در پمپهای ورتکس نانو حباب ساز به گونهای است که با کاربرد این گونه پمپها، امکان تولید حبابهایی در مقیاس نانو در یک سیال دیگر (نظیر آب) فراهم میشود.
وی افزود: از این پمپها با سه هدف شناورسازی، هوادهی و گندزدایی در بسیاری از صنایع نظیر نفت وگاز، آبفا و شیلات، صنایع غذایی و لبنی و صنایع شستشو استفاده میشود.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه این نوع پمپ در ظرفیتهای مختلف از ۱ تا ۲۵ متر مکعب در ساعت با نام تجاری دانتک و برای اولین بار در کشور ساخته شده است، تصریح کرد: عملکرد این فناوری در تولید حبابهای نانو مقیاس به تأیید ستاد تجهیزات نانو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده است.
سعیدی با اشاره به برنامه ریزیهای صورت گرفته به منظور تولید نیمه صنعتی این محصول و بهره گیری از آن در صنایع نفت و گاز و شیلات افزود: در آینده نزدیک نمونهای از پمپهای ورتکس دو فازی با قابلیت شناور سازی بسیار زیاد، در سیستم شناورسازی با هوای محلول (DAF) یک واحد پالایشگاهی با ظرفیت ۵۰۰ متر مکعب بر ساعت، نصب و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر راندمان بسیار بالای انتقال گاز به سیال با استفاده از این فناوری اضافه کرد: بهره گیری از این ویژگی در صنعت گندزدایی به همراه ازن (نانو ازن) و هوادهی میتواند موجب تحول در این صنایع شود.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: این واحد فناور با موافقت دانشگاه صنعتی اصفهان در صدد تجهیز یک آزمایشگاه پیشرفته در صنعت میکرو حباب و نانو حباب، پمپهای ورتکس دو فازی، سیستمهای تولید و تزریق میکرو حباب، پایلوتهای آزمایشگاهی بین رشتهای با هدف توسعه فناوری نانو حباب و پمپهای خاص نظیر پمپهای توربینی و ارائه راه حلهای مهندسی در صنایع مختلف بر اساس ظرفیتهای بی نظیر این دانشگاه است.
نظر شما