به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی اسحاقی، استاد مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان در برنامه آنلاین نکوداشت پروفسور احمد کیاستپور، با اشاره به نقش ایشان در ترویج علم و توسعه دانش نجوم در شهر اصفهان، اظهار کرد: اولین نمایشگاه نجوم و اخترشناسی اصفهان در سال ۱۳۷۴ به همت شهرداری اصفهان و با همکاری دکتر کیاستپور در باغ غدیر راه اندازی شد.
وی افزود: یکی از معضلات جدی که دانش آموزان در آن زمان و حال حاضر با آن مواجه هستند، این است که به دلیل نبود امکان ارتباط مستقیم و موثر دانش آموزان با دانشگاهیان، آنها در یافتن پاسخ سوالات خود دچار سردرگمی میشوند.
استاد مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان خاطرنشان کرد: ایجاد مراکز و انجمنهای علمی مانند مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان در اصفهان و دیگر شهرها موجب شد فضایی ایجاد شود تا دانشگاهیان در اوقات فراغت خود به این مراکز بیایند و دانش آموزان، دانشجویان و حتی عموم مردم که از سر علاقه به این مباحث میپرداختند راحتتر، آزادتر و بدون محدودیت با اهل علم و دانش ارتباط برقرار کنند.
اسحاقی عنوان کرد: این فضا از سال ۷۴ در اصفهان به وجود آمد و بعداً به تقلید از این مرکز و مراکز علمی دیگر که آن زمان در شهر اصفهان به تدریج شکل گرفت، در شهرهای دیگر نیز چنین فضاهایی ایجاد شد.
وی تصریح کرد: در آن زمان با همکاری دکتر کیاستپور و از دریچه نمایشگاه نجوم و اخترشناسی که در سال ۷۴ برپا شد اولین جرقههای شکلگیری مرکز ترویج علم در زمینه نجوم در اصفهان به وجود آمد.
استاد مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان گفت: تحصیلات دکتر کیاستپور از دهه ۳۰ شمسی و از دانشگاه تهران آغاز شد. وی پس از تحصیل در دانشگاه تهران به آمریکا رفت و دوره دکتری را در دانشگاه جرج تاون گذراند.
اسحاقی بیان کرد: وی پس از بازگشت به ایران، تمام تمرکز و فعالیت خود را روی آموزش مربیان و اساتید دانشگاه گذاشت، عده زیادی را تشویق و فرآیند حمایت مالی برای آنان فراهم کرد تا بتوانند در خارج از کشور به طور تخصصی در دوره دکترا آموزش ببینند و به کشور بازگردند.
وی ادامه داد: دکتر کیاستپور چندین دوره معاون پژوهشی و مدیر دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان بود و در کنار فعالیتهای اجرایی به فرآیند آموزش و پژوهش بسیار توجه میکرد تا دانشجویان ممتاز و برجستهای پرورش یابند.
استاد مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان تصریح کرد: وی در حوزه نجوم، اپتیک و کیهان شناسی مقالات علمی و پژوهشی داخلی و خارجی متعدد و بیشتر از ۴۲ سال سابقه فعالیت آموزشی دارد. او پس از بازنشستگی نیز در دانشگاه اصفهان حضور داشت و بسیار به ارتقای سطح علمی دانشجویان علاقهمند بود.
اسحاقی با بیان اینکه پایهگذاری مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، یکی از مهمترین فعالیتهای ترویجی پروفسور کیاستپور در شهر اصفهان و در سطح کشور بود، تاکید کرد: دکتر کیاستپور، رئیس شورای علمی و عضو هیئت امنای مرکز آموزش نجوم ادیب بود و در سال ۷۴ با همکاری وی این مرکز تأسیس شد. در طول تمامی این سالها نیز همکاری او با مرکز به صورت جدی و پیوسته حفظ شد.
وی گفت: پروفسور کیاستپور در آخرین روزهای عمر خود نیز در جلسات حضور داشت، بدون توجه به ضعف جسمانی و با علاقهمندی و خوشرویی باعث ایجاد انگیزه در دانش آموزان، دانشجویان و مسئولان اجرایی میشد.
نظر شما