به گزارش ایمنا، رضا فضل زرندی با گرامیداشت ۱۵ آذر ماه سالروز تأسیس دیوان عدالت اداری، اظهار کرد: دیوان عدالت اداری، به موجب اصول ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی، عالیترین مرجع قضائی در ارتباط با موضوعات اداری است که وظایف مهمی را در راستای حفظ حقوق مردم در برابر حکومت و تحقق نظارت قضائی بر اعمال دولت و حاکمیت قانون در دستگاههای اداری کشور بر عهده دارد.
معاون قضائی دیوان عدالت اداری با اشاره به تلاش بی وقفه قضات و سایر کارکنان دیوان عدالت اداری، اظهار کرد: اکنون متوسط زمان رسیدگی به شکایات در شعب بدوی دیوان از ۲۶۰ روز به ۱۳۰ روز و در شعب تجدید نظر از ۲۱۵ روز به ۹۰ روز کاهش یافته که موفقیت بسیار بزرگی در این زمینه محسوب میشود.
فضل زرندی گفت: دیوان عدالت اداری در جهت خدمت رسانی بهتر به مردم با بهرهگیری از فناوری اطلاعات، ارائه بخشی از خدمات خود را بر روی بستر اینترنت به صورت الکترونیکی فراهم کرده و اولین دستگاه قضائی است که اشخاص میتوانند در اقصی نقاط کشور با مراجعه به سایت دیوان، دادخواستهای بدوی و تجدید نظر و دیگر درخواستهای خود را از طریق سامانه «ساجد» به صورت کاملاً الکترونیکی برای دیوان ارسال کنند.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه «ساعد» افزود: یکی دیگر از اقدامات دیوان عدالت اداری در بستر دولت خدمات الکترونیک، راه اندازی سامانه ساعد است که به روشی مطلوب دسترسی الکترونیکی مردم، دستگاههای اجرایی، قضات و جامعه حقوقی کشور را به رویه قضائی و آرا قضائی صحیح در موضوعات مرتبط با دعاوی اداری فراهم کرده است.
این مقام قضائی ادامه داد: سامانه «ساعد» به ایجاد شفافیت و قابل پیش بینی کردن تصمیمات قضائی و افزایش سرعت و اتقان در رسیدگی به پروندهها کمک میکند و این سامانه در خدمت رسانی به مردم میتواند در نقش یک کمک یار حقوقی، شکات را جهت طرح یک دعوای صحیح اداری راهنمایی کند. فضل زرندی اضافه کرد: همچنین سامانه «ساعد» میتواند اطلاعات حقوقی لازم را برای اتخاذ تصمیمات صحیح نسبت به دعاوی اداری در اختیار دستگاههای اداری طرف شکایت قرار دهد و دارای آثار پیشگیرانه برای جلوگیری از طرح دعاوی است.
معاون قضائی دیوان عدالت اداری افزود: سامانه «ساعد» به عنوان یک بانک اطلاعاتی ارزشمند در زمینه دعاوی اداری، نقشی مؤثر در تولید و گسترش ادبیات حقوق عمومی و بهرهمندی جامعه حقوقدانان و مراکز علمی کشور دارد.
فضل زرندی اظهار کرد: در راستای تحول دیوان عدالت اداری، مجموعهای از اصلاحات در قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان پیش بینی شده که در دستور کار مجلس محترم شورای اسلامی قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد با تصویب اصلاحات قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، زمینه برای انجام هرچه بهتر وظایف این دیوان فراهم شود؛ از جمله این اصلاحات مربوط به کوتاه کردن فرایندهای رسیدگی، انجام دادرسی الکترونیک، تقویت ضمانت اجرای آرا، پیش بینی مقام مدعیالعموم و امکان ایفای نقش برای سازمانهای مردم نهاد در موضوعات مرتبط با حقوق اداری است.
فضل زرندی، دیوان عدالت اداری را دستگاهی کاملاً تخصصی دانست و افزود: موضوعاتی که در این دیوان رسیدگی میشود از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و همه حوزههای اداری کشور را در برمی گیرد که از جمله میتوان به شکایات افراد علیه دستگاههای اجرایی در زمینه موضوعاتی از قبیل امور استخدامی، روابط کارگری و بیمهای، امور مربوط به شهر سازی و شهرداریها و اراضی، مسائل مالیاتی و گمرکی اشاره کرد.
وی به ایرنا گفت: شکایت از موضوعاتی که جنبه شخصی داشته باشد در شعب بدوی و تجدید نظر دیوان و شکایت از موضوعاتی که جنبه عمومی داشته و مربوط به آئین نامهها و مصوبات دولتی باشد در هیأتهای تخصصی و هیأت عمومی دیوان مورد رسیدگی قرار میگیرد.
نظر شما