پایان همه گیری کرونا با برنامه جهانی "کوواکس"

محققان معتقد هستند که همه افراد واکسن موثر و ایمن کرونا را تا پایان سال آینده دریافت خواهند کرد و این همه گیری به پایان خواهد رسید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده که تحقیقات و تولید واکسن کرونا در حال انجام است و بیش از ۱۵۰ واکسن در مراحل مختلف تولید است که ۱۵ مورد آن‌ها در حال طی کردن مراحل آخر آزمایشات بالینی هستند. بر اساس نتایج منتشر شده تا کنون چهار واکسن موثر تولید شده است. از آنجایی که برای مقابله با بیماری کرونا باید تعداد زیادی واکسن تولید شود لازم است واکسن‌های بیشتری مجوز دریافت کنند.

برنامه جهانی کوواکس چیست؟

برنامه جهانی کوواکس (COVAX)، راهکار سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یک همکاری جهانی برای دسترسی عادلانه به ابزارهای کنترل شیوع کووید -۱۹ شامل طراحی، ساخت و دسترسی به تست‌ها، شیوه‌های درمان و دریافت واکسن کرونا است. هدف برنامه کوواکس (برنامه جهانی دسترسی عادلانه به واکسن کرونا) تحویل دو میلیارد دوز واکسن کرونا به افراد در سراسر دنیا تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی است. تا کنون ۱۸۹ کشور در برنامه جهانی کوواکس شرکت کرده‌اند. شرکت BioNTech قصد دارد واکسن خود را تا حد امکان در اختیار افراد زیادی در سراسر دنیا قرار دهد. به همین دلیل با کشورهای دیگر و برنامه کوواکس همکاری می‌کند. مقامات بهداشتی امیدوار هستند که واکسن کرونا به صورت عادلانه بین مردم دنیا توزیع شود.

تلاش جهانی برای تولید و توزیع واکسن کرونا

همانطور که مشخص است، تامین بودجه واکسن کرونا برای همه افراد یک مانع بزرگ است. چالش بزرگ بعدی در این زمینه نحوه توزیع واکسن است که به یک برنامه‌ریزی و هماهنگی دقیق و منظم در سطح جهانی نیاز دارد. به عنوان مثال تمام کشورهای جهان باید به منظور توزیع مناسب واکسن کرونا، محیطی با دمای پایین کنترل شده برای ذخیره و انتقال واکسن‌ها در نظر بگیرند.

با توجه به اینکه بعضی کشورهای کم درآمد موفق نشدند به اندازه کافی لباس و تجهیزات حفاظتی برای کادر درمان خود تهیه کنند پس ممکن است قادر نباشند واکسن کرونا را برای مردم خود تهیه کنند. اما کوواکس در تلاش است تا در این زمینه برابری و انصاف رعایت شود. خوشبختانه همه کشورها، حتی کم درآمدترین و پردرآمدترین آن‌ها نیز در این برنامه ثبت نام کرده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد که با همکاری کشورها می‌توان به پایان این همه گیری کمک کرد.

کد خبر 459913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.