به گزارش ایمنا، دکتر طلعت مختاری آزاد، اظهار کرد: آنفلوانزایی که در پرندگان مشاهده میشود از نوع H۵N۸ است و تنها در ایران هم دیده نشده در کشورهای اروپایی، قزاقستان و شوروی نیز دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه این ویروسها از طریق پرندگان مهاجر به کشورهای مختلف میرسد، اظهار کرد: در ایران هم گزارشاتی مبنی بر وجود ویروس در پرندگان وحشی داریم. هنوز مورد انسانی گزارش نشده است اما مسئله مهم این است که چون ویروس آنفلوانزا تغییر میکند، همیشه این نگرانی وجود دارد که آیا این تغییرات ممکن است به نوعی باشد که سبب انتقال ویروس به انسان هم شود یا خیر.
وی افزود: از این جهت تمام کشورهای دنیا باید پس از شناسایی چنین ویروسهایی اطلاعات ژنومی آن را با سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها در میان بگذارند تا پایش اطلاعات صورت گیرد که مشخص باشد آیا امکان انتقال ویروس به انسان وجود دارد یا خیر؛ بر اساس آخرین اطلاعات، پرندگان بسیاری از کشورهای اروپایی درگیر بیماری شدند.
وی افزود: معمولاً ویروس آنفلونزای پرندگان به راحتی به انسان منتقل نمیشود و معمولاً ویروسهای حیوانی با تغییراتی به انسان منتقل میشوند و سپس از انسان به انسان هم منتقل میشوند؛ بنابراین افرادی بیشتر در معرض خطر هستند که با این پرندگان مهاجر در ارتباط باشند.
وی درباره بروز آنفلوانزای فصلی با توجه به سردتر شدن هوا، تصریح کرد: خوشبختانه با رعایت نکات بهداشتی به دلیل کرونا، از انتقال سایر ویروسهای دستگاه تنفسی هم جلوگیری شده است. حتی در نیمکره جنوبی هم که از زمستان گذر کردند، بروز آنفلوانزا بسیار کم بوده است.
گفتنی است پیش از این مدیرکل دفتر حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود: در حال حاضر سازمان دامپزشکی مرگ پرندگان مهاجر به دلیل ابتلاء به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در سه استان تأیید کرده است که یکی از آنها تالاب میقان در استان مرکزی و دیگری تالاب میل در استان اردبیل است. همچنین در یکی از نقاط تالابی در استان مازندران آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گزارش است.
وی به ایسنا، گفت: تمام لاشههای پرندگان مرده جمعآوری و به صورت بهداشتی دفع شده است.
نظر شما